• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah Nikah işlemleri için bilgi....

selinayca88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
407
1
96
36
Balıkesir
arkadaslar 14 temmuzda nıkah yapmayı dusunuyoruz nısanlım ıstanbulda ben tokattayım nısanlım ordan saglık raporunu resımlerı ıkametgahı alıp gonderse o olmadan ıslem yapmam mumkunmu gelme ıhtımalı yok ısınden dolayı baska nelere ıhtıyac var ne kadar zamanda tamamlanıyor ıslemler zormu saglık raporunu nasıl alıyoruz ayrı bı belgesı fılan varmı?

birlikte yapmanız gerekiyor diye biliyorum ben kan testi filan da isticekler. bi de birlikte sağlık ocağına gönderirler. sen tokat belediyesine bi ara sor canım.

nikah günü de beraber alınıyor..

ikinizden birinin bağlı olduğu nikah dairesinde yapacaksanız resim ve sağlık raporu yeterli

ikametgaha fln gerek yok..

eğer ikinizinde bağlı olmadığı bir nikah dairesine yaptırcaksanız ikinizden birinin bağlı olduğu nikah dairesinden izin belgesi + ikametgah senedi + 4 resim + sağlık raporu ama gün almak için de beraber olamnız gerkeiyor mza fln atıyorsunuz cnm ödemeyide unutmamamk gerek

mümkün canım gelmesine gerek yok benm nişanlımda baska bir sehirdeydi nikah onun orda dügün günü salonda olacagı için ben burdan işlemlerimi hallettim saglık raporumu falan herseyı hallettim kargoyla gönderdim zarfımı yani hiçbir sorun cıkmadı bugünde o haletmiş hersei

gelmesine gerek yok
ben de başvuruyu yalnız yapmıştım.
eşim kaldığı şehirdeki nikah memurluğundan evrakları hazırlayıp bana gönderdi.
problem olmuyor.

canım hayırlı olsun öncelıkle.ben aynı sehırdeyım nısanlımla ama ıkımızde burda halletik işlemlerı sonra izin kagıdı aldık beledıyeden onunla beraber evraklarımızı nısanlımın ailesi (baska şehir) görumceme yolladık o teslım etti.ayrıca benım kaynımda ayrı sehirdeydiler nısanlısıyla onlarda ayrı ayrı işlemlerı kendı memleketlerınde yaptılar. yanı beraber olmanıza gerek yokkı.ikiside evraklarını halletiler.nıkah yapacağı şehire ulastırdılar.Aşamaları
beledıyeden form alıyosunuz.orda doldurman gereken yerler var kolay muhtara onaylatıyosun (bazı ark yapmamıs ama bız onaylattık ıstedıler)
sağlık ocakları kan verıyosun yardımcı olurlar sonuc hemen verılmıyo.ama sana rapor verıyolar o raporla işlemlere baslanılıyor canım
Nüfus kayıt örneği onaylı olarak Nüfus Müdürlüğünden aldık
nufus cuzdanı fotokopisi,fotograf
işte canım nufus cuzdanın fotokopisi. beledıyeden alıp doldurdun beyanname,evlilik raporun,resımlerinle hepsini halletip beledıyeye basvurulunuyor.erkenden saglık ocagına gidersen 1 gunluk iş(saat 10 dan önce saglık ocagında ol) kolay gelsin canım

Canım hayırlı olsun ;)) Nişanlımla ben de sizin gibi farklı şehirlerde yaşıyoruz, dün belediyeye gittim sordum, onun gelmesine illa ki gerek olmadığını, sadece evrakları hazırlayıp belediyesine götürdükten sonra verilen evlilik izin belgesinin gönderilmesinin yettiğini söylediler...Çok az kalmış 14 temmuza bu arada, nası heyecanlısındır şimdi kim bilir opuyorumnanaktan
Bi de nikah kıymayı düşündüğünüz belediyelerin internet sitesinde gerekli işlemler, gidilebilecek sağlık ocakları veya hastaneler, hangi gün hangi saatte nikahların olduğu vs. belirtiliyo..

Off biz de 18 eylülde evlenmeyi düşünüyoruz ama nikah sırası kalmaz diye şimdiden evrakları hazırlama işine başladık.. Allah hepimize kolaylık versin ;))

Back