neyi ne zaman alayım? yardım!!

I

iklim__

Ziyaretçi
merhaba kızlar. ben 1,5 yıldır nişanlıyım.haziranda düğünüm var kısmetse. ama daha pek bir şeyim yok...uzak yere gelin gideceğim. ben nez aman bir şeyler almak istesem, gerek ailem gerek nişanlım zamanı gelince alırız diyorlar. ne bileyim kimse mobilya, beyaz eşya bakma taraftarı değil. tüm bunlar ne zman alınır? sonradan çok sıkışıp aceleye gelsin istemiyorum. bir de annem mutfak eşyası,ıvır zıvırı evim nerde olacaksa ordan hepsini toptan alırız diyor. tek seferde her şey aklıma gelir mi? liste mi yapmalıyım? offf kafam çok karışık. sanki kimse umursamıyor tek ben telaşlıyım...neyi ne zmaan almak gerekir?

şimdi
çelik tencere takımı
12 kişilik cam yemek takımı
6 kişilk günlük yemek takımı
çelik çatal bıçak seti
tost makinesi
uyku seti
nevresim takımları
yatak örtüsü
dantellerin hepsi( sadece boncuklu salon takımı alacağım o kaldı)
mutfak robotu
aldık..daha doğrusu annem yıllardır almış biriktirmiş.uyku seti, yatak örtüsü falan yeni aldık.

eksiklerim çok mu?
liste yapsam mağazaya gitmeden(hepsini toptan alacağız ya) ne yazmam gerekir?
beyaz eşya ve mobilya ne zaman bakılır alınır?

çok soru sordum kovmayın...sadece kafam karışık:kedi:kafamçokkarıştıdelikafadulden

canım sana şimdiden kolay gelsin
canım bence herşeyi toptan alman daha mantıklı çünkü uzak yere geln gidecekmişsin ee olduğun yerden alırsan taşıma problemi olur mutlaka. sen şimdiden liste yapmaya başla farklı farklı yerlere yaz aklına gelenleri böylece zamanı gelince hepsini bir yere toplarsın hem unuttuğun şey az olur :))

bencede uzak yere gıdeceksın sanırm ordan toplu alırsınız hem pesın ındırımlı olur hemde tasıma sorunu olmaz
elham yapma bence hallolur
mobılya ıcınde erken bence
ama beyaz esya alıp ödeyebılırsınız

merhaba kızlar. ben 1,5 yıldır nişanlıyım.haziranda düğünüm var kısmetse. ama daha pek bir şeyim yok...uzak yere gelin gideceğim. ben nez aman bir şeyler almak istesem, gerek ailem gerek nişanlım zamanı gelince alırız diyorlar. ne bileyim kimse mobilya, beyaz eşya bakma taraftarı değil. tüm bunlar ne zman alınır? sonradan çok sıkışıp aceleye gelsin istemiyorum. bir de annem mutfak eşyası,ıvır zıvırı evim nerde olacaksa ordan hepsini toptan alırız diyor. tek seferde her şey aklıma gelir mi? liste mi yapmalıyım? offf kafam çok karışık. sanki kimse umursamıyor tek ben telaşlıyım...neyi ne zmaan almak gerekir?

şimdi
çelik tencere takımı
12 kişilik cam yemek takımı
6 kişilk günlük yemek takımı
çelik çatal bıçak seti
tost makinesi
uyku seti
nevresim takımları
yatak örtüsü
dantellerin hepsi( sadece boncuklu salon takımı alacağım o kaldı)
mutfak robotu
aldık..daha doğrusu annem yıllardır almış biriktirmiş.uyku seti, yatak örtüsü falan yeni aldık.

eksiklerim çok mu?
liste yapsam mağazaya gitmeden(hepsini toptan alacağız ya) ne yazmam gerekir?
beyaz eşya ve mobilya ne zaman bakılır alınır?

çok soru sordum kovmayın...sadece kafam karışık:kedi:kafamçokkarıştıdelikafadulden

Sen bana gore daha iyi durumdasin canim:) Ben daha yeni basladim, biz eylul sonu gibi dusunuyoruz daha vakit var gibi ama her ay aliyorum bi seyler..

selam.bence de zamanı gelince ve hepsini birlikte almanız en mantıklısı.ben mesela nişanlandıktan bir ay sonra evlendim ve bu bir ay içinde alındı herşey.hem oturacağınız evi görüp ona göre eşya alırsınız.mobilya halı perde beyaz eşya vs.eşyaları yerleştirmeye başladıktan sonra neyin eksik olduğu daha iyi anlaşılıyor.mutfak eşyaları ve nevresim yatak örtüsü gibi şeyleri yavaş yavaş alabilirsiniz ama.zaten her şey o kadar çabuk değişiyor ki şimdi aldığınızı daha sonra beğenmeme durumu bile olabilir.allah mesut etsin şimdiden.kolay gelsin...

Beni gör de rahatla :KK66:
ıki aydır nişanlıyım,henüz tek bir çöpüm bile yok.
düğün ne zaman mı Şubat :KK66:
Aralık ortası ev tutulacak herşey tek seferde alınacak,senin gibi kaygılıydım ama artık hiç önemsemiyorum.
Gelin gideceğim yerden başka bir ilde yaşıyorum,burdan oraya taşımak saçma geliyor.
ışin özü herşey paraya bakar,para varsa hiç önemli değil,herşey 2 hafta içinde bile hallolur..

kızlar ben de uzağa gidicem aldım bi çok şeyi de. şimdi kara kara düşünüoz nasıl gitcek die.
ama para biriktiremiyorum. bizimkiler de almamı istemedi hepsi gidince peşin alınsın istediler.
şimdi ben beğendiğim bişeyi alıyorum napiim. aklımda kalıyor çünkü. ya o zaman mecburiyetten alırsam die aldım hep.
mesela jumbonun çatal kaşığı 1500 dü. ben kampanyada setini aldım 1600 e. şimdi o zaman bulabileckmiydim

KIZLAR ÇOK SAĞOLUN. en iyisi hepsini orada almak demekki...çok sağolun.

yav annemi anlamak mümkün değil. ben sizden aldığım gazla anneme dedim ki: " annem burdan tek çöp almayalım. her şeyi gidip kayseriden alırız." annem ne dese beğenirsinzi: "kızım benim tanıdık esnafım taksitçilerim burada. bana düşen mutfak eşyasını, sandık çamaşırını ben burdan alırım. banane nasıl götürürlerse götürsünler." yani benim planlar yie değişti. mutfağı buradan düzecekmişiz.kalanları da oradan alırız artık...

aslında Kayseri ürün yelpazesi olarak çok geniş imkan sağlardı size.Gidip oraları gördüğünde ne demek istediğimi bizzat anlarsın canım.Daha ucuz bir kere.sen bilirsin yine de.

haklısın canım...ben şuan çalışmadığım için( atama bekliyorum) annemler alacak mutfak eşyalarını. onlar nerden isterse alır artık. bakalım...

sen liste yap ve para biriktir.liste olup ve para olunca herşey çabucak alınır.bide başka şehire gidecekmişsin ordanda alırsınız zaten taşıma problem oluyo.tabi çeyiz işini çokta abartmamak lazım az olsun öz olsun kullanmayacağın şeyleri hiç alma boştan yere niye dolap beklesin dimi parayada yazık.kolay gelsina.s.

cnm bende giresuna gidecem ama hemen hemen herşeyimi aldım kalan eksikleri ordan alcam valla para biriktirmişsen ordan alman daha mantıklı ama eger para biriktiremiyorsan benim gibi alman daha iyi olcak hem ne fark eder uzak yakın adı çeyiz babayın evinden çıkıp gitmesi bence daha onur verici bir durum diye düşünüyorum ama genede sen biliisn eger hiçbirşeyi almamışsan ordan alman iyi taşıma parsını vermezsin en azından:):) oda ccebine kalir başka eksiğini alırsın

aslında Kayseri ürün yelpazesi olarak çok geniş imkan sağlardı size.Gidip oraları gördüğünde ne demek istediğimi bizzat anlarsın canım.Daha ucuz bir kere.sen bilirsin yine de.

canım ben kayseriliğim daha öyle çeyiz ürünlerinin ucuz oldugunu görmedim sadece mobilyaların mekanı oldugu için fiyatları uygun yoksa kayseri de pahalı....

valla bu çeyiz işini abartanlara hep uyuz olmuşumdur :nazar:
kız çocuğuna bebeklikten danteller çeyizler yapmalar falan :1closedeyes:
nişanımdan 4 ay sonra evlendim, ev ve mutfak eşyalarını 1 hafta-10 günde hallettik.
hatta mobilyalar zamanında geleydi, perdeler çabuk dikileydi daha kısa zamanda biterdi.
hepsi de içime sindi çok güzel oldu.
hiç panik yapma o kadar büyüütülecek zor bişey değil bu işler.
olay maddiyata bakar.
ayrıca evlendikten sonra da tamamlayabilirsin eksik hiç bitmez ki.
panik yapma bunlar çok tatlı telaşlar

Son düzenleme:
aceleye hiç gerek yok rahat ol
beğendiklerin oldukça al bence fazla abartıyada kaçma cnm

ay kızlar çok sağolun...düğün şubata da alınabilir atama durumuna göre. annemle karar verdik, çok lazım olan şeyleri ana maddeleri burdan toptan alacağız, annecim taksitleri ödeyecek...kalan detayları da orada kafama göre alırım artık.

gerçekten tatlı telaşlar bunlar...

cnm bende giresuna gidecem ama hemen hemen herşeyimi aldım kalan eksikleri ordan alcam valla para biriktirmişsen ordan alman daha mantıklı ama eger para biriktiremiyorsan benim gibi alman daha iyi olcak hem ne fark eder uzak yakın adı çeyiz babayın evinden çıkıp gitmesi bence daha onur verici bir durum diye düşünüyorum ama genede sen biliisn eger hiçbirşeyi almamışsan ordan alman iyi taşıma parsını vermezsin en azından:):) oda ccebine kalir başka eksiğini alırsın

arkadaşım ben de trabzona gidicem. giresun görele de 1 sene çalıştım. öğretmenim.güzel oralar şimdi afyondayım orayı arıyorum çok. ama geliyorum bu yıl trabzona. ben de çoğu şeyimi aldım nasıl gidicekse oraya artık

X