• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah işlemleri?

günaydınlar benim merak ettiğim nişanlımla ikimiz farklı bölgelerde oturuyoruz düğünümüzün olduğu semtteki nikah dairesine başvuru yapıcaz fakat bunun için izin belgesi alınması gerekiyomuş.izin belgesi nasıl alınıyor???
tatlım ikinizinde ikametgahı farklı yerlerde ise o zaman ikametgahınızın oldugu yerdeki belediyeden izin belgesi alıyosunuz.o izin belgesi ile işlemleri evleneceginiz yerdeki belediyede yaptırıosunuz.

bana söylenene göre şöyle bir açıklama yapayım, ben kağıthanede oturuyorum, nişanlım kartalda, eğer nikahımız istanbul dahilinde olacak olsaydı(nikah salonundan bahsediyorum) ya kağıthane ya kartal olması gerekiyor idi. ama ben nikahımı il dışında(balıkesirde) kıyacağım için, tüm evraklarımı kartal belediyesinin listesine göre hazırladım, kartal belediyesinden izin belgesi aldım ve gittim balıkesirde nikah günü aldım... yani bana denişen şu özetle, oturduğun ilde ya senin ya nişanlının ikameti olan yerde nikah kıyabilirsin, başka semt olmaz, il dışı olacaksa sadece izin belgesi verilir(ben onların yalancısıyım:/) iyice bi araştır istersen...

nikah günü alicaz kizlar neler gerekli olacak bana bir bilen var mi

ben türk vatandasi degilim

müstakbel esim türk vatandasi

yardimci olursaniz sevinirim

Back