Nikah nikah işlemleri?

nurseyda87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
260
0
46
İzmir
arkadaşlar temmuz 10da nikahımız var nikah işlemlerini ne zMAN başlatmalıyız ve işlemleri nikahın olduğu yerdemi yapmamız lazım biz nişanlımla aynı ilçedeyz ama nikahımz başka ilçede oluck

arkadaşlar temmuz 10da nikahımız var nikah işlemlerini ne zMAN başlatmalıyız ve işlemleri nikahın olduğu yerdemi yapmamız lazım biz nişanlımla aynı ilçedeyz ama nikahımz başka ilçede oluck

canım bu konuda sana yardımcı olmayı cok ısterdım ama sen ıstersen gene de ısı bılen tcrubelı kısılere akıl danıs evlendırmeye daıresıne beraber yada sen tek gıdebılırsınde oradan zaten senı ve nısanlını yönlendireceklerdır benım bıldıgım kadarıyla bıde o olayın hastane tarafı var kan verıyorsun falan

gunaydın

nıkah ıslemlerı uzun suruyoo dewlet hastanesıne kan werceksınız o 3 4 gun sonra cıkıyo daha sonra bı saglık merkezı war orda akcıger fılmınızı cekecekler resımdı fotograftı 1 ay onceden baslayın 2 3 gun ıcınde ıslemlerınız bıter sonra kayıtlı oldugunuz ewlendırme daıresıne gıdıceksınız o belgelerı werıp ıstedıgınız gunu saatı sececeksınız ıster acık nıkah yap ıster kapalı acık nıkah su sekılde oluyo nıkah memuru sızın nıkahınızın olacagı salona kadar gelıyor kapalı nıkah ıse anne babalarınız oluyo olesıne bı ımza atılıyo yalnız senın nıkahın baska ılcede olacakmıs hangı ılceye baglıysan o ılcede bı salonda nıkahın olabılır eger baska ılcede oturma ıkametgahınız yoksa baska ılcede ewlenemezsın bı tanıdıgının uzerınden ıkametgah alabılırsenız o sekılde olabılır kendı ılcenıze baswuru yapmayıp nıkahın kıyılacagı ılcede ıslemlerı yapmanız gereklı cok karısık

yardımın için teşekürler cnm hadi yaa biz nişanlımın ailesinn oturduğu ilçede yapıcz nikahı salon falan tutuldu ama şuanda bulndğmz ilçede oluck evimz nişanlımda burda çalışıo.

Nikahın nerde olacaksa ordaki belediyeyenin evlendirme dairesine başvuracaksın
süreler heryerde farklı canım istanbuldaysan istedigin gun ıcın cok onceden basvurman gerekır
tek başvuramıyorsun ıkınızın birden gitmesi gerekir
nikah evraklarını hazırlayıp yaptırmak istedigin ilçeye başvurman gerekir

akciğer filmini hiç duymadım arkadaşım ben.. ayrıca kan sonuçlarının hemen çıkmasına gerek yok ki.. sen sağlık ocağından bi evrak veriyorlar onları alıyorsun muhtardan aldığın evraklara ekliyorsun.. fotoğraflarını ve geçen sene 350 tl idi bu sene ne kadar bilmiyorum paranı cebine koyuyorsun ve yaklaşık 15 dakika içinde işlemlerini hallediyorsun... akciğer filmi kan sonuçları vs.. istemiyorlar ilkkez duydum ben.. ayrıca devlet hastanesine değil belirli sağlık ocakları var onlara gidiyorsun.. onlarda zaten bağlı olduğun belediyeden öğreniliyor...

akciğer filmini hiç duymadım arkadaşım ben.. ayrıca kan sonuçlarının hemen çıkmasına gerek yok ki.. sen sağlık ocağından bi evrak veriyorlar onları alıyorsun muhtardan aldığın evraklara ekliyorsun.. fotoğraflarını ve geçen sene 350 tl idi bu sene ne kadar bilmiyorum paranı cebine koyuyorsun ve yaklaşık 15 dakika içinde işlemlerini hallediyorsun... akciğer filmi kan sonuçları vs.. istemiyorlar ilkkez duydum ben.. ayrıca devlet hastanesine değil belirli sağlık ocakları var onlara gidiyorsun.. onlarda zaten bağlı olduğun belediyeden öğreniliyor...

valla bende akcıger flımı var dıye bılyıorum ama kan tahlılı saglık ocaklarında yapılmıyor cunkus aglık ocakların laborutuvarları o kadar gelısmıs degıl neden dersende kan tahlılınde aısd varmı başka bı bulaşıcı hastalıgı varmı dıye bakıldıgı ıcın daha buyuk hastane laborutuvarı lazım dıye bılıyorum ama

ben ankarada sağlık ocağında yaptırmıştım... zaten sadece talasemi var mı diye bakıyorlar.. cinsel yolla bulaşan hastalıklarda tercihe bırakıyorlar sen istersen bakıyorlar ona da...mesela biz istememiştik ve HIV vs... bakılmamıştı... geçen sene bu zamanlarda böyledi ama değişti ise bilemeyeceğim...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba canım, nikahımız olacak diyorsun ama başvuru yapmadınmı? zaten başvurduğun yerde sana bütün evraklarını ve ne zamana kadar tamamlaman gerektiğini söylüyorlar. bu soruyu forumda sorman biraz garibime gitti, çünkü her belediyenin farklı kriterleri var, vergisi, gitmen gereken sağlık kurumları vs. internetten o nikah salonunun telefonunu bul ve ara, en net bilgiyi oradan alırsın canım.

canım nikah düğün salonunda olck nikah dairesnde deil salonu tuttuk ama işlemleri yapmadık daha o yüzden

Cnm öncelikle hayırlı olsunn..Bence şimdi başlayın ama siz nikah tarihini belediyeden aldımızmı.Bazen istediğin tarihte gün saat olmuyo

işlemler en fazla üç gün sürüyor, önce evlenme dairesine gidip işlemleri öğreniyorsunuz,muhtardan evrak alıp,nüfus kaydını nüfus müdürüne imzalatıyorsun,sonra devlet hastanesine gidip kan veriyorsun ve bu kan sonucuda sabah gittiysen akşam elinde oluyor :) sağlık ocağına gidip rapor imzalattırıp düzenlediğin evrakların hepsinide evlendirme dairesine teslim ediyorsun gün alıp nikah ücretini geçen yıl 350.-tl ödemiştik bu yıl nedir bilmiyorum,salondaysa nikah salonunun ismini veriyorsun bu kadar :) güsel şeyler bunlar telaş ve panik yapmayın nikah memurları ilgileniyorlar zaten, anın tadını çıkartın, allah mutluluğunuzu daim etsin,sevgiyle kalın...

Kolaylıklar diliyorum öncelikle.Benim nikahımda temmuzda yeni yapan birisi olarak bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.Sağlık raporunu aile sağlığı merkezlerinden,devlet hastanelerinden ya da özel hastanelerden alabilirsiniz.Aile sağlık merkezleri ücretsiz olarak yapıyor bu işlemi ama diğer iki seçenek ücretli yapıyor.Devlet hastanesi 70 tl civarı özel hastanlerde 150 tl civarı(çift için).Aile sağlığı merkezlerinden bir hafta içinde alıyorsun sonuçları ama diğer ikisini aynı gün içinde halledebiliyorsun.Tahlil sonuçlarını aldıktan sonra bulunduğunuz aile hekimine onaylatmanız gerekmektedir.Biz nişanlımın aile hekiminden ikimizinkinide onaylattık ama bir arkadaşımın sadece bakmakla yükümlü olduğu erkeği onaylayıp kızı kendi aile hekimine yönlendirmiş.Aile hekiminde onaylatıldıktan sonra grup sağlık başkanlığına gitmen gerek.Daha sonra diğer evraklarla evlendirme dairesine başvurabilirsin.Her belediyenin defter açım zamanları farklı oluyor.Nikahı yaptırmak istediğin belediyeyi arayıp başvuruların başlayıp başlamadığını sorabilirsin.Bazı nikah salonları ikametgah şartı arıyor yani nikahı yaptırmak istediğin yerde oturman şart koşuluyor bazılarında ise aranmıyor.Nikahı yaptırmak istediğin belediyeye öncelikle bunu sorman gerek.Eğer kabul ediyorlarsa ikametgah şartı aramıyorlarsa istedikleri diğer belgelerle başvurabilirsin.Ama kendi belediye nikah salonundan izin belgesi alman şart öncesinde.

Canım belediyeye göre değişir tabii, bizimkinde 6 ay önceden başvuru yapabiliyorsun. Zaten randevu için gittiğinde sana ne gerekiyorsa yazılı olarak veriyorlar. Sende tamamlayıp nikahtan önce götürüyorsun. Ücreti de nasıl bir nikah istediğine göre ( salona mı gelecek, oda nikahı mı vs. ) değişiyor. Burada başta bilmen gereken en önemli ayrıntı; evlenecek çiftten birinin nikahın yapılacağı belediye sınırları içinde bir yerde ikamet ediyor olması.

Çok öptüm kolay gelsin

teşekürler kızlar bizim biras olay karışık ama sorcz yapcz bakalm:) çünkü ikimz ayrı ilçedeyz ama nikah başka ilçede oluck ve salonda oluck:S

Arkadaşlar bu sağlık raporunu ayrı ayrı yaptırabilirmiyiz yoksa ikimizde aynı yerde mi yaptırmamız lazım bir an önce yaptırıp kurtulmak istiyorum şu işten.

merhaba canım kısmetse bizimkiside 9 temmuzda:)) yakınız seninle o yüzden bilgi vereyim dedim belki işine yarar:) bizde işlemlere daha yeni başladık sağlık raporu için kan örneği verdik devlet hastanesinde.sonuçları aile hekimimize onaylatmamız gerekiyormuş(orasını daha yaptırmadık) vesikalık fotoğraf çektirdik..nikahı bizde farklı ilçede yaptıracağız,normalde merkezde olacak ama ilçede tanıdıklar var.gelişmeleri yazarım yine.hayırlı olsun seninkide inşallah

10 temmuz için biraz geç kalamdınmı cnm ya??biz 17temmuzda evleniyoruz ve şubat ayında aldık gün.ve ordaki memur haziran doldu temmuzda dolmak üzere demişti..yanlışmı anladım??bu temmuz ayından mı bahsediyorsunuz??
biz nikah işelmleri için ciğer filmi çektirip kan vermiştik

günaydınlar benim merak ettiğim nişanlımla ikimiz farklı bölgelerde oturuyoruz düğünümüzün olduğu semtteki nikah dairesine başvuru yapıcaz fakat bunun için izin belgesi alınması gerekiyomuş.izin belgesi nasıl alınıyor???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…