Neyi yanlış yaptım lisede

Gözlüğümü seviyorum zaten bu tavsiyeleriniz bir ergen için ne kadar değerli bilemezsiniz çok teşekkürler :))

Rica ederim :) Sen şu an farklı olduğun için dışlanmış hissediyorsun ama farklı olan daha değerlidir emin ol. Onlar birbirinin benzeri olan, bu yüzden tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş diyebileceğimiz kişiler. En güçlüyü en zayıf kılmaya çalışıp kendi ezikliklerinin üstünü örtmeye uğraşırlar.

Ben bütün ilk-ortaöğretim hayatım boyunca hep birşekilde popüler kızlarla kankaydım. Muhtemelen sebebi de özellikle ergenlik yıllarında su gibi bir karakterimin olması, ortamda en baskın kimse hop onun kabının şeklini almam. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum, öyle ekstrem hayatlar sürmüyor hiçbiri. Herhangi bir kız grubuyla arkadaşlık etmekten hiçbir farkı yok. Gidilen mekanlar yine her ergen gibi cafeler, avmler, biraz büyüyünce gündüz gidilebilen öğrenci kabul eden 'lokaller'. Sohbet konuları dizi, müzik, alışveriş erkek arkadaş. Arada bir gelip senden çöpçatanlık yapmanı isteyen tipler dışında hiçbirşey kaçırmazsın, popülerlik yerine kafaların uyuşmasına odaklansan da.

Buarada derslerini lütfen ihmal etme. Okulda konsantre olamıyorsan bile eve gidince yardımcı kitaplardan çalış. Şuan vaktinde hiç umursamadığım Mat-2 konularını öğrenmeye çalışırken o kadar kızıyorum ki kendime, keşke vaktinde öğrenseymişim diye. 4 senenin konusu 6-7 ayda yetişmiyor malesef.

Lise birde bana da öyle olmuştu ama her sene farklılaşıyor insanlar davranışlar hocalar bile herkes lise yılları en güzel yıllar falan diyor ama bana göre öyle değil böyle söyleyen insanlar olunca acaba bende bir sorun mu var lise hayatım da kötü geçiyorsa hiç mutlu olamıcam sanırım gibi düşünceler o kadar çok oluyor ki ama o popüler sandığın kızlar da bir sene belkide daha az bi süre sonra çok değişebiliyorlar bu yüzden kendin nasılsan kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle olmaya bak eğer kendi davranışlarını huylarını beğenmiyorsan da sadecee kendin için değiş başkaları içine değil inan hiç değmiyor birşeyler yapacaksan kendin için yap şimdi çalışırsak yılmazsak ileride inşallah güzel yerlere geliriz şimdi o popülerlik delisi olan kızlar da pişman olduklarında çok geç olmuş olur

Öncelikle merhaba
Benim bir derdim var kendim ve lise. Ben lise 1 im ve istediğim liselerden birine geldim. Başta mutsuzdum ve hep ağlıyordum. Çünkü sınıfta çoktan biraz gruplaşma başlamıştı ve benim sınıfımda sadece dershaneden tanıdıgım bi kız arkadaşım vardı.

Bu hissin ne demek oldugunu belki bilirsiniz. Hani ortaokulda özgüvenlisinizdir ve liseye gelirsiniz bi bakarsınız herkes çalışkan herkes özgüvenli herkes güçlü herkes iyi. Ben onların arasında ezildim. Herkes birbirine laf sokmaya çalışıyordu. Huzursuz bir ortamdı. Tüm kızlar önde olmaya çalışıyordu. Tek ben önde olayım demiyorum ama bununda bir dozu var.

Liseye geçince notlarım biraz düştü istediğim popüleriteyi yapamamıştım ( zaten onu hiç bir zaman yapamamıştım) ve sevgilim yoktu. Kısacası hiçbir özelliği olmayıp ordan buraya sürüklenen bir ergendim.

Asıl sorunuma gelince bayanlar geçen günlerde yine laf sokmaya çalıştılar ve ben saçmaladım sınıfın en popüler kızlarından biriyle arkadaş olmaya çalışıyordum. Panikledim ve saçmaladım şimdi benim hakkımda tuhaf ve stresli biri olduğumu düşünüyordur kesin.

Durdum düşündüm ve ben bu değilim ben iyi espriler yapan kendine güvenen karşılaştıgım sorunların üstesinden gelebilen biriydim noldu bana? (Hayatımda ilk defa bu sene karnım guruldar diye korktum sınavda bu arada)

Yeni bir okulda her şeyi yeniden hata yapmadan yaşama şansım vardı ama mafettim bence.
Üstelik bu benim 4 senelik herkesin eğlenceli dediği lise hayatımdı.
Lütfen yardım edin artık hata yapmak istemiyorum. Hayatımı bence berbat ediyorum kendi korkularım heyecanlanmalarım ve saçmalamalarım yüzünden.
Okuduysanız ne mutlu tavsiyelerinizi bekliyorum
Popüler kızlarla takıldığın müddetçe popüler olamazsın canım. Hem popüler olup napıcan yahu? Bütün herkes seni tanıyacak. Seneler sonra birileri halen senden bahsediyor olacak, hakkında ileri geri bir dünya konuşulacak, birileri seni hep tanıyacak aaa ben liseden şu, hatırlamadın mı diye soracak, sen saf saf bıkıp rezil olacaksın. Popülerlik kaygını hiç hoş bulmuyorum. Böyle kaygıları olanlar da popüler olamazlar sana söyleyeyim. Ama illa popüler olayım diyorsan yalnız takıl. Kimseyi önemseme, o popüler dediğin kızların da yanından bile geçme, hatta kötü davran. Bu çok işe yarar. Birden okulun en popüler kızı sen olursun. :KK70:Kimseyle de konuşmaya çalışma, onlar kim ki? Düzgün insanlarla arkadaşlık kur, popüler olanlarla değil...

Lisede popüler olmak nedir yaa
Holywoodda film falan mı çekiyoruz
Ben lise yillarimda farkında olmadan popüler olmuştum ve su an cidden çok komik :KK70:
E göz önüne alininca haliyle herkesin ağzında oluyorsun
Kendi köşende geçir 4 yılını
Elbet arkadaşlık kurucaksin, biz ne arkadaşlıklar kurup bitirdik ve sadece biri hala hayatımda dostum dediğim tek insan.
Gerisi teferruat.. gülüyosun geziyosun falan işte ..

Öncelikle merhaba
Benim bir derdim var kendim ve lise. Ben lise 1 im ve istediğim liselerden birine geldim. Başta mutsuzdum ve hep ağlıyordum. Çünkü sınıfta çoktan biraz gruplaşma başlamıştı ve benim sınıfımda sadece dershaneden tanıdıgım bi kız arkadaşım vardı.

Bu hissin ne demek oldugunu belki bilirsiniz. Hani ortaokulda özgüvenlisinizdir ve liseye gelirsiniz bi bakarsınız herkes çalışkan herkes özgüvenli herkes güçlü herkes iyi. Ben onların arasında ezildim. Herkes birbirine laf sokmaya çalışıyordu. Huzursuz bir ortamdı. Tüm kızlar önde olmaya çalışıyordu. Tek ben önde olayım demiyorum ama bununda bir dozu var.

Liseye geçince notlarım biraz düştü istediğim popüleriteyi yapamamıştım ( zaten onu hiç bir zaman yapamamıştım) ve sevgilim yoktu. Kısacası hiçbir özelliği olmayıp ordan buraya sürüklenen bir ergendim.

Asıl sorunuma gelince bayanlar geçen günlerde yine laf sokmaya çalıştılar ve ben saçmaladım sınıfın en popüler kızlarından biriyle arkadaş olmaya çalışıyordum. Panikledim ve saçmaladım şimdi benim hakkımda tuhaf ve stresli biri olduğumu düşünüyordur kesin.

Durdum düşündüm ve ben bu değilim ben iyi espriler yapan kendine güvenen karşılaştıgım sorunların üstesinden gelebilen biriydim noldu bana? (Hayatımda ilk defa bu sene karnım guruldar diye korktum sınavda bu arada)

Yeni bir okulda her şeyi yeniden hata yapmadan yaşama şansım vardı ama mafettim bence.
Üstelik bu benim 4 senelik herkesin eğlenceli dediği lise hayatımdı.
Lütfen yardım edin artık hata yapmak istemiyorum. Hayatımı bence berbat ediyorum kendi korkularım heyecanlanmalarım ve saçmalamalarım yüzünden.
Okuduysanız ne mutlu tavsiyelerinizi bekliyorum
Sana bir öğretmen olarak cevap vermek istiyorum popülariteni illa arkadaşlarına kendini ispatlayarak kazanmaya çalışma öğretmenlerinle de arkadaşlık kurabilirsin hepsi despot değildir sanırım . Bu şekilde sen diğer öğrencilerin peşinde değil onlar senin peşinde olur ayrıca notlarındaki çıtan da hızla yükselir , hem popüler hem de başarılı bir öğrenci olursun :KK66:

O kadar naif bi dert ki bu, gülümsemeden edemedim okuyunca.

Ortaokul, lise, üniversite, iş yeri hiç fark etmez. Kimse girdiği ortamda tuhaf bakılan, sayılmayan, ciddiye alınmayan, sevgi-saygı görmeyen insan durumuna düşmeyi kendine yakıştırmaz. Her insan girdiği ortamda fark edilmek, tanınmak, desteklenmek, takdir görmek ve sevilmek ister bu doğal bi şey.

Ama bazıları bunu doğal bi cazibeyle yaparken bazılarının biraz çaba göstermesi gerekiyo maalesef. Tabi girdiğiniz ortamdaki insan sayısı, bu insanların karakterinin sizle ne kadar uyumlu olduğu da önemli. Biraz da şans lazım yani kısaca.:KK66:

Lisede neler yapabileceğinize gelince:

1. Birincisi kendinize yer edinmek için rol yapmayın, o "popüler" olarak adlandırdığınız insanlara benzemeye çalışmayı bırakın. Bunu iki sebeple söylüyorum.

Birincisi her söylenene "aynen" diye kafa sallayanlar yeterince iyi rol yapıyolarsa kısa bi süreliğine bir yer edinebilir belki ama böyle yaparsanız kim olduğunuzu keşfettiğiniz bi dönemde karakteriniz silinip gider. Sonra "ben böyle bi insan değildim" nidalarıyla baş başa kalırsınız.

İkincisi ise zaten yazdıklarınızdan anlaşılan sosyal ilişkilerde rol yapabilen bi insan değilsiniz, kendinizi saçmalarken buluyorsunuz. Yani işleri kötüleştirmekten başka bi işe yaramıyo.

2. "Hakkımda zaten bi şey düşünüyorlar ve ben bunu değiştiremem" düşüncesinden vazgeçin. Lise orası, gündem gün içinde bile 50 defa değişir. Kimse sizin garip davranışınızı aklına kazımayacak. Kendi imajınızı kendiniz yaratın.

Size ait emin olduğunuz bi davranışı biraz vurgulayın. İnsanlara sizi hatırlatacak bi davranış verin. Atıyorum "X çok güler yüzlü bi kız" "X derslerde herkese çok yardım ediyo" "X çok iyi voleybol oynuyo" "X baya hamarat gecen gün sınıfa getirdigi kek müthisti" bla bla.

Yani onlara sizi kodlayacakları iyi bi şey verin, sonra da yavaş yavaş kim olduğunuzu gösterin.

3.Karşınızdakileri dinleyin, anlattıklarına ilgi gösterin. Kendinizi anlatmak için önce sizi merak etmelerini bekleyin, gizemli olun. Ara ara insanlara "vay be bu kız bunu da mı yapıyomus" dedirtmek iyidir.

4.Herkese karşı güler yüzlü olun. Sınıfa günaydıın diyerek girmek her zaman çalışır mesela. Ya da biri dersle ilgili yardım istediğinde yardım etmek.(Kendinizi kullandıracak kadar abartmayın. Bazı çalışkan öğrencilere niye inek derler biliyo musunuz? Cünkü sınıfın kalanı o ineğin etinden sütünden bi güzel faydalanır ama ona dostluk göstermez, çünkü o yararlı da olsa onların dengi değildir, hayvandır.)

5.Kendinizle çelişmeyin, yapınıza uygun olmayan hiçbi şeye evet demeyin. Bi kere yaparsanız sürekli aynı şeyi beklerler, kendinizi kısıtlarsınız.

6. Görüntünüze daima dikkat edin. İnsanlar şekilci ne yazık ki hele de ergenler. Gerekirse sabah bi 15 dk erken kalkın ama kendinize güveneceğiniz bi fiziksel görüntü elde etmeden evden cıkmayın. Bakın barbie gibi makyaj ve sac yapın demiyorum, kendinizi güzel ve özgüvenli hisstmenizi ne sağlıyorsa o şekilde yapın.

7. Sosyal medya, dedikodular vs. gündemden asla uzak kalmayın, bi konuda söyleyecek bi fikriniz varsa söylemeye çekinmeyin ve insanlarla ara sıra catısmaktan korkmayın.

8. Son ve en önemlisi lise kendini bulmak ve geliştirmek için bi adımdır. İnsanlar ne der diye hata yapmazsanız, fanusta yaşar farklı şeyler denemezseniz, derslerinizi ve yeteneklerinizi geliştirmezseniz hayatta eksik kalırsınız.

Neyse benden bu kadar umarım bi faydası olur. A bi de bu sevimli dertlerinizi bi yere yazın, okudukça çok eğleneceksiniz ileride.:KK25:

Ben bu popülerlik ve eğlence hırsını anlamıyorum. Lise eğlenme yeri değil, parti değil; okuyup öğrenme yeri, tek amaç eğitim.
Bir de lisede popüler olmak çok aptalca bir amaç. Alt tarafı ergenlerin olduğu bir grubun düşüncesinden kime ne? Akvaryumdaki japon balıklarının bu akvaryum benim diye savaşması gibi bir şey. Böyle küçük ve son derece önemsiz, komik hedefler uğruna eğitim hayatınızı rezil etmeyin lütfen. Derslerinize çalışıp idealiniz için uğraşın. Çünkü hayat o akvaryum misali liseden ibaret değil, koca bir okyanus gibi, daha gideceğiniz çok yer ve tanıyacağınız çok kişi var.

Aynen katılıyorum :KK66: Ugursuzbocek Ugursuzbocek

O kadar naif bi dert ki bu, gülümsemeden edemedim okuyunca.

Ortaokul, lise, üniversite, iş yeri hiç fark etmez. Kimse girdiği ortamda tuhaf bakılan, sayılmayan, ciddiye alınmayan, sevgi-saygı görmeyen insan durumuna düşmeyi kendine yakıştırmaz. Her insan girdiği ortamda fark edilmek, tanınmak, desteklenmek, takdir görmek ve sevilmek ister bu doğal bi şey.

Ama bazıları bunu doğal bi cazibeyle yaparken bazılarının biraz çaba göstermesi gerekiyo maalesef. Tabi girdiğiniz ortamdaki insan sayısı, bu insanların karakterinin sizle ne kadar uyumlu olduğu da önemli. Biraz da şans lazım yani kısaca.:KK66:

Lisede neler yapabileceğinize gelince:

1. Birincisi kendinize yer edinmek için rol yapmayın, o "popüler" olarak adlandırdığınız insanlara benzemeye çalışmayı bırakın. Bunu iki sebeple söylüyorum.

Birincisi her söylenene "aynen" diye kafa sallayanlar yeterince iyi rol yapıyolarsa kısa bi süreliğine bir yer edinebilir belki ama böyle yaparsanız kim olduğunuzu keşfettiğiniz bi dönemde karakteriniz silinip gider. Sonra "ben böyle bi insan değildim" nidalarıyla baş başa kalırsınız.

İkincisi ise zaten yazdıklarınızdan anlaşılan sosyal ilişkilerde rol yapabilen bi insan değilsiniz, kendinizi saçmalarken buluyorsunuz. Yani işleri kötüleştirmekten başka bi işe yaramıyo.

2. "Hakkımda zaten bi şey düşünüyorlar ve ben bunu değiştiremem" düşüncesinden vazgeçin. Lise orası, gündem gün içinde bile 50 defa değişir. Kimse sizin garip davranışınızı aklına kazımayacak. Kendi imajınızı kendiniz yaratın.

Size ait emin olduğunuz bi davranışı biraz vurgulayın. İnsanlara sizi hatırlatacak bi davranış verin. Atıyorum "X çok güler yüzlü bi kız" "X derslerde herkese çok yardım ediyo" "X çok iyi voleybol oynuyo" "X baya hamarat gecen gün sınıfa getirdigi kek müthisti" bla bla.

Yani onlara sizi kodlayacakları iyi bi şey verin, sonra da yavaş yavaş kim olduğunuzu gösterin.

3.Karşınızdakileri dinleyin, anlattıklarına ilgi gösterin. Kendinizi anlatmak için önce sizi merak etmelerini bekleyin, gizemli olun. Ara ara insanlara "vay be bu kız bunu da mı yapıyomus" dedirtmek iyidir.

4.Herkese karşı güler yüzlü olun. Sınıfa günaydıın diyerek girmek her zaman çalışır mesela. Ya da biri dersle ilgili yardım istediğinde yardım etmek.(Kendinizi kullandıracak kadar abartmayın. Bazı çalışkan öğrencilere niye inek derler biliyo musunuz? Cünkü sınıfın kalanı o ineğin etinden sütünden bi güzel faydalanır ama ona dostluk göstermez, çünkü o yararlı da olsa onların dengi değildir, hayvandır.)

5.Kendinizle çelişmeyin, yapınıza uygun olmayan hiçbi şeye evet demeyin. Bi kere yaparsanız sürekli aynı şeyi beklerler, kendinizi kısıtlarsınız.

6. Görüntünüze daima dikkat edin. İnsanlar şekilci ne yazık ki hele de ergenler. Gerekirse sabah bi 15 dk erken kalkın ama kendinize güveneceğiniz bi fiziksel görüntü elde etmeden evden cıkmayın. Bakın barbie gibi makyaj ve sac yapın demiyorum, kendinizi güzel ve özgüvenli hisstmenizi ne sağlıyorsa o şekilde yapın.

7. Sosyal medya, dedikodular vs. gündemden asla uzak kalmayın, bi konuda söyleyecek bi fikriniz varsa söylemeye çekinmeyin ve insanlarla ara sıra catısmaktan korkmayın.

8. Son ve en önemlisi lise kendini bulmak ve geliştirmek için bi adımdır. İnsanlar ne der diye hata yapmazsanız, fanusta yaşar farklı şeyler denemezseniz, derslerinizi ve yeteneklerinizi geliştirmezseniz hayatta eksik kalırsınız.

Neyse benden bu kadar umarım bi faydası olur. A bi de bu sevimli dertlerinizi bi yere yazın, okudukça çok eğleneceksiniz ileride.:KK25:

Bu yorum gerçekten en sevdiklerimden biri oldu teşekkürler :) ve evet sizin de anladığınız gibi ben rol yapmak istemiyorum. Yani kendi karakterimle adım atmak istiyorum ama saçmaladığım da oluyor korktugumda ama bu tavsiyeleriniz gerçekten iyimiş :)

Akisina birak kimseye yaranmaya calisma bir kac yil sonra güleceksin bu haline.

Şimdi lise 3'e gidiyorum. Liseye ilk başladığımda düz liseydi. Yani herkes aynı mahalleden falan geldikleri için birbirini tanırlardı. Ben ilköğretimi başka bir ilçede okuduğum için tanıdığım bir kişi bile yoktu. Ve ben yeni ortamlarda gerilirim. Ama senin yaptığın gibi en popüler kızla arkadaş olmaya falan çalışmadım. Zaten ne olayı var biliyor musun? Daha ilk senen olduğu için bugün birbirine kardeşim diyen yarın kan davalı oluyor. O yüzden şu anki hedefini değiştir bence. Rahat davran. Az biraz zaman geçsin. Eğer zaten müthiş anormal bir insan değilsen insanlar sana bir şekilde yaklaşır. Baktın kimse yaklaşmıyor hala sana. Git sen başkasına yaklaş. Çünkü bizim alan değişimi 10. sınıfta olmuştu. Eski sınıfımdan kimse de yoktu yeni sınıfımda. Herkes eşit ağırlığa falan doluşmuştu. Sayısalda tanıdık kimse yoktu. O gün yalnız oturan sessiz görünen bir kızı gözüme kestirdim. Yanına oturdum. 2 senedir birlikte oturduğum çok tatlı bir arkadaşımdır kendisi. Hani geçen sene tanıdık kimsem yoktu ya. Üst üste 2 sene aynı insanlarla okumaya başlayınca birbirinizi sevmeye başlıyorsunuz. O yüzden acele etme derim. ^^^Bu arada akılda kalıcı bir özelliğin olsun. Örneğin benim İngilizcem müthiştir. Herkes okulda beni onla tanır. O tarz bir şey dene.

Okuyunca kendimden izler buldum. Bende sizin gibi özgüvenim yoktu, hatta hic yoktu :) Arkadaşım da 1 tane vardi. Sizin gibi dert ediyordum ama şimdi düşünüyorumda bir tane arkadaşın olsun yeter ki candan olsun. Ki ben inanıyorum ileride hiç istemeyeceğiniz kadar arkadaşınız olacak. Benim öyle oldu. Kimseyle konuşmuyordum ama onlar hep benimle konuşmaya çalışıyorlardı. Hatta bi keresinde aralarında para toplayıp bana çanta almışlardı. Size önerim derslerinize çalışmanız ve kitap okumanız. O zamanlar Martı diye kitap okumuştum. Ben kitaplar sayesinde birazda kendimi aşabildim. Bu güzel yıllarınızı üzülerek değil, tadını çıkararak geçirin.

Lise zor kabul ediyorum sende bir grubun içine girememişsin ,
ama en azımdan 1 arkadaş edin
anlaşabildiğin bu erkek arkadaş meseleside tabi aşk olayınıda zorlamıyacaksın ama öbür türlü ünide aşık olup erkek arkadaş edinmen daha tehlikeli gibi ,bir de ilk aşk hep yanlış kişiye olan aşktır

Neden bu kadar önemsiyorsun popiler olmayı? Sence bir insanı var eden özellikler ders notları, sevgiisnin olup olmaması ve popiler olması mı? Eğer böyle düşünüyorsan çok yanlış düşünüyorsun canım. Bunlar seni sen yapan özellikler asla değildir. Liseden ve o ortamdan nefret etmek nasıl bir duyugudr bilirim. Nefret biraz ağır oldu ama bende sevmiyordum ortamını. iNsanları saçma hocalrı egoist ve sınıfımda 7 kişi 20 kişiye karşı olduğumuz bir gruplaşma. Berbat hissettirir anlıyorum seni ama öncelikle sahip olduğun bu bakış açısını değiştirmelisinn

Çok teşekkür ederim hepinize. Yararlı tavsiyeleriniz için. Benim zaten hani popüler olup tüm okul beni tanısın diye bir amacım yoktu. Sadece etrafımda bir arkadaş grubu olsun istedim.

Bu arada çok haklısınız ama yani şimdş ben sınıfta saçmaladım berbat ettim bundan sonra özgüvenli gelirsem ne olacak ki benim hakkımda ki yanlış düşünceleri değişmeyecek muhtemelen. Ve ben onların aklında çekingen saçmalayan utangaç gözlüklü kız olarak kalıcam.

Güzelim gözlüklü olmakla ne olmus? Ben de 13 yasimdan beri gozlukluyum yasim 28. Cevreden gozluklerinle ilgili yakistirmalar yapiliyordur kesin. Ben de gozluklerimi sevmezdim senin yaslarinda. Bir 4 yil kadar lens taktim ama simdi asla lens takmam. Gozluklerimin bana yakistiginin farkina vardim o 4 yilin icinde. Ve gozluklu olmak tam tersine insana belirli bir karizma katiyor. Kendimi gozluksuz dusunemem simdi. Lutfen kendine guven kendini sev. O yaslarda zor biliyorum ama inan bana bu zamanlari da atlatacaksin :)

Bu yorum gerçekten en sevdiklerimden biri oldu teşekkürler :) ve evet sizin de anladığınız gibi ben rol yapmak istemiyorum. Yani kendi karakterimle adım atmak istiyorum ama saçmaladığım da oluyor korktugumda ama bu tavsiyeleriniz gerçekten iyimiş :)
Daha çoook saçmalayacaksınız rahat olun.

Mükemmel görünmeliyim diye kasılırken samimiyetsiz durumuna düşeceğinize, kendiniz olun ve ara sıra saçmalayın. Bu yaşlarda sizden beklenen de bu zaten. Tecrübeyle söylüyorum :KK66:

X