Benim 31 ve 32. Haftalarda erken doğum riskim oldu, hastaneye karın ağrısı şikayetiyle gitmiştik. Nstde yüksek sancı çıkınca nidilat verdiler iki gün. Nstde kasilman çıkıyor mu?
20 30 önemli değil canım, kasılma saymıyorlar bile onu. Benim 100ü vuruyordu hep, öyle verdiler ilacı. Yine de aklın kalacaksa bir başka doktora görünebilirsin.Çıkıyor. 20-30 larda çok yüksek değil ama sık. Haftamda erken olduğu içib korkuyorum zaten rahim kısalığım var. Bu ilaçları kullanan çok riskli hamile varmış.
Çok teşekkür ederim canım amiin inşallah20 30 önemli değil canım, kasılma saymıyorlar bile onu. Benim 100ü vuruyordu hep, öyle verdiler ilacı. Yine de aklın kalacaksa bir başka doktora görünebilirsin.
Rabbim korusun inşallah bebeğini, zamanı gelince kucağına al
Merhaba benimde kasılmalarım başladı doktor banada ilaç vermiyor bu gidişimde sorucam siz ne yaptınız başladınız mı ilaca falanKızlar benim erken doğum riskim var, serklajlıyım. 23.haftamdayım ve bu hafta bebekte toplanmalar başladı. Karnım çok sertleşiyor. Doktoruma söyledim ancak sadece magnezyum kullandırıyor. Bura kasılmalad için nidilat vb ilaçlar kullananlar var. Kullanıp çok ileri haftalara kadar doğumu erteleyenleride gördüm.
Kullananlar ne için ve hangi şikayetle kullanmaya başladılar ?
Doktorum kasılman olursa endol kullan dedi. Endolün bebeğin suyunu azaltma etkisi var bu sebeple ben çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Adalat aldım eczaneden sabah ve akşam 1 tane kullanıyorum. Onlarca serklajlı ile tanıştım yarısından fazlası kullanıyor. Doktorumu dinlemek istemedim çünlü bu beni psikolojik olarak daha çok Zorlayacaktı.Merhaba benimde kasılmalarım başladı doktor banada ilaç vermiyor bu gidişimde sorucam siz ne yaptınız başladınız mı ilaca falan
Canım adalet kasılmayı önlüyor mu yarın sabahtan ilk işim doktora mesaj atmak bugün çok zorladı kasılmalrDoktorum kasılman olursa endol kullan dedi. Endolün bebeğin suyunu azaltma etkisi var bu sebeple ben çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Adalat aldım eczaneden sabah ve akşam 1 tane kullanıyorum. Onlarca serklajlı ile tanıştım yarısından fazlası kullanıyor. Doktorumu dinlemek istemedim çünlü bu beni psikolojik olarak daha çok Zorlayacaktı.
Ben günde 2 adet kullanıyorum yine oluyor bazen sık bazen az. Serklajlı olduğumuz için az olması bile tedirgin ediyor. Günde 8 taneye kadar kullanan arkadaşlarım var. Miktar arttıkça tabi etki süreside artıyor ama her doktpr vermiyor.Canım adalet kasılmayı önlüyor mu yarın sabahtan ilk işim doktora mesaj atmak bugün çok zorladı kasılmalr
Benim ki vermiyor nedense 33 haftalık ikizlere hamileyim artık zorlamaya başladı kasılmalar bebeklerde aşağı durup vuruyorlar ne kadar gidicek böyle bakalımBen günde 2 adet kullanıyorum yine oluyor bazen sık bazen az. Serklajlı olduğumuz için az olması bile tedirgin ediyor. Günde 8 taneye kadar kullanan arkadaşlarım var. Miktar arttıkça tabi etki süreside artıyor ama her doktpr vermiyor.
İkizler için güzel bir haftadasınız inşallah sağlıkla vaktinde kucağınıza alırsınız :)Benim ki vermiyor nedense 33 haftalık ikizlere hamileyim artık zorlamaya başladı kasılmalar bebeklerde aşağı durup vuruyorlar ne kadar gidicek böyle bakalım
Mrb bende serklaj oldum doktor banada vermedi sizde sıkıntı olmadı değilmi bende alsam eczane den çok korkuyorum çünkü ağrım varDoktorum kasılman olursa endol kullan dedi. Endolün bebeğin suyunu azaltma etkisi var bu sebeple ben çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum. Adalat aldım eczaneden sabah ve akşam 1 tane kullanıyorum. Onlarca serklajlı ile tanıştım yarısından fazlası kullanıyor. Doktorumu dinlemek istemedim çünlü bu beni psikolojik olarak daha çok Zorlayacaktı.
Yeni mi oldunuz serklajı ? Yeni olduysanız biraz ağrınız olması normal. Benim kasılmalarım oluyordu o yüzden aldım kullanıyorum yine arada oluyor ama doktor vermeden kullandığım için alıp kullanın diyemiyorumMrb bende serklaj oldum doktor banada vermedi sizde sıkıntı olmadı değilmi bende alsam eczane den çok korkuyorum çünkü ağrım var
Evet bugün sabah oldum daha ama öncesindede oluyurdu ağrılarım sertleşme falan hiç rahat geçmedi gebelik maalesef şuan 21+2 deyizYeni mi oldunuz serklajı ? Yeni olduysanız biraz ağrınız olması normal. Benim kasılmalarım oluyordu o yüzden aldım kullanıyorum yine arada oluyor ama doktor vermeden kullandığım için alıp kullanın diyemiyorum
Doktorunuza yada başka bir doktora söyleyin ağrılar ve kasılmalar için serklajdan sonra endol vermişlerdi bana. Yine vermezlerze adalat yada nidilat biraz rahatlatır. Aslında en etkilisi endol fitil ama onun sık kullanılması bebeğin suyunun azalmasına sebep olabiliyor. İnşallah bir iki güne birşeyiniz kalmaz enfeksiyona dikkat edinEvet bugün sabah oldum daha ama öncesindede oluyurdu ağrılarım sertleşme falan hiç rahat geçmedi gebelik maalesef şuan 21+2 deyiz
İnşallah çok sağolun endolu nasıl kullandınız günde bir defa mı bi kutumu kullandınızDoktorunuza yada başka bir doktora söyleyin ağrılar ve kasılmalar için serklajdan sonra endol vermişlerdi bana. Yine vermezlerze adalat yada nidilat biraz rahatlatır. Aslında en etkilisi endol fitil ama onun sık kullanılması bebeğin suyunun azalmasına sebep olabiliyor. İnşallah bir iki güne birşeyiniz kalmaz enfeksiyona dikkat edin
Ben duzenli sancilarim başlaması sebebiyle kullandim 28den 35e kadar 35te dogum olduKızlar benim erken doğum riskim var, serklajlıyım. 23.haftamdayım ve bu hafta bebekte toplanmalar başladı. Karnım çok sertleşiyor. Doktoruma söyledim ancak sadece magnezyum kullandırıyor. Bura kasılmalad için nidilat vb ilaçlar kullananlar var. Kullanıp çok ileri haftalara kadar doğumu erteleyenleride gördüm.
Kullananlar ne için ve hangi şikayetle kullanmaya başladılar ?
Günde kaç adet kullandığınız sancılarınız sıklaştığında ?Ben duzenli sancilarim başlaması sebebiyle kullandim 28den 35e kadar 35te dogum oldu
Endol hem hap hep fitil formu var . En entikilisi makattan fitil haftada 1 deda kullanabilirsin demişti. Hap olanını günde 2 ama ben korkumdan birkaç kez kullanıp bıraktım dediğim gibi suyu azaltma etkisi var fazla kullanımdaİnşallah çok sağolun endolu nasıl kullandınız günde bir defa mı bi kutumu kullandınız
Gunde 3 ile basladim 1 hafta daha sonra 4e cikti, ondan 2 hafta sonra 6ya ve son hafta 8e ciktiGünde kaç adet kullandığınız sancılarınız sıklaştığında ?