• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah İşlemleriyle İlgili Sorum Var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi arzu_halim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

arzu_halim

Ziyaretçi
kızlar merhaba.
ayrı illerdeki çiftler nikah işlemlerini nasıl yapıyorlar?yani beraber başvuru yapmak şart mı?kaç gün sürer bu işler?

bunu bende merak ediyorum ya nişanlım ayrı şehirde işlemler nasıl oluyor..

hadi bi fikri olan bize yardım etsin :Saruboceq: .bu arada Allah tamamına erdirsin canım..

erkeğin ikameti neredeyse orada oluyor nikah. bağlı bulundukları ilçenin belediye ya da nikah dairesinden tlfnla bilgi alabilirler.

ılk başvuruda beraber gitmek şart tabi. Birgünde biter tüm işlemler, sonra kağıtları almaya gideceksiniz. Ona eşlerden biri tek gidebilir. ılk gün belgeleriniz tam olursa daha kolay hallolur.
Eşlerden birinin ikametgahının olduğu ilde başvuru yapmak gerek. Ama bu il nikahın kıyılacağı il olmak zorunda değil. Mesela biz yaşadığımız şehirde başvurduk, ama ailemizin yaşadığı yerde nikah kıyıldı. Bunun için de başvurduğunuz yerden aldığınız kağıtları, nikah kıyılacağı yerdeki belediyeye götürüp nikah günü alacaksınız. bu işlemi d eeşlerden biri ya da bir başkası yapabilir.
Nikah tarihinden en erken 6 ay önce başvurabilirsiniz.

canım beraber gitmek zorunda değilsiniz ben sadece kan vermeye röntgene ve de nikah dairesinde imza atmaya gittim gerisini hep nişanlım halletti başvuruyu fln o tek yaptı ben bir hafta sonra gidip imza attım :)

birlikte gitmek zorunda dğlsiniz
başka şehirlerde olanlar nikah hangi şehirde olucaksa oraya başvurabilirler
illa erkeğin oturduğu yerde olması şart değil

Konunuz içerik sebebiyle ilgili bölüme taşınmıştır. Bilgilerinize...

Back