• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah tarihi

yildizimm

şafak sayıyor...
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
29
0
16
İzmir
kızlar nikah tarihi kaç ay önce alabiliyoruz bilgisi olanlar acil yazabilir mi ekim 2013 icin nikah tarihi alicaz nişanlim askerde oldugu icin zor olcak 1hafta snra izine geldiginde gitsek alabilirmiyiz...

canım öncelikle hayırlı olsun mutluluklar benim bildiğim kadarıyla 6 ay öncesinden alınıyor en fazla daha varmış senın için ben ağustos26sıında evlencem inş. biz daha geçen perşembe işlemleri tamamladık günü aldık yani geç kaldım zannederken rahtlıkla aldık tabı yaşadığın ybölgenın yoğunluğuna göre değişir ama 1 sne var senınkine hemn alcaklarını sanmıorum:19:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım öncelikle hayırlı olsun mutluluklar benim bildiğim kadarıyla 6 ay öncesinden alınıyor en fazla daha varmış senın için ben ağustos26sıında evlencem inş. biz daha geçen perşembe işlemleri tamamladık günü aldık tabı yaşadığın ybölgenın yoğunluğuna göre değişir ama 1 sne var senınkine hemn alcaklarını sanmıorum:19:

saol canım nişanlım askerde olduğu için şimdiden halledelim dedik ama dediğin gibi daha 1 sene war o zaman 6 ay kala alirim nikah tarihimi :) hayırlı olsun tatlm snada bi ömür mutlu olun :)

saol canım nişanlım askerde olduğu için şimdiden halledelim dedik ama dediğin gibi daha 1 sene war o zaman 6 ay kala alirim nikah tarihimi :) hayırlı olsun tatlm snada bi ömür mutlu olun :)

nedmek bildiğimi paylaştım sağol canım inş. inşl...:16::16: bende çok zor bi iş sanıordum ama öyle değil belgelerde okadr fazla değil rahatlıkla hallederrsiniz bile nıkah gununu biz 1 güne hallettk yeterkşi belgelrniz tam olsun canım ben arayıp öğrenmiştim belediyeyi ordan biliyorum nişanlım belgelrini tamamlayamamıştı o da 1 gunde toparladı falan cuma günü vermiş nıkah gununu direk bizim burda çok yoğun değil diye belkide bilmıorm:1:

ben ewlilik konusunda cok heycanli we gerginim :) aileler hic yardmci olmuyo herseyi kendimiz yapiyoruz smdiden dügün mekani falan bakiyorum gelinlik falan ucuz buldummu alcam hemen mekanida erken tutunca indirim yapiolar die off off cok gerginim yani :)

aileler yardım etmıorsa çok zor nişanlında askerde tüm işlerle sen uğraşıcan yani üzüldüm gergin olman çok normal haliyle canım inş. halledersniz branönce

nedmek bildiğimi paylaştım sağol canım inş. inşl...:16::16: bende çok zor bi iş sanıordum ama öyle değil belgelerde okadr fazla değil rahatlıkla hallederrsiniz bile nıkah gununu biz 1 güne hallettk yeterkşi belgelrniz tam olsun canım ben arayıp öğrenmiştim belediyeyi ordan biliyorum nişanlım belgelrini tamamlayamamıştı o da 1 gunde toparladı falan cuma günü vermiş nıkah gununu direk bizim burda çok yoğun değil diye belkide bilmıorm:1:

ben ewlilik konusunda cok heycanli we gerginim :) aileler hic yardmci olmuyo herseyi kendimiz yapiyoruz smdiden dügün mekani falan bakiyorum gelinlik falan ucuz buldummu alcam hemen mekanida erken tutunca indirim yapiolar die off off cok gerginim yani :)

kızlar merhaba,

bende nişanlıyım :) 2013 nisan yada mayıs gibi düğün yapmayı düşünüyoruz. nikah günü almak için yeni yılı mı beklememiz gerekli yoksa şimdi alabilirmiyim ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler...

En erken 6 ay öncesinden alabilirsin....

alacagın belgelerin bile yalnızca 6 ay gecerliliği var...

En erken 6 ay öncesinden alabilirsin....

alacagın belgelerin bile yalnızca 6 ay gecerliliği var...

Merhaba,

Fakat 2013 'de yeni ücretler belirleneceği için ancak 2013 den sonra alabileceğimi söylemişlerdi,yani ben böyle duydum...
Peki illa 6 ay öncesimi olması gerekiyor?

bizimde 2013 nisanda olacak.
Bakırköy belediyesini aradık.Aralıkta arayıp sorun,ocakta yeni yılın defteri açılacak dediler.
mecburen ocakta gidicez yoksa bizde çoktan alıcaktık :25:

Merhaba,

Fakat 2013 'de yeni ücretler belirleneceği için ancak 2013 den sonra alabileceğimi söylemişlerdi,yani ben böyle duydum...
Peki illa 6 ay öncesimi olması gerekiyor?

evet

bize nikah müdürlügünün verdigi cevap bu... nikah icinyaptıgınız her işlemin 6 ay suresi oluyormus... bizim yoksa cok acil 2 hazirana almamız gerekiordu

aralık-nisan arası yok nişanlım burda, nikah memurunu salona getircez önceden almak istiorduk ama olmaz 6 ay en fazla dendi

ben de gittim canım 2013 mayısta nikah tarihi almak için ama maalesef vermediler gün çünkü yeni yıl için yeni fiyatlar belirleniyormuş. ocak ayından sonra gelmemizi söylediler :(

Aa böyle oldugunu bilmiyordum ben ya baya düğüne yakın alırdık heralde, hiç konusmadıkki:S
Ama kuzenim evleneceğinde 1 hafta öncesinden alıp hallettiler. ama onların ki gizli nikah olmustu. o yüzden mi böyle kolay oldu. biz nikah memurunu salona getirmeyi düşünüyoruz. ne kadar süre öncesinden almamız gerekiyorki acaba.

KıZlar merhaba taze taze nikah işlemini halletmiş gelin adayı olarak bilgi vermek istedim :) biz nisanlimla salı günü islemlerimizi hallettik çok şükür nikah tarihimiz 12.05.2013. Bildiğim kadarıyla nikah işlemleri için hazırlanan belgelerin 5ayı geçmemiş olması gerekiyor. Yani eylüldeki nikah için 6ay öncesinden almak saçma 2013 tarihleri açıldı elinizi çabuk tutun derim bilirsiniz haziran,temmuz,eylül nikah için yoğun zamanlar hele ki istanbul gibi bir kalabalık şehirde yaşıyorsanız tarih bulmanız çok zor. Benden tavsiye hemen halledin kızlar şimdiden hayırlı olsun hepimize (:

Biz 1 ay öncesinde aldık
Orada 1 hafta öncesi için gün alacak kişiler de vardı,
5 ay sonrası için de..
Evrakların geçerliliği maksimum 6 ay
Yani gerekli evrakları alıp aynı gün gidiyorsunuz bağlı bulunduğunuz belediye/nikah dairesine
gün almak için o tarihten itibaren olan 6 ay içerisinde istediğiniz ve boş olan gün/saat neyse yardımcı oluyorlar
Benim 3 hafta kaldı :)

ben bugün pendik belediyesini aradım..70 tl kapora bırakıp nikah gününü ayırtabiliyormuşuz..evraklarıda nikahtan 1 ay öncesinde teslim ediyormuşuz..bence çok kolay bir uygulama olmuş bu şekilde..

Back