Nihat hatipoglu: "Ateistlerin babasi seytandir"

Konuşmanın öncesi ve sonrası var.Adam kendi karısının inancına hakaret ederken saygı beklemesin bir zahmet.Ben bir abeslik görmedim,neticede İslam çerçevesinde cevap vermiş.

ben herşeyden çok öyle düşünen bir adamın böyle karalar içinde bir kadınla evli kalmasına şaşırdım.
videoya gelince tam anlamıyoa saçmalık
demekki gerçek bir ateistle tanışmamış demekki,belki deistler için söylediği doğru olabilir
mesela ben dinlere inanmıyorum ama Allaha sevgim de inancım da sonsuz.Gerçekten de dediği gibi,nüfus cüzdanımı kaybetsem başlıyorum "allahımmm,hadi bulayım,ltfen güzel allahım" diye :)
Ama ateistler için aynı şey geçerli değil
adam niye inanmadığı birşeye sarılsın zor durumdayken.Hangimiz Zeus bizi koru diye dua ediyoruz???
ateistlerin babası şeytandır açıklaması da komik mi komik
kedi de kesiyodur ona göre ateistler:)

ben herşeyden çok öyle düşünen bir adamın böyle karalar içinde bir kadınla evli kalmasına şaşırdım.
videoya gelince tam anlamıyoa saçmalık
demekki gerçek bir ateistle tanışmamış demekki,belki deistler için söylediği doğru olabilir
mesela ben dinlere inanmıyorum ama Allaha sevgim de inancım da sonsuz.Gerçekten de dediği gibi,nüfus cüzdanımı kaybetsem başlıyorum "allahımmm,hadi bulayım,ltfen güzel allahım" diye :)
Ama ateistler için aynı şey geçerli değil
adam niye inanmadığı birşeye sarılsın zor durumdayken.Hangimiz Zeus bizi koru diye dua ediyoruz???
ateistlerin babası şeytandır açıklaması da komik mi komik
kedi de kesiyodur ona göre ateistler:)

Firavunda kenfini tanri diye tanitiyordu ama sikişinca Allah'a iman etti.
Ateistler neden etmesin ki aslinda herşey Allahin varlığını birligini anlatirken bu kadar sagir ve dilsiz olamazlar ama Rabbim nasip edecek tabi...

Videoyu izlemedim, Nihat bey ne diyor, neden diyor bilmiyorum bu yüzden, topiğe giriş sebebim farklı.
Düşüncelerinizi yazarken inanmak kadar inanmamak özgürlüğü de olduğunu unutmadan, bu sitede deist, ateist, teist insanlarında olduğunu bilerek, kimseyi incitip kırmadan yorum yapmanızı rica etmek için girdim ve hemen çıkıyorum:34:

Hoca yanlış bir şey söylememiş.
Bir kelimeyi alıp eğip bükerlerse elbette yanlış anlaşılır. Adam şeytan dahi Allah'ın varlığını biliyor diyor. Ki çok iyi bildiği için de insanları olmadığına inandırmaya, yanıltmaya çalışıyor demek istediği bu. Ateistler şeytandır gibi bir söylemi yok yani. Nihat Hoca'nın kimseye hakareti, kötü üslubu olmamıştır şimdiye kadar.

Burada o da kendi bakış açısından cevap vermiş şeytan bile Allah'ın varlığını biliyor demiş. Burada konu herkese saygı duymak ötekileştirmemek, kınamamak kendi doğrunu anlatmak ama illa onu uygulaması inanması için zorlamamak. Çünkü her şeyden önce insanız ve herkesin sorumluluğu kendine. Herkesin de bir aklı mantığı var. Ateistler kendi düşüncelerini neden inanmadıklarını anlatırlar ama karşılarındaki insanları ateist yapmaya çalıştıklarına şahit olmadım ki ateist arkadaşlarım vardı. Münazara yapardık kendi aramızda o kendi doğrularını ben kendi doğrularımı söylerdim onlarda ve bu insanların aileleri de Allah'a inanan insanlar. Öyle ya da böyle bu ülkede yaşıyoruz eğer günahsa bedelini de onlar ödeyecekler. Bunu kınama mercii biz değiliz. Tabii ki Hatipoğlu kendi alanı açısından yorum yapmış.

Kendi bakis açisindan cevap vermek ne demek ya? O zaman Efkan ala'da kendi bakis açisindan cevap veriyor? O zaman o karikatürist yillar önce Muhamed ile dalga geçerken kendi bakis açisdindan cizdi olaylari?

Sirf ateism bir din olarak görülmüyor diye hakaret etmek daha kolaymis!

Bunun ön konusmasi, sonra konusmasi yoktur. Bir hiristiyan papaz müslümanlar için "müslümanlarin babasi seytandir", "seytan bile hiristiyan tanriya inanirdi" "zaten bunlari dinleri korkuncaya kadar, ondan sonra allah degil, tanriyi bililer" gibi laflar sarf etseydi, bunu "bakis açisina" mi mal ederdiniz?

Hayir bunu herkes müslümanlara karsi saldiri olarak yorumlardi. "Yaziklar olsun" "Allah islah etsin" yorumlar eksik olmazdi. Ama tabi konu ateism olunca, zaten din degil ya, vuralim hakareti, sonradan bu topikte bile "hocam dogru demis" deniliyor. Bu nasil iki yüzlülül anlamadim.

O zaman ben diyorum, yaziklar olsun Nihat Hatipogluna!!

Islam inanisinda boyle bir ifade olmasi beni sasirtmafi. Bu gibi sebeplerden musluman degilim. Beni sasirtan din adaminin halki nefrete surukleyecek ifadeler kullanmasi oluyor. Yaziktir yapmayin etmeyin. Hep soyluyorum allah var mi yok mu ilgilenmiyorum kendimi ateist olarak tanimlamam kendimi siniflandirmam cunku. Seytan insanin icindedir. Disarlarda aramayin. Benim bildigim islama gore herkesin icinde seytan vardir ve insanlarin gorevi bu seytani oldurmeye calismaktir. En azindan benim ailemin mezhebinde boyle tanimlanirdi seytan.

Benim seytanla aram iyi degildir ayrica. Ben insanlara cicek bocek hayvanlara her turlu mahlakata asigim.korkmayin inancsiz insanlardan. Cok da merhametliyimdir.

Son düzenleme:
hatipoğlu sallamışta sallamış. Babaları şeytanmış. Ateistler şeytana bile inanmazlar ki babaları şeytan olsun. :51:

Dünya tarihinde inananlar ve inanmayanlar arasında savaş olmamıştır, Zalimler ile Mazlumlar arasında savaş olmuştur hep.

Nihat Hatipoğlu bir İslam alimi
Konuya cevabı tabi ki İslam çerçevesinde olacaktır
Hocanın üslubu her zaman ılımlıdır, kimseye hakaret etmez
Şeytan lafına neden bu kadar kızılıyor anlamadım, Allah'ın varlığına inanmıyorlar da onun yarattığı şeytanın varlığına mı inanıyor ateistler ? Biri yoksa diğeri de yoktur neden ki inanmadıkları varlıkların ifadesine bu tepki
Ancak bir İslam adamının, hayatını bu yola adamış bir insanın ateizme sempatik bakmasını, olabilir normaldir demesini kimse beklememeli
İslam'ın kuralları açıktır ve ilmi ne derece olursa olsun her hocanın görüşü bu yöndedir dahası sadece İslam değil diğer dinlere mensup olan din adamları da aynı minvaldedir, insanları Allah yoluna davet eden birinin ateizme saygı göstermesini beklemek ne kadar mantıklı. Videoda bahsedilen kadının ateist eşi ne kadar saygı göstermiş ki eşinin inancına

Son düzenleme:
Islam inanisinda boyle bir ifade olmasi beni sasirtmafi. Bu gibi sebeplerden musluman degilim. Beni sasirtan din adaminin halki nefrete surukleyecek ifadeler kullanmasi oluyor. Yaziktir yapmayin etmeyin. Hep soyluyorum allah var mi yok mu ilgilenmiyorum kendimi ateist olarak tanimlamam kendimi siniflandirmam cunku. Seytan insanin icindedir. Disarlarda aramayin. Benim bildigim islama gore herkesin icinde seytan vardir ve insanlarin gorevi bu seytani oldurmeye calismaktir. En azindan benim ailemin mezhebinde boyle tanimlanirdi seytan.

Benim seytanla aram iyi degildir ayrica. Ben insanlara cicek bocek hayvanlara her turlu mahlakata asigim.korkmayin inancsiz insanlardan. Cok da merhametliyimdir.

Iyide, kendini niye açiklamak zorunda olarak hisediyorsun? Müslümanlarda "ben çiçek böcek severim, iyiyimdir yaa" demiyorlar ki :1:
Insanlari dinine göre ayristiran, sirf baska dine mensup oldugu için kinayan ve ya hor gören insanda yalnis görerim. Farkli dine mensup olan kiside degil.

Iyide, kendini niye açiklamak zorunda olarak hisediyorsun? Müslümanlarda "ben çiçek böcek severim, iyiyimdir yaa" demiyorlar ki :1:
Insanlari dinine göre ayristiran, sirf baska dine mensup oldugu için kinayan ve ya hor gören insanda yalnis görerim. Farkli dine mensup olan kiside degil.

Yok yani kendileri gibi olmayanlar kedi kanina ekmek baniyo sanmasinlar. Her gece karanlikta oturup mum yakip kedi kesmiyoruz. Dun de masonlar icin onlar koyun kani iciyo demisti biri :)

Hadi bunu da açıklasın ateistler? Gerçek bi ateist varsa açıklasın yani. Hiç mi Allah'ım diye haykırmadınız. Hiç mi okumadınız. Lütfen anlatın bana..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şeytan lafına neden bu kadar kızılıyor anlamadım, Allah'ın varlığına inanmıyorlar da onun yarattığı şeytanın varlığına mı inanıyor ateistler ? Biri yoksa diğeri de yoktur neden ki inanmadıkları varlıkların ifadesine bu tepki
Ancak bir İslam adamının, hayatını bu yola adamış bir insanın ateizme sempatik bakmasını, olabilir normaldir demesini kimse beklememeli
İslam'ın kuralları açıktır ve ilmi ne derece olursa olsun her hocanın görüşü bu yöndedir dahası sadece İslam değil diğer dinlere mensup olan din adamları da aynı minvaldedir, insanları Allah yoluna davet eden birinin ateizme saygı göstermesini beklemek ne kadar mantıklı. Videoda bahsedilen kadının ateist eşi ne kadar saygı göstermiş ki eşinin inancına

ateist eşi cahilleik yapmış bence...anne mezarlık ziyareti yapmayacakta kendini nasıl avutacak..
mezarlı ziyaretlerinin ölenden çok kalana faydası var diye biliyorum..peygamber efendimiz sık sık ziyaret etmemizin hayırlı olacağını ölümü hatırlamamamızda faydası olacağını söylemiş..mümkünse evlatlarımızıda götürmemiz,ölümü anlamaları için hayırlı olur değilmi

Yani seytana inanmiyoruz diye, bu benzetmeyi hosmu karsilayalim? Daha öncede yazmistim, bu olayin tersi olsa, ve müslümanlar için "seytan bunlarin babasi" "bunlar seytandan daha beter" mesajlar olsa bir hiristiyan papazindan o zaman sizdemi dersiniz "adam ilimli bir sekilde kendi dini çerçevsinden bakiyor"?

Elbette hiç bir din ateismi hos karsilamaz ama bunlar bildigin hakaret. Hatta adam kendisi ile çelisiyor, madem seytan allahin varligini kabul ediyor, kendisini allah yarattigi diye diyor, nasil oluyorda allahin varligini kabul etmeyen insanlarin babasi oluyor?

Ve son cümlenizde o adam eger esinin dinine saygi duymuyorsa, bu onun ateist olmasi ile hiç alakali degil, saygisiz olmasi ile alakali. Ilginç olarak hatipolgu saygisiz olunca "dini çerçeve oluyor" o kadinin esi saygisiz olunca, ateist oldugundan oluyor...

Back