Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Ben hocanın dediğini son kez açıklayayım da yani benim de ateitslerin babası şeytandır söylemini direkt olduğu gibi algıladıgım anlaşılmasın.
İslama göre Allah yok fikrini kalbe koyan şeytandır ama insan tabi ki şeytanı görmediği için bunun farkında olmaz. o vesvese verir sürekli. Ya başarır ya başaramaz o ayrı tabi. Mesela bir günah işlediğimizde bu ya nefsimiz ya da şeytandan dolayıdır. Bu durumda günah işleyen herkesin babası şeytandır gibi durum ortaya çıkmaz mı? Ama direkt söylendiği gibi değil işte ''şeytandan dolayıdır'' demek anlamına gelir o baba sıfatı.

Neyse yazdım ama muhtemelen yine anlaşılmaz. Kimsenin kimseyi şeytan yerine koyduğu yok.
hadi iyi akşamlar.
kaçmadan soruma cevap alabilirmiyim belissa

yarım saattir şunu diyorum. ben birebir kuranda ve hadislerde geçenleri buraya aktardım. bunun neresi hakaret
madem hakaret bu kadar ateşle savunulan şey de bir hakaret
çünkü buna siz de inanıyorsunuz
ateizm saçma deyin deizm saçma deyin bana dokunmuyor
neden bu içerik bana mantıksız geliyor deyince karşı tarafa dokunuyor

Bence bunun sebebi biraz da nüfus. Düşünsene pagansın, ayin yapıyorsun, bunu biri duyunca saçma olduğunu vs. söylüyor. Sen ne yaparsın? Hiç bir şey. Ülke de kaç tane pagan var ki zaten. Ama işte birlikten kuvvet doğar derler ya, çoğunluk olan daha baskın oluyor. Halbuki çoğunluğa göre değil yasalara, etik kurallara göre hareket edilmeli.

tatlım dalga geçer gibi konuşma baska inanmamak baska ben sana allaha inanmamana saygı duyuyorum seni de çok seviyorum.bu olay değil ki..katır vs bişiler yazmış ben dalga sezdim dolaylı inanmazsa inanmaz ama bastan beri aynı tavrı görünce hoş göremedim.beni cahil biri olarak görmesini yada diğer insanları kabullenmek çok farklı mesela..ister ateist olsun ister deist ister ineğe tapsın puta tapsın ben . ben asla dalga gecmem eminim buna..saçma olabilir ama ben dinde bazı seylerin sonradan değiştirildiğini düşünüyorum ve onlara zaten inanmıyorum meali yapana göre çok farklı.

Bak sana bir şey diyim mi? Ben eğer Müslüman olsaydım hiç bir denileni takmazdım biliyor musun? İsterse en berbat hakaretler edilsin, en çirkin karikatürleri çizsin beni ilgilendirmez. Önemli olan benim inancım. Benim inancım onun yaptığı hakaret yüzünden bozulacak değil. Eğer sağlam bi inançlıysam neden etkileneyim.
Ben inanmayan biri olduğum halde böyle düşünüyorum, hatta inancımdan vazgeçince bunu daha iyi anladım, benim gibilerin yediği hakaretleri, küfürleri biliyorsundur. O yüzden takma. Eğer gerçekten ortada bir hakaret varsa, suç olan bir şey varsa gereken neyse yap. Ama birileri senin inancın hakkında bir şeyler konuşuyorlarsa takma, sadece kendini hırpaladığınla kalırsın.

ya ben çok antipatik buluyorum bu adamı sanki bir hinlik yapacakmış gibi bir gülüşü var hep nedense :27:

halbu ki ayın 15ini de yeni geçtik ama neden bilmem oraya takıldın :60:

Ahaha aynen :60::60::60:

BrPVwuSIcAIysw0.jpg:large

Ya ben konuyu yanlış mı okudum diye tekrar okudum o mesajlara geri döndüm. Justcum sen o ayeti gerçek sanıyordum ben o yuzden buraya yazdım demedin mi? Yani işte gerçek sanarak üstüne konuşmadınız mı ee o zaman demek ki doğru anlamışız:44:

neyi doğru anlamışsın .
buna
..................................

Just o ayetin mealini gerçek sanarak koydu buraya. onun üstüne de konuşuldu bundan bahsettim sen ne anladın?
benim mesajlarımda dahilmi o dediklerine. alay konusuna..
yanlış anlaşılmanın ne kadar feci bir şey olduğunu anlamanın sıkıntısı içindeyim çünkü

Son düzenleme:
Bence bunun sebebi biraz da nüfus. Düşünsene pagansın, ayin yapıyorsun, bunu biri duyunca saçma olduğunu vs. söylüyor. Sen ne yaparsın? Hiç bir şey. Ülke de kaç tane pagan var ki zaten. Ama işte birlikten kuvvet doğar derler ya, çoğunluk olan daha baskın oluyor. Halbuki çoğunluğa göre değil yasalara, etik kurallara göre hareket edilmeli.

Bak sana bir şey diyim mi? Ben eğer Müslüman olsaydım hiç bir denileni takmazdım biliyor musun? İsterse en berbat hakaretler edilsin, en çirkin karikatürleri çizsin beni ilgilendirmez. Önemli olan benim inancım. Benim inancım onun yaptığı hakaret yüzünden bozulacak değil. Eğer sağlam bi inançlıysam neden etkileneyim.
Ben inanmayan biri olduğum halde böyle düşünüyorum, hatta inancımdan vazgeçince bunu daha iyi anladım, benim gibilerin yediği hakaretleri, küfürleri biliyorsundur. O yüzden takma. Eğer gerçekten ortada bir hakaret varsa, suç olan bir şey varsa gereken neyse yap. Ama birileri senin inancın hakkında bir şeyler konuşuyorlarsa takma, sadece kendini hırpaladığınla kalırsın.

evet haklısın bazen gereksiz hiddetleniyorum.. sondaki foto da süper:9:

benim mesajlarımda dahilmi o dediklerine. alay konusuna..
yanlış anlamanın ne kadar feci bir şey olduğunu anlamanın sıkıntısı içindeyim çünkü

Ya hu oky bak bu 2 oldu diyorum sana madem alakan yok üstüne alınma diyorum kimseyi baz almıyorum diyorum. Sen dedin ben ayeti baz almadım aldatma üstüne konustum e tamam madem daha anlaşılmayan durum yok değil mi?
Mesela benim hocanın dediklerini açıklamamı da atestler şeytandır dememle eş tuttugumu sanıyorsunuz çünkü o açıklamayı bir ben yaptım ama öyle bir amacım olmadıgı için sormuyorum da.

Bir basa dönüp yorumumumu okumanı rica ediyorum ne nihat hocayı doğru buluyorum ne anlattıklarını
basta da dedim günaha bile kendi kafasına göre yorum yapıyor
yok öyle bişey ama senin söylediğin dalga gecer bir tarzdı oruç vs. bu yüzden değiştim bir anda saygı duymadığından..
eğer dalga gecmediğini söylüyorsan özür dilerim dediğim içinn...

canım benim :16:

ya bu adamı ben çok şeker buluyorum nedense. .

Son düzenleme:
Ben o programi izledim oyle birsey gecmedi konusmada hatta ertesi gun tekrar anlatti yanlis anlasilma olmus dye

nokta

Ya hu oky bak bu 2 oldu diyorum sana madem alakan yok üstüne alınma diyorum kimseyi baz almıyorum diyorum. Sen dedin ben ayeti baz almadım aldatma üstüne konustum e tamam madem daha anlaşılmayan durum yok değil mi?
Mesela benim hocanın dediklerini açıklamamı da atestler şeytandır dememle eş tuttugumu sanıyorsunuz çünkü o açıklamayı bir ben yaptım ama öyle bir amacım olmadıgı için sormuyorum da.
ama çoğul yazınca insanların üstüne alınması normal. birde tekrar gelip demin alıntıladığım mesajı yazınca.
neyse belissa ben anlayacağımı anladım.
iyi akşamlar sana.

burada eşimin tanıdığı biri yaşadı benzer şeyi..hanımı vardı çocukları yok..adam başkasını sevmiş..bir daire bir araba vermiş boşanmak için..ayrıldılar diğer kadınla evlendi çocuğu falan oldu..
inanın maddi bakmıyorum olaya..ama adamın gönlü geçti..birde kadını mağdur edenler var..hiç değilse kadın mağdur olmasın aklını kullansında diyorum..:31:

ama çoğul yazınca insanların üstüne alınması normal. birde tekrar gelip demin alıntıladığım mesajı yazınca.
neyse belissa ben anlayacağımı anladım.
iyi akşamlar sana.

Ben yanlış mı anladım acaba diyip tekrar okudum çünkü mesajları. Aynı şekilde yanlış anlaşılmak çok kötü senin de mesela benim mesajlarıma ateistler şeytandır dedim diye anlaman gibi ya da ateistlere saygı duymadığımı düşünmen gibi. Evet bunlar çok kötü. Ben kimsenin dinine hiçbir zaman burada tek laf etmemişken üstelik her zaman ılımlı olmama ragmen yani.

sende istediğini anlayabilirsin sorun değil benim için.

Son düzenleme:
Back