Nikah mı düğün mü ?

hazaslan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2020
84
79
İyi akşamlar herkese öncelikle
Benim tatlı bir derdim var
Önümüzdeki sonbahara evleniyoruz inşallah şuan nişanlıyız
Ama nikah mı düğün mü yapacağız bir türlü karar veremedik aslında bizim gönlümüz nikahtan yana nişanlım nikah için kararlı ama ben emin olamadım
Söz ve nişanımız ayrı ayrı eğlenceli oldu.
Kınamı salonda yine eğlenceli düşünüyorum
Nikahta karar kılarsak nikah sonrası arkadaşlarımızla filan 30 kişi civarı tekneyle bogaz turu yapmayı planladık.
Aslında bende nikahtan yanayım ama ilerde keşke düğün de yapsaydım demek istemem açıkcası.
Sizce düğün mü nikah mı ? Fikir alışverişinde bulunabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden

düğüne bir ton masraf yapacaksanız ve gelenlerin %95i bir sürü şeyi beğenmeyecek. en yakın arkadaşım evlenirken organizasyonlarını yapan kadın demişti "isterseniz kaz ciğeri verin yemekte, herkes birşeye kulp takacak. o yüzden sizin gönlünüz neyi beğeniyorsa onu yapın" diye.

koşullarınıza ve hayallerinize uygun olanı yapın derim.

düğüne bir ton masraf yapacaksanız ve gelenlerin %95i bir sürü şeyi beğenmeyecek. en yakın arkadaşım evlenirken organizasyonlarını yapan kadın demişti "isterseniz kaz ciğeri verin yemekte, herkes birşeye kulp takacak. o yüzden sizin gönlünüz neyi beğeniyorsa onu yapın" diye.

koşullarınıza ve hayallerinize uygun olanı yapın derim.
O kadar haklısınız ki
İnsanları memnun etmek çok zor

Ama nikah mı düğün mü yapacağız bir türlü karar veremedik aslında bizim gönlümüz nikahtan yana nişanlım nikah için kararlı ama ben emin olamadım
Nikahta karar kılarsak nikah sonrası arkadaşlarımızla filan 30 kişi civarı tekneyle bogaz turu yapmayı planladık.
Aslında bende nikahtan yanayım ama ilerde keşke düğün de yapsaydım demek istemem açıkcası.
Sizce düğün mü nikah mı ? Fikir alışverişinde bulunabilir miyiz? Teşekkürler şimdiden
Ayy çok tatlı ya. Dünya kadar düğün masrafından kurtuluyorusunuz. Kına için damatla beraber kına gecesi de olabilir düğünvari kına gecesi tarzında. Çok iyi dusunmussunuz. Mutluluklar dilerim :)

O kadar haklısınız ki
İnsanları memnun etmek çok zor
kendi adıma söyliyim. ben hayatımın en özel gününde koca bir organizasyonla boğuşmak istemem. tek derdim kendim ve eşim olsun isterim. düğün olduğu zaman organizatör bile olsa sürekli aksiyon halinde oluyor insan.
halbuki ben doya doya gelen herkese sarılmak ve sadece gülmek istiyorum.
o nedenle büyük organizasyon yerine sade kokteylli bir nikah üzerine çok yakınlarla max 40-50 kişilik bir eğlence düşünürüm.

Şahsen içinizden nasıl geçiyorsa öyle yapın derim. Biz burda yapılan düğünlerden cok daha küçük bir düğün yaptık. En yakınlarımız ve sevdiklerimiz vardi. O kadar eğlenceli geçti ki, cok güzel oldu. Burda çoğu zaman kocaman salonlar tutulur 500 kişiden başlayan. Hem masrafı çok fazla hem hiç sanki o gelin ve damatin özel günü gibi degil. Samimiyet yok bana göre. Tabi herkesin kendi secimi. Kendi seçiminiz olduktan sonra sonradan pişman olacaginizi düşünmüyorum. Bunu da ekleyim: Borcsuz evlendik şükür. Bir gün için, düğün olsa bile, senelerce borç ödemek istemezdim

Sizin ilerde "keşke" diyip demeyeceginizi siz bile bilmiyorken baskalari hiç bilemez.

Kendi adima soyleyeyim dugun hatta dugunler yaptik 2 tane oldu bizim. Merakli degildim düğüne, olmasaydi da olurdu bana göre ama aileler cok isteyip, dugunu ustlendikleri icin katilim gosterdik ve yaptik kirmamak adina yoksa yapmazdik.
Nikahta da taki töreni oluyor zaten illa dugun yapmaya gerek yok takı için. 👍

kendi adıma söyliyim. ben hayatımın en özel gününde koca bir organizasyonla boğuşmak istemem. tek derdim kendim ve eşim olsun isterim. düğün olduğu zaman organizatör bile olsa sürekli aksiyon halinde oluyor insan.
halbuki ben doya doya gelen herkese sarılmak ve sadece gülmek istiyorum.
o nedenle büyük organizasyon yerine sade kokteylli bir nikah üzerine çok yakınlarla max 40-50 kişilik bir eğlence düşünürüm.
[/QUOTE
Söz günümde önce kendi evimizde isteme oldu daha sonrasında yüzükleri takmak için dernek tarzında bir yere gittik sadece yakınlarımızın olduğu yerde takıldı söz yüzüklerimiz :) o kadar mutlu ve huzurluyduk ki fakat ailemin isteği üzerine büyük nişan yaptım salonda nişan cdsini izlediğim de tüm anlarda ağlayacak kadar mutsuz çıkmışım sanki istemiyorum :)

Kesinlikle nikah ☺

valla demek istediğim buydu :) siz o anın tadını çıkarın. çünkü herkes unutacak ama siz ömür boyu hatırlayacaksınız :)

X