• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah/Düğün günü içinizde ukte kalanları paylaşalım :(

bu senin düşüncen koyuyorum. pimpirik yapmak ayrı birde düğününde nişanında maddi sıkıntılar yüzünden tecrübesizlikten olmasını isteyip te olmayan içimizde ukte kalan şeyleri paylaşıyoruz. bence oldukça güzel tavsiye oluyor. biz neleri unuttuk neleri yapamadık okuyanların aklının köşesinde kalsın diye yazıyoruz. kimseye pimpirik yapın demiyoruz.
khena arkadaşımızın mesajını okuduysan görmüşsündür.
benim yaşayamadığım içimde kalan şeyler parasızlık ve tecrübesizlik yüzünden oldu. evlendiğim zaman kk olsaydı daha bilinçli davranırdım.
sevinçler paylaştıkça artar
üzüntüler paylaştıkça azalır.

Benımde ÜzÜldÜĞÜm Şey
davul zurnayla almaya gelmedıler ıÇımde ukte kaldıı
3 arkadaŞı bırden ayarlarız son gÜn demıŞ sona ÜÇÜde pıyasada yoktu Çok ÜzÜldÜm ama napayım
mııllet ne gÜzel davullu zurnalı gıttı
Çok ıÇımde kaldı ama napalıyım geÇtı artık :(

Benİmde ÜzÜldÜĞÜm Şey
davul zurnayla almaya gelmedİler İÇİmde ukte kaldıı
3 arkadaŞı bİrden ayarlarız son gÜn demİŞ sona ÜÇÜde pİyasada yoktu Çok ÜzÜldÜm ama napayım
mİİllet ne gÜzel davullu zurnalı gİttİ
Çok İÇİmde kaldı ama napalıyım geÇtİ artık :(

benim aklıma hiç gelmedi davul zurna. hoş gelse para da yoktu. benim istediğim evden çıkınca üzeimize konfeti saçılmasıydı ve nikah sonrası uğur paraları atarlar ya minik tüller içinde olmadı. annem teyzeme sipariş vermiş. o da gitmeye üşenmiş.her işini kendin yapacaksın:mymeka:

ne içimde kalmadı ki... yazsam buraya destan olur.keşke senin gibi olsaydı da. ben düğün günü sinirden ağlamış adamım ya sen bunları biliyor musun?

evlendiğiniz gün içinizde ukte kalan şeyleri paylaşalım istedim!
benim içimde baya bir ukte kaldı çünkü senağlama
gelinliğim tam istediğim gibi olmadı. göğüs dekolteli bir model diktirdim ama içime yalnış çamaşır seçimi yüzünden göğüslerim çok yukarı toplandı ve sonradan hiç beğenmedim. silikon destekli çamaşır akmakla hata yaptım. dekoltenin altına damla şeklinde bir açıklık vardı. güzel ayarlanmadığı için fotoğrafta farkettim az da olsa çamaşırım görünüyordu.
gelinliğimin arkasında çıkarılıp takılabilen ayrı bir kuyruğu olacaktı 4 katlı. paramız olmadığı için kuyruktan vazgeçtim sadece 1 kat oldu, o da istediğim gibi değildi.senağlama

gelin arabam beyazdı. arkadaşımın eşi ayarlayacaktı arabayı. bahsettiği araba yerine kartal model arkası görünen bagajlı bir araba getirmiş. ve üzerinde çiçek bile yoktu. kırmızı rafya bağlanmıştı. evde gelin bebeğim vardı onu koydular. senağlama ve o gece arabayı arkadaşımın eşi teslim etmem gerek diye saat 10 da götürdü ve biz kalakldık. taksiye bindik arkadaşlarla birşeyler içmek için kafeye gittik. dönüşte arkadaşımın sözlüsü bizi eve bıraktı.:çok üzgünüm:

nikahtan sonra yakınlarımıza beraber biryerler gidelim diye çağırdık. kimsecikler gelmedi ve bizi yalnız bıraktılar:çok üzgünüm:

nikahta da gelin odama kimse gelmedi.

hiçbirşey istediğim gibi olmadı. şimdi burada düğünle nişanla sözle ilgili yazılarınızı okuyorum da çok imreniyorum. keşke daha önce burada olsaydım ve sizlerden fikir alsaydım.senağlama​

yanı canım senınde ıcıne sınmeyecek ne cok sey olmus oyle yaa umarım esınle mutlusundur da bunları sadece tebessumle hatırlıyosundur

yaa bence arkadasların tecrubelerı bızım gıbı bekar arkadaslara cok guzel ornek oluyo herkese tesekkurler bende evlenırken ıcımde uhte kalacak bıseyler olsun ıstemıyorum kendımı sanslı goruyorum cunku benden once evlenenler oldu yakından gordugum dugunler abım ablam... onların da yapmak ısteyıp yapamadıkları seylerı cok ıyı bılıyorum aksılıklerı o yuzden cok onceden dusunup planlı hareket etmek ıstıyorum acele olsun yada unuttugum seyler olsun ıstemıyorum kısacası ıns allah halden anlayan anlayıslı kısılerle karsılasmayı nasıp etsın bızlere cunku genelde erkekler bızım kadar onem vermıyo bu tarz ozel gunlere hayatımızda bı kez olacak kıymetlı gunlere umarım keske dıyecegım seyler olmaz evlılık oncesındekaydirigubbakcemile3

yaa bence arkadasların tecrubelerı bızım gıbı bekar arkadaslara cok guzel ornek oluyo herkese tesekkurler bende evlenırken ıcımde uhte kalacak bıseyler olsun ıstemıyorum kendımı sanslı goruyorum cunku benden once evlenenler oldu yakından gordugum dugunler abım ablam... onların da yapmak ısteyıp yapamadıkları seylerı cok ıyı bılıyorum aksılıklerı o yuzden cok onceden dusunup planlı hareket etmek ıstıyorum acele olsun yada unuttugum seyler olsun ıstemıyorum kısacası ıns allah halden anlayan anlayıslı kısılerle karsılasmayı nasıp etsın bızlere cunku genelde erkekler bızım kadar onem vermıyo bu tarz ozel gunlere hayatımızda bı kez olacak kıymetlı gunlere umarım keske dıyecegım seyler olmaz evlılık oncesındekaydirigubbakcemile3

eşimle mutluyum canım çok şükür. ama başkasının düğünü nişanı olduğu zaman ya da gelin arabası gördüğümde içim sızlamıyor değil.
iyi plan program yapmak gerekiyor. ve yakın bir arkadaşın yanında olup o özel günde elinden geleni yapmalı. ayrıca abla teyze gibi büyük birininde fikri ve desteği gerekiyor.
inşallah sen evlenirken içinde fazla birşey uhde kalmaz.a.s.

sözümn bir gün öncesi elbise alışveriine götürülüm ve o semtt sadece kapalı kesime hitap ediyor istediğm elbiseyi son dk bulamadım ve istemediğim bir elbise aldım.. resim doğru dürüst yok sözde...telel çekilmiş resimler var.. şimdide nişanımı nasıl nerde yapıcaz bilmiyorum evimizin altındaki dükkan bizim boş orası sanırım orda olacak ve herkes sığmıcak nişanlımın aileside kadınlı erkeli istemicek..neyse istediğim açık elbiseyi alamıcam..istediğim açık gelinliği alamıcam... hatat düğün yapamicam kaynanam görümcem bile gelmem diyor ama onların istediği gibide mevlütlü düğün ben yapmam.. bilmiyorum herşey muamma herşey hayal olarak içimde kalacak

sözümn bir gün öncesi elbise alışveriine götürülüm ve o semtt sadece kapalı kesime hitap ediyor istediğm elbiseyi son dk bulamadım ve istemediğim bir elbise aldım.. resim doğru dürüst yok sözde...telel çekilmiş resimler var.. şimdide nişanımı nasıl nerde yapıcaz bilmiyorum evimizin altındaki dükkan bizim boş orası sanırım orda olacak ve herkes sığmıcak nişanlımın aileside kadınlı erkeli istemicek..neyse istediğim açık elbiseyi alamıcam..istediğim açık gelinliği alamıcam... hatat düğün yapamicam kaynanam görümcem bile gelmem diyor ama onların istediği gibide mevlütlü düğün ben yapmam.. bilmiyorum herşey muamma herşey hayal olarak içimde kalacak

canım benim üzüldüm anlattıklarına. eşinin ailesi kapalı sanırım. söz hadi geçti. nişanın var bari istediğin olsun. istediğin nişanlık ve düğün elbisesi almayacağım demişsin. bu içinde kalacak. eşinin ailesi buna karışıyor mu? düğünde kimse gelmez demişsin. çok zor bir durum. hadi bunları bir şekilde çözdün diyelim. evlendiğin zaman da böyle karışırlarsa işin zor derim. :1hug:
bence çok fazla karıştırma. sözlün ne diyor bu duruma?

canım benim üzüldüm anlattıklarına. eşinin ailesi kapalı sanırım. söz hadi geçti. nişanın var bari istediğin olsun. istediğin nişanlık ve düğün elbisesi almayacağım demişsin. bu içinde kalacak. eşinin ailesi buna karışıyor mu? düğünde kimse gelmez demişsin. çok zor bir durum. hadi bunları bir şekilde çözdün diyelim. evlendiğin zaman da böyle karışırlarsa işin zor derim. :1hug:
bence çok fazla karıştırma. sözlün ne diyor bu duruma?

sağol canımm benim zaten o üzülmesin diye bazı şeylere tamam diyorum kapalılık nedemek ki aşırı kapalılar bir yandandan çok iiyiler kadar arada kaldımkii anlatamam aksi gibi bizim tarafta çok açık...en son bir düğünleri vardı işte sözlümün kuzeni tamam dedim uzun elbise alim askılıydı üzerinede yarım kollu bolero alım kaynanam olmaz falan dedi ilk defa ortam orda gerildi ben kapalı değilim ama dedim bu kadarxıktan ne olucak dedim neyse almadık...sonra ben gitmekten vazggeçtm kayınpedeirm aradı istediğini al dedi bende sözlümle gittim orta derece ne açık ne kapalı aldım...bana baştan söyledi ailem huzurun kalmaz ama benim aklım havalardaydı anlamadım cnm..mesela beni kendi düğünlerine çağırıyorlar mevlütlü yapıyorlar ben kaç km öteye gidiyorum herkesin içinde onlar bana gelmiceklerini söylüyorlar nekadar aşağalayıcı ve kırıcı dimi....ozaman beni niye getirdinizi buraya amann benim derdim bitmez kafanızı şişrimiyim

benım nıkahımda kendı evımızde oldu.. esımın memleketi bi ucta olunca ve esımın işi dolayısıyla benım memleketıme daha yakın olması nedenıyle.. neyse.
nikah sekeri yaptırtmıstık 1hafta oncesınden ama firmaaa kocaman reklaaam yapmıss her denız kabuguna yaptırtmıstık ve kucucuk bızım adımız yazıyor yaa taırh filan atmamıs aptal!!
bizde allahtan bi gun oncesınden almıstık.. benım bılgısayardan yazıcıdan tekrar çıkarttık aile içi 50tane yaptırtmıstıkta.. tekrar yapıstır et ..ona bozulmustum baya..
sonra kuaforde sacımı topuz yaptıracaktım , dalgalı fon yaptırmak zorunda kaldım ( nıkah memuru yarım saat önce eve damlayıp bizi bekledigi için) kaynanamla gitmiştim bide.. eşime gelene kadar kaynanam cuzdanından zorla çıkarttı parayıı nerdeyse bana odetecek oda soyle oldu kuafor benden almadı ,kaynanamdan bekledi parayı ...
nikahımda album yaptırmadık :((( dediler evde çekındıklerımız yeter :((( masayı oyle bi yere koymusuzkı videoo ve foto cekımlerınde hep karanlık çıkmısıszzz :(( camın onune masayı koymustuk :(((
nikahlıgım etek ceketti.. içime gomlegi istedıgım model alamadım,sevgili kaynanam o pahalı bu pahalı sen kılo alırsın ilerisini dusunmek grek dedi.. aldırmadı istedımı :(((
nikahıma tek kaynanam geldi.. ne gorumcem nede kayınpederım geldi , gelmek istemediler :((
dugunum daha olmadı ama aksılık çıksın ıstemıyorum insallah yasamam ne dıyeyım :Saruboceq:

Benim gelinliğim kiralanmıştı.kayınvalideme dedimkiii gelinlik diktirmenize gerenk yok giyilmemiş yeni moda bşişey istiyorum dedim.istediğimi buldum.purova felan yapıldı.içime sindi.sonra kuaföre benim istediğim gelinlik gelmedi.başta begenip vazgeçtiğim gelinlik geldi.onu çok begenmiştişm ama terzi bu 1 defa giyildi ama temizlendi merak etme demişti.istememiştim.sonra düğünde onu giydim :(((
tamam güseldi hoştu ama benden önce başkası giymiş.
Benim gelinliğiminde neden değiştiğini dğünden sonra tersiden öğrendim
kayınvalideniz bunu açık buldu bunu istedi demezzmii.
Halaa içimdeee ukteee....

eşimle mutluyum canım çok şükür. ama başkasının düğünü nişanı olduğu zaman ya da gelin arabası gördüğümde içim sızlamıyor değil.
iyi plan program yapmak gerekiyor. ve yakın bir arkadaşın yanında olup o özel günde elinden geleni yapmalı. ayrıca abla teyze gibi büyük birininde fikri ve desteği gerekiyor.
inşallah sen evlenirken içinde fazla birşey uhde kalmaz.a.s.

cok sagol canım ıns kalmaz ıste sımdıden boyle tecrubelı arkadasların hıkayelerınden ders alıyoruz kı ıcımızde kalmasın sevındım mutlu olmana ama sende de hıc sans yokmus be cnm cok uzucu dugun gunu hıc bısı ıstedıgın gıbı olmamıs kı:1no2:

sağol canımm benim zaten o üzülmesin diye bazı şeylere tamam diyorum kapalılık nedemek ki aşırı kapalılar bir yandandan çok iiyiler kadar arada kaldımkii anlatamam aksi gibi bizim tarafta çok açık...en son bir düğünleri vardı işte sözlümün kuzeni tamam dedim uzun elbise alim askılıydı üzerinede yarım kollu bolero alım kaynanam olmaz falan dedi ilk defa ortam orda gerildi ben kapalı değilim ama dedim bu kadarxıktan ne olucak dedim neyse almadık...sonra ben gitmekten vazggeçtm kayınpedeirm aradı istediğini al dedi bende sözlümle gittim orta derece ne açık ne kapalı aldım...bana baştan söyledi ailem huzurun kalmaz ama benim aklım havalardaydı anlamadım cnm..mesela beni kendi düğünlerine çağırıyorlar mevlütlü yapıyorlar ben kaç km öteye gidiyorum herkesin içinde onlar bana gelmiceklerini söylüyorlar nekadar aşağalayıcı ve kırıcı dimi....ozaman beni niye getirdinizi buraya amann benim derdim bitmez kafanızı şişrimiyim

senınkı baya karısık bı durum fıkır ayrılıgı zor madem oyle basta kapalı alacaklardı severek olduysa bılemem ama ılerde evlenınce de hep bu sekılde sorunlar olacaksa ısın hıc kolay degıl cnm yaa fıkır uyusmazlgı var ortada herkes bırbırının dusuncesıne saygılı olsa belkı sorun olmaz senı bu sekılde alıp kabul ettıler madem bu sekılde acık olmana da saygı duymaları gerek bence gıyımıne de sadece esın karısabılır bana gore

benım nıkahımda kendı evımızde oldu.. esımın memleketi bi ucta olunca ve esımın işi dolayısıyla benım memleketıme daha yakın olması nedenıyle.. neyse.
nikah sekeri yaptırtmıstık 1hafta oncesınden ama firmaaa kocaman reklaaam yapmıss her denız kabuguna yaptırtmıstık ve kucucuk bızım adımız yazıyor yaa taırh filan atmamıs aptal!!
bizde allahtan bi gun oncesınden almıstık.. benım bılgısayardan yazıcıdan tekrar çıkarttık aile içi 50tane yaptırtmıstıkta.. tekrar yapıstır et ..ona bozulmustum baya..
sonra kuaforde sacımı topuz yaptıracaktım , dalgalı fon yaptırmak zorunda kaldım ( nıkah memuru yarım saat önce eve damlayıp bizi bekledigi için) kaynanamla gitmiştim bide.. eşime gelene kadar kaynanam cuzdanından zorla çıkarttı parayıı nerdeyse bana odetecek oda soyle oldu kuafor benden almadı ,kaynanamdan bekledi parayı ...
nikahımda album yaptırmadık :((( dediler evde çekındıklerımız yeter :((( masayı oyle bi yere koymusuzkı videoo ve foto cekımlerınde hep karanlık çıkmısıszzz :(( camın onune masayı koymustuk :(((
nikahlıgım etek ceketti.. içime gomlegi istedıgım model alamadım,sevgili kaynanam o pahalı bu pahalı sen kılo alırsın ilerisini dusunmek grek dedi.. aldırmadı istedımı :(((
nikahıma tek kaynanam geldi.. ne gorumcem nede kayınpederım geldi , gelmek istemediler :((
dugunum daha olmadı ama aksılık çıksın ıstemıyorum insallah yasamam ne dıyeyım :Saruboceq:

bu kaynanalar ne kadar gıcık ya. karışmasalar olmaz sanki. senin giyeceğin bluza niye karışıyor. sanki gelinliği 1 kere giymiyoruz. aynı şey. nikah günü istediğin gibi olmamaış. bir de kimse gelmemiş. benimde sadece babası kardaşlari babannesi gelmişti. annesi gelmedi. düğünün için iyi program yapın canım.en yakın arkadaşın tüm gün seninle olsun. gelinlik giyeceksen seçmeye giderken kimseyi götürme arkadaşın olsun yeter.

Benim gelinliğim kiralanmıştı.kayınvalideme dedimkiii gelinlik diktirmenize gerenk yok giyilmemiş yeni moda bşişey istiyorum dedim.istediğimi buldum.purova felan yapıldı.içime sindi.sonra kuaföre benim istediğim gelinlik gelmedi.başta begenip vazgeçtiğim gelinlik geldi.onu çok begenmiştişm ama terzi bu 1 defa giyildi ama temizlendi merak etme demişti.istememiştim.sonra düğünde onu giydim :(((
tamam güseldi hoştu ama benden önce başkası giymiş.
Benim gelinliğiminde neden değiştiğini dğünden sonra tersiden öğrendim
kayınvalideniz bunu açık buldu bunu istedi demezzmii.
Halaa içimdeee ukteee....

ah canım yaaaa! yine kaynana yine kaynana....
keşke gelinliği 1 gün önce alıp eve getirseydin. o zaman görüp öyle giyerdin. ne hakla açık buldu diye değiştirmeye kalkar anlamıyorum.
yeni evlenecekler için söylüyorum.
nişan alışverişine gelinlik seçimine kayınvaldenizi götürmeyin. yakın bir arkadaşınız olsun.
herşeye burunlarını sokup insanın içinde uhte bırakıyorlar.:oklava:

cok sagol canım ıns kalmaz ıste sımdıden boyle tecrubelı arkadasların hıkayelerınden ders alıyoruz kı ıcımızde kalmasın sevındım mutlu olmana ama sende de hıc sans yokmus be cnm cok uzucu dugun gunu hıc bısı ıstedıgın gıbı olmamıs kı:1no2:

evet şansısızım. düşün kendi akrabalarım bile nikaha geliyor. pikniğe gider gibi özensiz giyinmişler. çok kırılmıştım. hala içimden atamıyorum. oysa biz onların düğününe giderken giyinip süslenmiştik.

BENİM KINA VE DÜĞÜNÜMDE KİMSE BENİMLE İLGİLENMEDİ HELEDE DÜĞÜNDE YEMEKLİYDİ HERKES HOMİDİ GIRTLAK YEMEK YİYİP İÇTİ SADICIM YANIMA BİLE GELMEDİ Kİ KENDİSİ EN YAKIN ARKADAŞIMDI.ŞUAN ARYIP SORMUYORDU BENİ BENDE ARTIK ARAMIYORUM ONU.GELİNLİĞİMN ALTI YANA KAYMIŞ DÜZETEN YOK GELİNLİK ÜZERİME TAM OTURMADI KINAMDA KINALIĞIM DÜĞÜNDE GELİNLİĞİMİN ALT I YIRTILDI SİNİRLENDİM BIRAKTIM SALONU DÜĞÜNDEDE KINADADA TUVALETE SİGARA İÇMEYE GİTTİM :delphin:

Ya ne mızmızsınız be :mymeka:

Koca bulmuşsunuz evlenmişsiniz, yok gelinliğimin kuyruğu koptu, yok arabanın çiçeği düştü, aman da kukuletamın bağı çözüldü vs.vs. Bu ne ya? Hiç izlemiyosunuz herhalde düğüne giderken kaza geçirip hayatını kaybeden gelin damat haberlerini? :kızgın:

Kendinizi bu kadar büyütmeyin arkadaşlar, okyanusta bi damlasınız.Herşeyiniz süper olsaydı nolcaktı? Var mı bugunkü mutluluğunuza / mutsuzluğunuza bi katkısı? Bak yine sinirim zıpladı ! Çok üzgünüm çoook :kızgın:

O "hayatta bazı şeyler bi kere oluyo, insan içine sinsin istiyo" masallarına da kanmayın. Asıl sık sık olanları önemseyin, bi kere olanları da sallayın gitsin.

:gitme:işler öyle olmuyor galiba canım. içimizde kalan ufacık bir şey bile- bu iyi de olabilir, kötü de- sonradan bir şekilde gün yüzüne çıkıyor.

Gelinliğim istediğğim gibi oldu ama üst kısmnı pek begenmedimm.. .ama yapıcak bişey yoktu
KEndi istediğim gibi diktirmk istedim yok dediler
Hep evlenirsem kır düğünü yaparım derdim ama nerdee!!!
Hiç sevmediğim bi düğün salonunda oldu
gelin arabam basit bi arabaydı . hiç hoşuma gtmemişti .ee son anda gördm bide :((
baba evinden alelacele çıktık . . . geç kalmştk bayağı .:((

walla benim içimde kalan tek şey gelin arabası oldu pembe bi woswos istemiştik çok aradık ama koca izmirde galerilerde kiralık bi woswos bulamadık sonra eşim başka bi raba ayrladı onuda kuaförden çıkınca gördüm beğenmedim biraz şımarıklık yaptım sanırım o saaten sonra araba değştirtmiştim adama ey allam ya şimdiki aklım olsa hiç uğraşmazdım bi araba peşinde koşmuştuk o zamanlar:)

Back