- 23 Şubat 2021
- 1.715
- 1
- 4.717
- 53
Ben 1-2 kez hamilelikte kullandığım twistin kabanını büyük geliyor diye 125’e sattım8 değil 28 bin lazim artik...ya bi mont alacağım gunlerdir bakiyorum 400 500 600 diye cikiyor uygunlari ha bunlarda....Dolap a bakayim dedim araba piyasası gibi sıfır fiyatına montlarneyse disarda ince evde kalin giyinerek çareyi buldum
Ah bilsem ben alirdim onuBen 1-2 kez hamilelikte kullandığım twistin kabanını büyük geliyor diye 125’e sattımAlan da memnun satan da. Dolap’ta çok fırsatçılar var maalesef bir de insanlarda bunu satar sıfırını o parayla alırım mantığı var şu sıralar çünkü fiyatlar çok arttı. Örneğin Vakko’nun bir çantasını kadın 1.200’den koymuş baktım vakkonun sitesine indirime girmiş 600’e yorum yapınca, yorum yapanlara da söyleyince kendi işine bak diye engelledi beni çok dikkat etmek lazım dolap alışverişlerine. Amerika’da thrift storelar var mesela (2. El satan mağazalar) baya da yaygınlar herhalde Türkiye’de de açılmaya başlanır.
Canım dün eşimle aybaşı olması dolayısıyla market alışverişi yaptık. 2 kişiyiz, 750 TL tuttu. İçerisinde 1.5 kg et var. 4 kg sıvıyağ, yarım kg tereyağ, 2 kg şeker, hazır dondurulmuş et döner, tavuk döner, mantı var. Tavuk ve bakliyat almadım. 100 lü sallama çay, birkaç abur cubur, 1.5 kg peynir, 10 kg limon, yarım kg bal aldık ve 24 tane 1.5 litre su, 4-5 tane 1 litrelik içecek ve aklıma gelmeyen ıvır zıvırlar. Şok oldum ya, hatta eşime dedim yeni evlenen birinin dolabını doldurması 2.500 TL den aşağı tutmaz. Çünkü bizim aldığımız şeylerin çoğunda temel ürünler yok denecek kadar azdı ve bakliyat tavuk deterjan ürünleri de yoktu. Ve bu bizim bir aylık alışverişimizSlm kızlar…Bu zamlar nereye kadar sürecek ya bu işin sonu,duru durağı yok mu,her hafta etiket değişir mi artık çalışanlar etiket değiştirmeye yetişemiyoruz diyor nereye kadar sürecek bu aldığımız kuş kadar maaşlarla nasıl yaşayacağız artık,hadi kendimizi kurtardık geçindik kıt kanaat diyelim ama illaki annemiz babamız abimiz ablamız birinden biri büyük sıkıntı yaşıyor el atmak gerekiyor ama neyle nasıl herkesi kendi haline mi bırakacağız,aile yok olacak bu gidişle,sosyal çöküntü yaşanacak,insanlar geçinemiyor,600 den aşağı bir mont yok ya ne olacak böyle,çok endişeliyim platform diye bi film vardı izleyenler bilir açlıktan insanlar birbirini yiyorlardı sonumuz öyle mi olacak çocuklarımız İçin çok endişeliyim gasplar,hırsızlık,cinayetler daha da artacak,büyük bir sosyal çöküntünün içerisindeyiz nereye kadar sürecek bu,pahalılıktan ziyade insanların yokluktan yapabilecekleri korkutuyor artık beni,çocuklarım İçin kendim için ailem için toplum İçin çok korkuyorum
Evet dibe doğru bir şahlanma ne yazık kiEkonomi şahlandi bi kere
Bazen dibi gormeyince yukari cikmak icin bi cabasi olmuyo bazılarınınEvet dibe doğru bir şahlanma ne yazık ki
Ama daha kötü olsun diyenlere anlam veremiyorum bu gemi hepimizin battığında hepimiz batacağız.
Öyle yada böyle vesayet değişir biri gider başka biri gelir ama biz sabit kalırız iyi dileklerde bulunup iyi dua etmeli yine de..
Zaten herseyin sorumlusu onlar hep kıskançlıktanYahu niye öyle diyosunuz, tüm avrupa bizim ekonomiyi kıskanıyor
Çıkar cebindeki telefonu bakim.Bir şeyler değişecek,değişmeli bu yüzden ben daha da berbat olsun istiyorum. İnsanların şükredecek hiçbir şeyi kalmasın ki değişsin. Hala yağ guyruğu var, baanın telefonu var mıydı yeen laflarını söyleyemeyecek hale gelsin istiyorum bunları söyleyenlerin. O yüzden beter olsun ki daha da düzelsin bir şeyler.
Benim telefon ayfon ama onu da ablam hediye etti sağolsun. Ben elendim, siz devam.Çıkar cebindeki telefonu bakim.
Çıkar telefonunuArtik hic.umudum yok..açlığa mahkum edilecegiz.. siyaseten artik birseylerin değişmesi lazım ama ondan da umudum yok...
Vallahi Ayfon um yokÇıkar telefonunu
Kurunun yanında yaş da yanıyorBir şeyler değişecek,değişmeli bu yüzden ben daha da berbat olsun istiyorum. İnsanların şükredecek hiçbir şeyi kalmasın ki değişsin. Hala yağ guyruğu var, baanın telefonu var mıydı yeen laflarını söyleyemeyecek hale gelsin istiyorum bunları söyleyenlerin. O yüzden beter olsun ki daha da düzelsin bir şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?