Nikah nikah işlemlerimizi yaptık merak edenlere ayrıntılar :)

dududada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
835
293
133
merabaaaaaaa kızlaaar :) biz dün sevdiğimle nikah tarihimizi aldıkkk

sizlere adım adım anlatıcam işlemlerin nasıl olduğunu merak edenler olabilir. zira benim de aklımda bir sürü soru işareti vardı :)

önce belediyeye gidip hangi evraklar lazım onu öğrendik (sağlık raporu, 5er vesikalık foto, nüfus cüzdanı)
netten araştırdığım kadarıyla her yerde farklı evraklar vardı o yuzden gidip evrakları öğrendik önce.
sonra sağlık ocağına gittik
sağlık raporu aile hekiminden olmalıymış (ben kendi aile hekimimden, sevdiğim de kendi aile hekiminden almak durumundaymış), kan tahlili istediler kan tahlili yaptırdık bir klinikte (toplam 100 tl), 1 saate kadar sonucu verdiler, sonuçlarla beraber tekrar aile hekimine gittik kağıtları imzaladı, sonra sağlık raporlarımızla tekrar belediyeye gittik, 50 tl para yatırdık. bize bi izin belgesi verdiler.

bu izin belgesiyle başka bi belediyeye gittik çünkü bizim nikah memuru düğün salonuna gelecek. ve düğün salonunun bağlı olduğu belediyeye gitmek gerekiyor. oraya da 2 şer foto verdik. daha önceden telefon ile opsiyon koydurttuğumuz tarihi söyledik. işlemleri yaptık. nikah tarihine 15 gün kalaya kadar gidip 650 tl ödememiz gerekiyormuş.

220 tl nikah memuru yevmiyesi
350 tl nikah ücreti
80 tl aile cüzdanı

işte böylee sorularınız olursa yanıtlarım. biz bu şekilde 1 günde hallettik allah'a şükür, bi aksilik çıkmadı. bu niyete giren herkesin işleri rast gider inşallah.

yarın da nişan alışverişine çıkıcaz onları da anlatıcamm :)

öptümmm

Boşuna kan tahlillerine para vermeseydin sağlık ocağı bedava yapıyor tahlilleri. Verem savaşta akciğer grafisi çektirmedin mi, çektirmeden evlilik raporu alamazsın ?

Boşuna kan tahlillerine para vermeseydin sağlık ocağı bedava yapıyor tahlilleri. Verem savaşta akciğer grafisi çektirmedin mi, çektirmeden evlilik raporu alamazsın ?

canım evet annem de aynısını söyledi ama biz iş yerinden 1 gün izin aldık bu iş için, sağlık ocağında kan sabah 9-9buçuk arası alınıyomuş, biz gittiğimizde 12 filandı, hem de sonucu 1.5 günde çıkıyomuş o yüzden para vererek yaptırmak zorunda kaldık. bu arada aile hekimi akciğer filmi istemedi :/

Allah mutluluğunuzu daim etsin:)
Ne tatlı heyecanlar değil mi?:)

Bu nikah işlemleriyle ilgili prosedürler, şehirden şehre, belediyeden belediyeye değişkenlik gösteriyor.
Ben evlenme izin belgesi, 4 fotoğraf ve sağlık raporuyla başvurdum. Burada aile hekimi vermedi bize, kuruma yönlendirdi. Kan sonuçlarını oraya gönderdiler, akciğer filmi çekilince bununla birlikte teslim ettiler.

aynennn içim kıpır kıpırr bi aile oluyosun yani yuva kuruyosun :)

sizin de çok az kalmışşş ayyy sen nasılsın esass çok heyecan yapıyo musun ? :)

O işte bi acayiplik var da hadi hayırlısı, akciğer grafisi olmadan onaylamıyo doktorlar raporu çok önemli bi detay üstelik bu.
Ben de sağlık ocağında çalışıyorum çünkü. Biz kanları 9-10 arası alıyoruz.

allahallah neden öyle oldu ki acaba? aklıma takıldı şimdi

aynennn içim kıpır kıpırr bi aile oluyosun yani yuva kuruyosun :)

sizin de çok az kalmışşş ayyy sen nasılsın esass çok heyecan yapıyo musun ? :)

Of hem de acaip heyecanlıyım canım yaa:) Sen de aynı dönemlerden geçeceksin, ağznın tadıyla iç huzuruyla geçsin o zamanların inşallah.

teşekkürler bilgilere zor bişeyi yokmuş hazırıklar 1 günde biter de günü ne zamana verecekler peki onu çok erteliyorlar mı acaba :44: biz de nikah işlemlerine paralel bohça işini halletcez bakalım inşallah çok vakit almaz

Programlarına bakıyorlar. Boş bir güne veriyorlar. Valla yanlış hatırlamıyorsam ben 1 hafta önce gidip başvurdum.
Hafta içi bir gün olursa daha rahat ayarlanabilir.

Son düzenleme:
Okurken heyecanlandım.Biz de Temmuzun başı gibi yapmak niyetindeyiz nikahı.Umarım her şey yolunda gider

aradaşlar biz de nikah işlemlerine başlıycaz ama yarimin ikametgahı farklı bir şehirde benimki farklı bir şehir de biz bunlardan apayrı bir şehirde çalışıyoruz. özellikle sağlık raporu kafama çok takıldı illa aile hekiminden mi almak lazım ki?
bir de biz nikah memurunu düğün salonuna getireceğiz tarih bulmada sıkıntı olmaz demişler doğru mu sizce?

Belki halâ yanıt bulamamışsınızdır ya da aynı soru kafasına takılan varsa aydınlatayım.

Biz de ayrı şehirlerdeydik, o zaman araştırmıştım.

1-Belediyeden belediyeye değişiklik gösterebilir, önce danışın.
2-Bizim başvurduğumuz belediye; bağlı bulunduğu aile hekimliğinden sağlık raporu, 2 adet fotoğraf, bağlı bulunduğu nüfus müdürlüğüne başvurarak aile nüfus kayıt örneği almasını istemişti. Sağlık raporu ve nüfus kayıt örneğiyle birlikte evlendirme memurluğuna giderek X şehirde nikah yapılacak diyor ve evlenme izin belgesi düzenlenerek nişanlınıza veriliyor. O da evlenme izin belgesini ve fotoğrafları size yolluyor, siz de kendi belgelerinizle beraber nikahınızın yapılacağı belediyeye elden teslim ediyorsunuz. Tüm bu belgeler 6 ay geçerlidir.

bu evlenme izin belgesi ne işe yarar acaba :26:

bu evlenme izin belgesi ne işe yarar acaba :26:

Evlenmeye mani hali olmadığını gösterir. İki evlilik yasak olduğu için tarafların nüfus kayıt örneğini içeriyor. Bir tarafta sizin nüfus bilgileriniz yer alıyor, diğer tarafta da evleneceğiniz kişinin nüfus bilgileri yazıyor. Altında da evlenmeye engel durumu yoktur şeklinde tasdik geçiyor.

650 lira para almaları resmen dolandırıcılık. bu neya bu işlerin bedava olmalı. cüzdanın parası verilir tamam da o nikah memuru devletin parayla çalışan memuru babasının hayrına nikah yapmıypr çok ama çok uyanıklar bizim gibileri sömürüyorlar. bu arada konu sahibi Allah mutluluğunuzu daim etsin.

hangi belediyeden çağırıyorsunuz memuru yada istanbulda mı oturuyorsunuz, bizde salona çağırmak istiyoruz nikah memurunu ama çok fark olur mu onu merak ediyorum

İlginç biz Bursa'da 160 TL verdik, hemde nikah memuru salona gelecek.Başka ödeme yapıp yapmayacağımızı sorduk, hayır bu kadar dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…