Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

ama konu direkt dinle bağlantılı hocanın biri ateistler şeytanın çocuğu derse konu gelip dine dayanır.

bu tür programlardan 600 bin alıyormuş nihat hoca aklıma geldi de :ssz:

iyi para kadesacım inşallah bir kısmını bağışlar:27:

zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış:9:

Ya ben konuyu yanlış mı okudum diye tekrar okudum o mesajlara geri döndüm. Justcum sen o ayeti gerçek sanıyordum ben o yuzden buraya yazdım demedin mi? Yani işte gerçek sanarak üstüne konuşmadınız mı ee o zaman demek ki doğru anlamışız:44:

yani. aklıma zerre kadar kuran gelmedi. adama ne yaparım diye düşündüm bir an. gücüm yetmezse bunları yaparım dedim. kuranla alakası yokken,alay etmeyin dendi. ama bunu diyenler ateistlere saygı duymuyorum diyebilecek kadar rahatlar. hadi biri sizin dininize saygı duymuyorum desin bakayım. şurada koca için dediğim lafları bile kurana endekleyen beni recm ederdi kesin.
ki hala yineliyorum saygı her zaman saygı.
ama bu saygı tek taraflı değil. yok öyle

şeytandan daha betersiniz deyince biz alınmayacağız ama :44:

mune geldiğinde de buralarda olursun umarım kadesacım :9:

şahidimiz de var mune bak biz bir şey yapmadık konu din :52:

evet konu din,nihat hocam soruya cevap vermiş işte onu konuştuk.

adam benim maaşımın 300 katı para alıyor bu sorulara cevap vermek için oğlu da yarısı kadar alsa ohoo..hepsi mi bu kadar ücretler alıyorlar acaba?

ben de buraya takıldım valla :27:

adam benim maaşımın 300 katı para alıyor bu sorulara cevap vermek için oğlu da yarısı kadar alsa ohoo..hepsi mi bu kadar ücretler alıyorlar acaba?

Hepsi ortalama yakın alıyor ama en yükseği Hatipoğlu'nunmuş açıklamışlardı onu.

ya ben çok antipatik buluyorum bu adamı sanki bir hinlik yapacakmış gibi bir gülüşü var hep nedense :27:

halbu ki ayın 15ini de yeni geçtik ama neden bilmem oraya takıldın :60:

iyi para kadesacım inşallah bir kısmını bağışlar:27:

zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış:9:

aynn öyle o alıyor biz konuşuyoruz ))

Hepsi ortalama yakın alıyor ama en yükseği Hatipoğlu'nunmuş açıklamışlardı onu.

vay be,Allah artırsın ne diyelim..gerçi esra erolun 500 bin aldığı bi ülkede çok da şaşılacak bir durum değil.

ya ben çok antipatik buluyorum bu adamı sanki bir hinlik yapacakmış gibi bir gülüşü var hep nedense :27:

halbu ki ayın 15ini de yeni geçtik ama neden bilmem oraya takıldın :60:

ah ah hangi ayın 15'i,o günleri hafızamdan sildim ben :52:

yok sana hakaret edip baban şeytandır yazana birde teşekkür edilecek. daha kötü şey denmediği için.

nihat hoca ayıp etmiş denebilirdi
ben inanan bir kimseye cahil, yobaz demedim burda
ya da kötü bir sıfat yakıştırmadım
ayetleri konuşuyorduk nerelere geldik
neyse aman kapatalım konuyu anlayan anlar anlamayan dar zihniyetine yansın..

Sizi tanimayanlar sakanizi ciddiyetliginizi anlayamaz heleki bu konularda..
Etmediyseniz ne iyi! kimse kimseye seytanin cocugu demedi seytanin yolundan gidiyor diye görülüyor islam dininde bunu anlamak okadar zor degil.
ben bir an adam aldatırsa kadının gücü yetmezse ne yapar diye düşündüm o olasılıklar geldi aklıma. ve bunun kuranla alakası yok merly..

aynn öyle o alıyor biz konuşuyoruz ))

vay be,Allah artırsın ne diyelim..gerçi esra erolun 500 bin aldığı bi ülkede çok da şaşılacak bir durum değil.

ah ah hangi ayın 15'i,o günleri hafızamdan sildim ben :52:

esra 500bin mi alıyormuş ya yok daha neler ya :26:
program başı demeyin kalbime oturdu 500 bin ne ya öyle dandirik bi program için şimdi de ben üzüldüm :27:

Ya ben konuyu yanlış mı okudum diye tekrar okudum o mesajlara geri döndüm. Justcum sen o ayeti gerçek sanıyordum ben o yuzden buraya yazdım demedin mi? Yani işte gerçek sanarak üstüne konuşmadınız mı ee o zaman demek ki doğru anlamışız:44:
neyi doğru anlamışsın .

program başı evet:27:

Y3vmB2.png

ben bir an adam aldatırsa kadının gücü yetmezse ne yapar diye düşündüm o olasılıklar geldi aklıma. ve bunun kuranla alakası yok merly..

Ben size yönelik birsey söylemedim ve herkes gibi hassas oldugumuz icin yanlis anlamalarda olur kirilmalarda .. kimsenin baski yapip bir tarafa atmasinida istemiyorum .. cok sinirlenince bazi arkadaslar sinirli konusmus olabilir ama Öyle anlamissa bunun hakki.. dinimizi korumak zorundayiz bizi biz yapan yön veren oysa ..

nihat hoca ayıp etmiş denebilirdi
ben inanan bir kimseye cahil, yobaz demedim burda
ya da kötü bir sıfat yakıştırmadım
ayetleri konuşuyorduk nerelere geldik
neyse aman kapatalım konuyu anlayan anlar anlamayan dar zihniyetine yansın..

Bir basa dönüp yorumumumu okumanı rica ediyorum ne nihat hocayı doğru buluyorum ne anlattıklarını
basta da dedim günaha bile kendi kafasına göre yorum yapıyor
yok öyle bişey ama senin söylediğin dalga gecer bir tarzdı oruç vs. bu yüzden değiştim bir anda saygı duymadığından..
eğer dalga gecmediğini söylüyorsan özür dilerim dediğim içinn...

ben ne dedim

"isterse tencereye tapsın iyi insan olsun benim için din önemli değil" dedim bu 1 bunda hakaret yok. gayet hümanist bir yaklaşım.

katır lafı da hadiste geçiyor

"göğe kanatlı katır burakla yükseldi" yazıyor ben yazmadım kim yazdıysa ona şikayet edin o zaman?

"orucu bozdum" da o arkadaşla aramızda espri. konuyla ilgisi yok

Sikayet ?! ben size öyle anlasildi diye altini cizip konusuyorum sirf yanlis düsünülmesin diye halada cevap veriyorum saygili bir sekilde
Ne dinimizden sogumanizi ne bilip bilmeden ön yargilarla hayat a devam etmenizi istemem .. belki tek bir hata düzelince neyin dogru neyin yanlis oldugunu ögrenme sansinizda olabilir..

Ben size yönelik birsey söylemedim ve herkes gibi hassas oldugumuz icin yanlis anlamalarda olur kirilmalarda .. kimsenin baski yapip bir tarafa atmasinida istemiyorum .. cok sinirlenince bazi arkadaslar sinirli konusmus olabilir ama Öyle anlamissa bunun hakki.. dinimizi korumak zorundayiz bizi biz yapan yön veren oysa ..
tamam anlıyorum sizide. ben zaten 2 mesajımdada bu şiddet konusunda yorum farkı olduğunu yazdım.
ben dövme olduğuna inanmıyorum kuranda.. şiddeti savunacağınıda.
yani .. hassasız hepimiz bu konularda.
yanlış anlamalar olacak elbette. neyse tatlıya bağlandı gibi.

Son düzenleme:
Ben hocanın dediğini son kez açıklayayım da yani benim de ateitslerin babası şeytandır söylemini direkt olduğu gibi algıladıgım anlaşılmasın.
İslama göre Allah yok fikrini kalbe koyan şeytandır ama insan tabi ki şeytanı görmediği için bunun farkında olmaz. o vesvese verir sürekli. Ya başarır ya başaramaz o ayrı tabi. Mesela bir günah işlediğimizde bu ya nefsimiz ya da şeytandan dolayıdır. Bu durumda günah işleyen herkesin babası şeytandır gibi durum ortaya çıkmaz mı? Ama direkt söylendiği gibi değil işte ''şeytandan dolayıdır'' demek anlamına gelir o baba sıfatı.

Neyse yazdım ama muhtemelen yine anlaşılmaz. Kimsenin kimseyi şeytan yerine koyduğu yok.
hadi iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Back