Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Nihat hocamız ateistlerle ilgili yanlış konuşmuş. Hiç bi ateist Allaha sığınmaz , çünkü bi yaratıcı olduğuna asla inanmazlar. Bildiğim birisi vardı ateist doğanın ve insanların kendiliğinden oluştuğuna inanıyordu.
İnsanları inandığı dine göre vasıflandırmak başlı başına bi hata zaten. Önemli olan insan olmaktır,temiz kalpli olmaktır, merhamettir. Bunlar yoksa benim için müslüman olmasının hiç bi artısı olamaz .

Ateistlerin babasi seytandir demesin deki mana su : en büyük günah i isledigi icin seytan a cok uymus oluyor insanin ALLAH a yönelmesi gerekirken sirk kosmus oluyor. Seytan size baska günah bile isletmeye tesvik etmemisse bile bu günah bile sizi en büyük azaba itiyorsa seytan a cok uyulmus gibi oluyor bundaki mana bu ..

Ben videoda öyle bir cümle duymadım ya kulaklarımda sorun mu var acaba?
düzenleme : en sonunda demiş
Allah'ın varlığına inanmayan bence şeytanın varlığına da inanmaz

Son düzenleme:
Bu seytanin varligina inanmak ne alaka oluyor? Hakareti anlamak için inanmak mi gerek?

Birisi müslümanlarin babasi anubistir, yada muhamedin babasi anubistir, zeus tir felan dese ne oluyor? Hakaret olmuyor mu?

Burda Efkan Ala sadece muhamedin gurur'a yenildigini söyleyince, herkes "allah islah etsin" felan diyor. Niye, o adamda kendi bakis açisindan söylemiyormu?
Daha önce dedigim gibi, o karikatürist'e kendi bakis açisindan muhamedi çizmis, degilmi? Iyi o zaman herkes kendi dini açisindan, hayat bakisindan dolayi istedigi hakareti istisin ve hiç kimse gik demesin.

Baska dinlere/inançlara saygi duymak ne zormus be

yok canım. bazıları sadece kendi inançlarına saygı beklerler. ve kendi inançlarına göre farklı olanada şeytan gibi kötülük simgesine benzetmekten ve hakaret etmektende geri durmazlar
.sonrada aa ne bozuldun ya. sen ateistsin. şeytana inanmazsınki. o yüzden ben inancım gereği en nefret ettiğim varlığı sana benzetebilirim. babanda şeytan derim.alınma gücenme.
nolacak şeytanda baban olsa . ne takıyorsun..
tarzı cümlelerle gelmekte, karşıdan bakınca olayı kurtarmıyor ve hakareti normalleştirmiyor.

Birde adamin net söyledigi seylere türlü türlü anlam vermeye, kivirmaya çalisanlara ne demeli?
Cok üzücü gerçektende.

Ben herzaman farkli dinlere, inançlara saygim olmustur ve bu yorumlari okusamda bu hiç birseyi degistirmez fakat insanin içi burkulmasi bir gerçektir.

ben inan artık saygı beklemiyorum bazılarından. burada bile şeytan senin babandırı normal karşılayanlar olduktan sonra.
kulpuda ee sen zaten inanmıyorsun.
oldu o inanmıyor diye sen kalk dünyanın en nefretle andığı şeytanı ateistlerle özdeşleştir.

ama şunu derim hep
bunu diyenler gibi değilim. birinin kişiliğine sırrf inancı yada inançsızlığı için hakaret etmem. onu yaftalamam.
bunu yaparsam onlardan farkım olmaz. her inanca saygılıyım.

Son düzenleme:

Saygisizlikla alakasi yok . Islam dinimizde ALLAH i inkar etmek en kötü seydir ve seytana uyulmus olarak tabir edilir oysaki seytan kendisi bile ALLAH in varligina inaniyordur. Bizim görüsümüzle seytan size en yanlis yolu secmeye tesvik etmisse seytan in yolundan gitmiyormudur bir ateist müslümanin gözünde?!
Bence istediginiz gibi anliyorsunuz olayi. zaten nihat hatipoglunun görevi dinini anlatmak dinimizi islami ögretmek nasil zina, hirsizlik, kul hakki yanlis diyorsa ateistliginde günahini yanlisini aciklamali cünkü görevi bu nede olsa saygisizlikla alakasi yok.. seytan baskalarina ALLAH yolundan sasirtir ama kendisi bile bunu yapmiyor bunda bile bir büyük anlam var.
Seytanin da görevi insani dogru yoldan ALLAH in yolundan sasirtmak islamda.
ALLAH in varligina inanmayan biri neden ateistlerinden babasi seytan olarak hitap edildiginde rahatsiz oluyorki.. sonucta bir müslüman olarak insanliginiz yerindede olsa yanlis yoldasiniz bizim icin ve sizi uyarmak bile bizim görevimiz olur nekadar dinlemek isterseniz..
Ordada nihat hatipoglunun dedigi gibi neden ateistsin diye sorup acaba birseyemi kizdi kafasini karistiran birseymi var diye dinleyip ..
Hemde burda ki din nedir acaba ateistlik bir din degildir ve hicbirseye inanmamak demektir tanrinin varligina inanmamak.
Müslümanlar bile bir müslüman kardesini icki icerken icme seytana uyma seytanlik yapma günah isleme deriz .. ne simdi biz arkadasimiza saygisizlikmi yapmis oluyoruz .

Bizim gözümüzde var olan seytan sizin varlilina bile inanmadiginiz seytan benzetilmesi yapilmasi bile gücünüze gitmemeliydi.

Dinde bu olayin nasil gectigi seytandan nasil bahsedildigi onemli degil. Bugun din adamlari tv de konusurken bazi seyleri yumusak bir dille izah etmek zorunda. Hatipoglunun sevilmesi de bu yuzden degil mi? Kendisi ilimli bir insan gordugum kadariyla.

Seytan kotu biseydir. Din adami ateisti seytan gbi gostermeye calisirsa muslumanlara, halkin zaten ateiste olan nefreti katbekat artar. Nihat hatipoglu buna sebep olmak isteyecek kisilikte bi insan degil bence. Ama bu cumlenin yanlis oldugu gercegini degistirmez. Seytana inanip inanmamamizla alakasi yok bunun. Muslumanin seytani ne olarak gorduguyle alakali bir durum zaten.

Nihat hatipoglu boyle keskin bir cumle kurdugu icin de pisman olmustur diye umuyorum.

Son düzenleme:

Kimsenin kimseyi seytan diye hitaplandirdigi yok burda nihat hatipoglunun demek istedigi seytanin yolundan gidiyor ALLAH i inkar ediyor demesidir. Bizim dinizmide en yanlis olan bu gercegi kimsenin zoruna gitmesin diye söylemiyelim mi?
ALLAH i inkar etmek bütün günahlarin yaninda en büyük günahtir..

Evet, heleki son satirin ile çok haklisin. Daima kendim için, degerlerime göre dogru yolu seçmek zorundayim ben. Kin ile nefret ile hiçbir yere varilmiyor. Öyle yapmis olsam, onlardan dedigin gibi, farkim kalmazdi. O zaman hakikatten kinadigim basima gelmis olurdu.

Ateistlerin gunahi neden muslumanlari bu kadar geriyor onu da anlamiyorum. Bilincaltlariniza bu korkuyu enjekte etmeye calismak niyedir? Birakin cehenneme gitsinler sizler cennete gidersiniz insallah.

canım Müslümanlık kimsenin tekelinde değil onlar kendi işlerine geldiği gibi yaşıyor diye sen öyle olmak zorunda değilsin..Müslümanlık iyidir..

Ateistlerin gunahi neden muslumanlari bu kadar geriyor onu da anlamiyorum. Bilincaltlariniza bu korkuyu enjekte etmeye calismak niyedir? Birakin cehenneme gitsinler sizler cennete gidersiniz insallah.

Herkes belliki bastan beri istedigi gibi anlicak bu konuda daha yorum yapmicam .. kimseye günahinin bedelini korkutmak icin veya siz böylesiniz böyle olcaksiniz diyede demedim.. seytanla neden özlestirdigini vurgulamaya calistim ama yormicam daha fazla kendimi bir müslüman olarak kimsenin cehenneme girmesini istemem zulüm edenlerden baska.. ALLAH im herkesi affetsin ve cennetine koysun insALLAH

Bu konusmada asil ben saygiyi görmedim neyse.. hayirli günler.

yoo siz o arkadaşların yazılarını bir inceleyin benimkinin çok masum bir yazı olduğunu anlayacaksınız..evet Müslümanlığın kriterleri yoktur allahla kula rarsına kimse giremez..

size bir sorum olacak sizce cennet hiç olmasaydı insanların hepsi kötülükmü yapardı?

İslamda doğru bildiğinizi bilmeyenlere anlatın diye bir durum var dans..Bilenler bilmeyenlerden de sorumlular yani
Bu başkasının günahının beni seni germesi olayı değil. Herkes tek başına mezara girecek neticede.

Sen bunu anlamadıgını söylüyorsun ya mesela ben de müslümanların islamı anlattıklarında müslüman olmayanların neden alay ettiğini anlamıyorum. Burada çok konuşmuşumdur ateist olsun, hristiyan olsun ama hiçbirine de alaycı yaklaşmamışımdır, haddim değil ama bazıları bunu iyi yapıyor. her zaman saygı beklemek de olmuyor yani.

size bir sorum olacak sizce cennet hiç olmasaydı insanların hepsi kötülükmü yapardı?

Hayir yapmazdi .. ne yanlis yapiyorsaniz bunun karsiligini ya vijdaninizla yada karsiligini alarak ztnki ödüyorsunuz yine..
Ben iyiligi kendim icin degil karsimdaki icinde yaparim oda benim gibi bir kul kendime nasil davranmasini istemiyorsam baskasinada öyle olmasini istemem ve yapmam. Hemde iyilik yapip kendimizi daha iyi olmamizi saglamiyormuyuz ? bir insana bir hayvan a yardim ederek o yüzündeki ifade o tebessüm bile bize cogu seyi kazandirmiyormu sizce? ALLAH a inanip kötülük yapanda cok hemde bile bile .. nefsine uyamayan da var seytanin oyununa gelen de bizim isimiz nefsimize uymamak birseyi birkere degil 3 defa düsünmek sonuclariyla .. ben birseyi istiyorsam illa olmali demicegim sonuclarinida düsünmeliyim kime yararimin kime zararimin dokunacagini..yoksa bu dünyada kendim icin yasiyor olurdum ve bu bencillik olurdu.
Bazi kötülük yapanlar bunlari bazen intimak bazen insaniz yapariz hatasiz kimse olmaz diye nitelendiriyor bu da cok yanlis .
yarin birgün daha iyi bir insan olarak diye planmamasi gerek bir insanin hayati, elinden geldigince dakikasinda yasadigin su nefes alabildigin hala alabildigin dakika en iyisini yapmak gerek..
Bugün gidip biri bir kadini taciz etse yarin birgün evlense ve karisina taciz edildiginde yaptigi igrencligi daha iyi anlamazmi ? böyle bile daha cok konusma hakki dogmaz kendisine nasil insanlar varmis diye.. her yapilan kötülügün bir vijdan azabi olur bence
Cennete girmek icin yasamiyoruz cenneti HAKKEDEBILCEK insanlar olabilmek icin yasiyoruz dogru insanlar olabilmek icin.

Bilmeyenlere anlatilir hayhay. Ama biz turkiyede yasiyoruz zaten. Bunlar her firsatta kafalara dikte edilen seyler. Burda amac ogretmekten cikip tenkit etmeye gidiyor artik. Turkiyede yasayan ateist zaten onceden yuksek ihtimalle muslumandir. Hicbir ateist sen seytanin yolundan gidiyosun cehenneme gidicen diye korkutulmaz zaten adam neyin ne oldugunu kafasinda olusturmus. Ateiste bi bardak su vermicek insanlar var demisti biri. Malesef bu laflar muslumanin ateiste nefretini koruklemekten baska ise yaramiyor. Birakin baska dinlere mensup ve inancsizlarinin sonunun ne olacagini. Herkes kendine baksin once. Bu devirde kimse kimseye bisey ogretmek zorunda degil. Islami ogretmek de seytansin demekle olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…