• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

neyneyse kitap okuma günleri 11. anket

Mayıs ayında hangisini okuyalım?

• Bu Ülke - Cemil Meriç

OY: 0 0,0%
  • Osmancık - Tarık Buğra

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    5
  • Anket Kapalı .

neyneyse

R4BIA
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
5.034
5
156
Diğer
selamlar herkese,
yeni anketi açıyorum. hayırlı olsun inşallah. anketimiz 7 gün açık kalacak.

LİSTEDEKİLER
Sarissa
maiberf
burcu_brc
prensesi
hande80
ameli
sliuistu
gnydn64
smoker
Punchshe
arapsabunu
neyneyse
Cemreeylul
cyd86
İZMİR

Cemil Meriç --- Bu Ülke
Bu Ülke, Cemil Meriç'in "aynı kaynaktan fışkırdılar" dediği eserler dizisinin önemli bir halkası. "Bir çağın, daha doğrusu bir ülkenin vicdanı olmak, idrakimize vurulan zincirleri kırmak, yalanları yok etmek, Türk insanını Türk insanından ayıran bütün duvarları yıkmak" isteği Cemil Meriç'in düşünme ve yazma çabasına her zaman yön vermiştir. Elinizdeki kitap bir isteğin belki de en fazla berraklaştığı eseri: "Bu sayfalarda, hayatımın bütünü, yani bütün sevgilerim, bütün tecrübelerim var. Bana öyle geliyor ki, hayat denen mülakata bu kitabı yazmak için geldim."

Tarık Buğra --- Osmancık

"Cihan devletini kuran irade; şuur ve karakter". Tarık Buğra, esere ikinci bir başlık tarzında bunları yazmıştır. Konu, Osmancık'ın (yahut Kara Osmanın) Osman Gazi olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu anlatmaktadır. osmanlı'yı cihan çapında büyük" yapan bir devlet ve insan anlayışının ilk tohumlarının roman çerçevesinde ele alınışını okuyacağınız bu eser, TV'de "Kuruluş" adıyle dizi film olarak da defalarca yayınlanmıştır.

Gustave Flaubert --- Madame Bovary
Gustave Flaubert'in beş yılda, iğneyle kuyu kazar gibi ve romanın tanımını kökünden değiştirme arzusuyla yazdığı Madame Bovary, sadece edebî değil, aynı zamanda kültürel bir dönüm noktasıdır. Çevrildiği bütün dillerde her yaş ve zevkten sayısız okuyucusunun başucu kitabı olmuş, Tolstoy'dan Halit Ziya'ya, Proust'tan Tanpınar'a, Walter Benjamin'den Saul Bellow'a birçok önemli yazarı derinden etkilemiştir ve etkisi hâlâ sürüyor.

Mitat Enç --- Bitmeyen Gece
Bu kitabı okuduğunuzda, kendinizi yeniden değerlendirmek ihtiyacı duyacaksınız. Hangi şartlar altında olursa olsun, hayat karşısında yenilmeyen, ezilmeyen Mitat Enç türü insanlar, toplumumuzun hem direnç, hem övünç kaynaklarıdır. Özürlü yahut sağlam, toplumun hangi kesiminden olursak olalım, hepimiz için örnek kişiliktir. Bu kitapta, yazarın nitelikli ve edebiyatçı yanını da göreceksiniz ve zevkle okuyacaksınız.

kaynak:kitapyurdu.com

Son düzenleme:
İlk oyu ben kullanayım. Benim oyum Madame Bovary'e gitti. anket için teşekkürler canım.

Anket açılalı üç gün olmuş ama kimsenin uğradığı yok. Hergün takip ediyorum ama kimse ilgi göstermediğinden artık içimden yazmak gelmiyor.

mademe bovery e verdim oyumu bende bundan 5 sene önce okumuştum ama tekrar okumak istiyorum

mademe bovery e verdim oyumu bende bundan 5 sene önce okumuştum ama tekrar okumak istiyorum

Merhaba AySeCeYLiN, kitap günlerimize katılmak istiyorsan anketi açan arkadaşımıza özel mesajla isteğini bildirip ismini listeye eklemesini ister misin?

madame bovary seçilmiş, çok sevindim. sevdiğim bir kitaptır.

bu arada izmir'i listeye ekledim. ayşeceylin'den özel mesaj gelmemiş.

selamlar kızlar,ben çok sık giremesemde takipteyim.Madam bovary daha önce okuduğum için,bu ay kuantumla ilgili kitaplarımı okuyacağım :)) ama fırsat buldukça yorum eklemeye gelirim.

Son düzenleme:
Canlanın hadi bayanlar! Neredesiniz? Kitapları temin ettiniz mi? Okumalar nasıl gidiyor?

Kitabı bitirdim. Beğendim. topice hiç uğrayan ve yorum yapan olmamış. Bundan sonraki kitap günlerinde ben yokum çünkü topice girip girip kendi yazdıklarımı okumak sıkıcı oluyor.
Herkese sevgiler

kızlar ben topik açıldıgını farketmiyorum, ay başında bakıyorum bi kaç kere sonra unutuyorum açıkçası, önceden ayın 1inde olmasa bile başında açılmaz mıydı anketler :26:
listede adım var ama kaç aydır sizinle okuyamıyorum :31:

Back