- 8 Aralık 2019
- 2.650
- 3.010
- 133
- 32
- Konu Sahibi NewbieMommy
-
Teşekkür ederim :)Sizi biraz yoracak bu hayırlı güzel olan işlemler şuan sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum 5 sene önce idi şuan bilgim yok
Bence en iyisi siz gitmeden nisanlinizin gidip ön bilgi almasi siz de ona gore evraklari hazirlar gidersiniz.İşte ben gittiğim zaman gerekli evrak listesini vermesi çok da işime yaramıyor ben gideceğim zaman eksiksiz gitmek istiyorum yani bana ikametgah ettiğiniz şehirden şunu şunu almanı gerekiyor demesinler bir kere daha git-gel yapmak istemiyorum. Nişanlımın şehrine giderken götürmem gereken şeyler varsa hepsini toparlayıp götürmek istiyorum. Örneğin kendi ikametgah ettiğim şehirde bağlı olduğum belediyeden izin almam gerektiği yazıyor bazı yerlerde ve yine örneğin bazı yerlerde sağlık raporunu kendi aile hekimimden alıp imzalatmam gerektiği yazıyor ama bazılarıda nişanlının olduğu şehirden sağlık raporu alabilirsin kendi aile hekimine gerek yok diyor gibi...
Yani ikiniz aynı sağlık ocağından alabildiniz mi belgeyi?
Çok teşekkür ederimEvet hatta benimki iki gün sonra veririz dedi eşimde gel burdan al dedi eşimin orda kan verdik onayı bizim orda yaptırdık hiçte bi sorun çıkmadı
Yetiştim, şimdi gerçekleri açıklıyorum.Merhaba hanımlar biz henüz nikah günü almadık haftaya falan almayı düşünüyoruz düğünümüz temmuzda fakat bir kaç kişiden duyduğuma göre nikah almak için belli bir tarih aralığı mı ne varmış anlamadım herkes farklı bir şeyler söylerdi yardımcı olabilir misiniz? Çünkü nişanlım ile başka şehirlerdeyiz ona göre boşuna gitmeyeyim diye düşündüm.
Off çıldırmak üzereyim burdaYetiştim, şimdi gerçekleri açıklıyorum.
Yaklaşık 10-15 gün önce bizzat nikah memurluğuna gittim, haziran ayı için sordum, marttan önce gün vermiyoruz dediler. Yaz sezonu için mart ayında başlıyormuş yani.
Hayır yani tabiiki hangi tarih istersem o olur ama demek isteğim temmuzda yapılacak nikah için şubat ayında gün vermiyolarmış yani düğüne 5ay kala gidip nikah gününü ayarlayabiliyormuşsın.Öyle birşey yok bizim düğün günü kıyıldı. Hangi tarih isterseniz o gün olur
Biz de ocakta gün almaya çalıştık da olmadı yani o açıdan.Nişanlım çalıştığı için bütün bu işler bana kaldı herşeyi ben araştırıyorum. Evlilik ve ilgili prosedürler için bir tık uzaklığınızdayım, evlere servisimiz yoktur.Off çıldırmak üzereyim burdaçok saçma birşey ya gerçekten ne gerek bar insanları böyle uğraştırmaya
Ah çok teşekkür ederimSağlık raporunuzu istediğiniz şehirden alabilirsiniz geçerliliği 6 ay olduğu için erken almayınizin meselesi ikinizin de ikamet ettiğiniz şehirlerin dışında başka bir şehirde isterseniz oluyor nişanlınızın ikamet ettiği Şehirse gerek yok şu durumda
Şehirden şehire farklılık gösteriyor ama erken verilmiyor genelde . Bizim ikimizin de ikamet ettiği şehirden başka bir şehirde olacak nikahımız ücreti yatırdık gün ve saate ismimize de yazdılar ikamet ettiğim ilden izin alacağım belgeleri de nisan sonu Mayıs başı gibi bırakacağız - nikahımız haziranda belgeleri erken istemiyorlar sağlık raporu falan sıkıntı olmasın diyeAh çok teşekkür ederimpeki anlamadığım şimdi gidip nikah günü alamaz mıyım yani düğüne 6ay olduğu için raporum geçersiz mi olur
Belediyeyi arayıp sorduğunuz zaman Yardımcı olurlar bi arayıp sorun istersenizAh çok teşekkür ederimpeki anlamadığım şimdi gidip nikah günü alamaz mıyım yani düğüne 6ay olduğu için raporum geçersiz mi olur
Çok teşekkür ederimPeki yakın zamanda mı oldu nikahınız
Anladım çok teşekkür ederim size de mutluluklar dilerimŞehirden şehire farklılık gösteriyor ama erken verilmiyor genelde . Bizim ikimizin de ikamet ettiği şehirden başka bir şehirde olacak nikahımız ücreti yatırdık gün ve saate ismimize de yazdılar ikamet ettiğim ilden izin alacağım belgeleri de nisan sonu Mayıs başı gibi bırakacağız - nikahımız haziranda belgeleri erken istemiyorlar sağlık raporu falan sıkıntı olmasın diye
Mutluluğunuz daim olsunMayısta 3 yıl olcakama değişeceğini sanmam
Canım merhaba, bizim nikahımız 4 yıl önceydi ama bildiğim kadarıyla bilgi vereyim sana. Eğer herhangi birinizin ikamet etmiş olduğu ilde kıyacaksanız nikahı izne gerek yok. Ama bambaşka bir yerde kıyılacaksa, o zaman ikinizin de kendi ilindeki nikah memurluğundan izin almanız gerekiyor. Bizimki şöyle oldu, benim ikamet ettiğim yerde yapmaya karar verdik. Eşim benim yanıma geldi, benim sağlık ocağımdan raporları aldık, ve gerekli diğer belgeleri de ayarlayıp başvurumuzu yapıp günümüzü almıştık. Yani eşim kendi ilinde hiçbir işlem yapmadı öncesinde.Sitesine girdim okudum da bazı şeyleri tam açıklamamışlar en son kafayı yedim yarın arayıp soracağım bende umarım yanlış yönlendirmezler
Umarım o kadar sürmezPeki sağlık raporunu kendi ikametgah ettiğiniz şehirden mi aldınız nişanlınızın olduğu şehirden mi?
Anladım çok teşekkür ederim size de mutluluklar dilerim
Mutluluğunuz daim olsun
Yorumunuz için teşekkür ederim arayıp sordum dediğiniz gibi izin almama gerek yokmuş ve sağlık raporunu ordan almamda da bir sakınca yokmuşCanım merhaba, bizim nikahımız 4 yıl önceydi ama bildiğim kadarıyla bilgi vereyim sana. Eğer herhangi birinizin ikamet etmiş olduğu ilde kıyacaksanız nikahı izne gerek yok. Ama bambaşka bir yerde kıyılacaksa, o zaman ikinizin de kendi ilindeki nikah memurluğundan izin almanız gerekiyor. Bizimki şöyle oldu, benim ikamet ettiğim yerde yapmaya karar verdik. Eşim benim yanıma geldi, benim sağlık ocağımdan raporları aldık, ve gerekli diğer belgeleri de ayarlayıp başvurumuzu yapıp günümüzü almıştık. Yani eşim kendi ilinde hiçbir işlem yapmadı öncesinde.
Bi de biz sabah erkenden başladık, aynı gün içinde tüm işlemleri bitirip günümüzü aldık.
Anladım çok teşekkür ederim size de mutluluklar dilerim
Çok teşekkür ederimsizin de mutluluğunuz daim olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?