- 3 Kasım 2013
- 70
- 2
- 28
bizde bugün sözlümle nikah işlerine başladıkk çok mutluyumm:)
Nişanlım ile ayrı şehirlerdeyiz.
O istanbulda Ben Bursa da...
Ben burdan evraklarımı hazırlayacağım ona göndereceğim. O da hersey hazır olduktan sonra gün almak için belediyeye gidecek sanırım.
Yaşadığım şehirden farklı bir şehirde kıyılacağı için nikahım sanırım benim izin belgesi almam gerekiyor . Doğru mudur ?
En son nişanlım gün için gittiğinde benim de imza vs için yanında bulunmam gerekmiyor sanırım değil mi...
Canım nikah işlemlerini halledersen banada haber verirmisin detayları çünkü ailem istanbulda yaşıyor ben Antalya'da çalışıyorum nikah İstanbulda düğünse 1 hafta sonra antalyada olacak .Düğün yerini tuttuk haziran 22 nikah tarihi olarakta 14 yada 15 hazıran İstiyorum. nişanlımda bende Antalyadayız nikah tarihi en erken ne zaman alınabiliyor? Nikah işlemleri için başvuruyu Antalyada nişanlımla biz yapsak ,evrak dilekçe vs hepsi hazır olduğunda ben İstanbulda gidip kendim Yada babama evrakları versem o yapabiliyormu bende bu sorulara cevap arıyorum sizde farklı şehirlerdeymişşiniz o yüzden soruyorum
Üzerinden epey zaman geçmiş konunun ama bende bi yorum bırakayım.
*Sağlık raporuyla ilgili gerekli testleri ben aile sağlığı merkezinde ücretsiz olarak yaptırdım. Bağlı bulunduğunuz ASM yi arayarak laborantlarının saatini öğrenirseniz başka kliniğe gitmek zorunda kalmassınız
*Eşinizin bağlı bulunduğu belediyede nikahınız kıyılacaksa eğer sizden izin belgesi istemiyorlar. Çiftlerden birinin o belediyeye bağlı olması yeterli.
zehroş yaaa ben adadayım nişanlım şişlide biz ataşehirde düğün yapıcaz adadan gelecek memur :))))) adaya başvurcaz ama burdaki arkadaş sanırsam düğün yapılcak belediye içinde opsion almış orayı anlayamadım
Tatlım ben öylesi bir durumu hiç duymadım. Ada memurluğunu arayıp direkt onlardan bilgi almanı tavsiye ederim
zehroş yaaa ben adadayım nişanlım şişlide biz ataşehirde düğün yapıcaz adadan gelecek memur :))))) adaya başvurcaz ama burdaki arkadaş sanırsam düğün yapılcak belediye içinde opsion almış orayı anlayamadım
Valla benim bildiğim de, hangi belediye sınırları içerisinde kıyılacaksa nikah direk o belediyeye başvuruyorsun. Çünkü bizimde böyleydi. Ben Bursa/ Osmangazi , nişanlım Bursa/Yıldırım ama düğün salonumuz Bursa/Nilüfer'de. Arayıp sordum, salon hangi belediyeye bağlıysa oraya başvuracaksınız dediler. Bence sen arayıp sor, en doğru bilgiyi oradan öğrenebilirsin.
merhabalar .. ben izmir de ikamet ediyorum nişanlım ise istanbul'da. nikah işlemleri için önümüzdeki hafta başvurucaz ama iki ayrı şehir de işlemleri farklı yürüyormuşmesela izmir de nikah dairesine başvuruyorsun sana verılen belgeler dahilinde sağlıkocakları sağlıklıdır die rapor verırken o belgeyi baz alıyor ona işlem yapıyor onsuz yapmıyormus . ama biz istanbul da nikah işlemleri için basvurcaz orası da tüm evrakları tamamlayıp gelceksınız diyor ama bnm sağlıkocağım onay vermıyor belediyeyı aradım istanbulun kan tahlilini ve akciğer filmini cektrmiştm ozaman nişanlımın bulunduğu sağlıkocagında bunları imzalatmam lazımmış ama orası da ben tahlili yapmadm ben imzalamam demiş ve ben oraya bır gunlugune gidiıorm üstelik öğlen orada olucam işler yolunda gitmiyecek gibi geliyor ( aranızda benim gibi olan var mı herkes başka bir şey diyor kafam karıştı yakında böyle evlenen var mı ? şimdiden teşekkür ederim .:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?