neresi daha cazip?

Yolunu çizme çalışmalarına sevindim esmerimsin. Ben sana daha önce de söylemiştim yaşadığın ülkede şehir değiştir Türkiye'ye gelme diye. Ama madem ısrarlısın bence Ordu daha iyidir.

biliyorum, hatirliyorum ama ben türküm, her ne Kadar türk kökenli alman damgasini tasisamda, ülkemde, özümü ve orda yasamayi deneyimlemek istiyorum.. belki kalir, yillanir giderim türkiyede belkide geri dönerim ama en azindan o deneyimi yasamis olurum.. tek bildigim türkiyede gözünü dört acacaksin, saskin olmayacaksin.. cok insan var..

belkide türkiyede mutlulugu yakalarim..

cok büyük hayaller kurmuyorum, yine hayal kirikligi yasamayim diye ..

gidicem, bakicam.. olursa olur, olmazsa olmaz.. dünyanin sonu degil..

Deniz istiyorsan Ordu, ama Gaziantepde deniz olmasada,biraz daha fazla iş imkanı bulabilirsin Mesela organize sanayi bölgesinde büyük fabrikalar var, turizm açısından da ve yeni oteller açıldı bu senin hangi iş alanını istediğine bağlı, birikimin gün gelir biter yaşamak için çalışman gerekir ve çalışdığın işden memnun olmazsan hayattanda memnun olmamaya başlarsın hangi şehirde yaşarsan yaşa bu durum aynı olur.

kizlar ben ya antep yada orduya gidicem, sadece karar veremedim..

siz olsaniz nereyi secerdiniz??

neresi daha yasanilir? iki yerdede (kiz) kuzenim var okuyan.. ikiside kiraci, ikiside kabul ediyor beni, ev arkadasi olabiliriz diye.. hatta bu fikri onlar aklima yatirdilar..
kesınlıkle ordu kuzenım orda hemsıre ve ıstanbuldan oraya gecti seviyo.huzurlu ve yasanılası yer...hakkında hayırlı olsun canım.

Yasamak istedigin yeri bilmemek kotu.
Bence etraflica dusunmelisin.
Is olanagini, niyetin varsa okul olanagini, yeni bir baslangic icin uygun mu, yapabilir misin, senin alistigin sartlara ne kadar yakin, tutunabilecek misin... vs. Bir de gidip 2 tarafi da gor ve bilgilenerek gor. orda deniz varmis, burda yokmus. Bunlar tercih sebebi olmamali bence sifirdan hayat kuracak bir insan icin. Senin konumunda daha onemli seyler var dusunulecek.

Bu arada ben de yurtdisindayim, Turkiye'ye 1-1.5 sene icinde donus yapacagim, ama benim gidecegim sehir belli.
Sifirdan baslamak kolay bir karar degil, dusunecek bir suru sey var. o konuda anliyorum seni.

Almanya'da şehir değiştirip fazla Türk olmayan bir yerde otursan daha iyi olmaz mı ?
Ordu ve Antep diyorsun ama sanki turizm ağırlıklı bir şehirde veya metropolde otursan daha çok imkanın olur.

Ben olsam Ordu'ya gitmezdim bilmiyorum Karadeniz bölgesi insanı bir değişik geliyor bana daha soğuklar gibi geliyor hepsi değil ama Ordunun insanları Gaziantep daha güzeldir bence hem yeme kültürü çarşıları bilemiyorum Ordu da daha çok sıkılırsınız gibime geliyor araştırın bakın ona göre karar verin ama benim bu iki seçeneğim olsaydı Antep derdim.

Ay ikisinide istemezdim de bir seçim yapmak şartsa B şıkkı Ordu diyorum

Ben olsam Ordu'ya gitmezdim bilmiyorum Karadeniz bölgesi insanı bir değişik geliyor bana daha soğuklar gibi geliyor hepsi değil ama Ordunun insanları Gaziantep daha güzeldir bence hem yeme kültürü çarşıları bilemiyorum Ordu da daha çok sıkılırsınız gibime geliyor araştırın bakın ona göre karar verin ama benim bu iki seçeneğim olsaydı Antep derdim.
Ordu dedim ama size de keinlikle katılıyorum karadeniz insanı konusunda... Bence durun durduğunuz yerde ya :) Ne Ordu, Ne Antep..

Ordu dedim ama size de keinlikle katılıyorum karadeniz insanı konusunda... Bence durun durduğunuz yerde ya :) Ne Ordu, Ne Antep..

suan yasadigim yerdeyim ve burasi bana hic iyi gelmiyor..

antepi görme firsatim oldu ve cok karisik geldi bana.. ve cok sicakti öyle böyle degil.. cesme suyuda ayri bir sorun.. kokuyor.. hadi icmeye Hazir su kullaniyorsunda, elini yüzünü yikadinmi böyle güzel olmayan bir koku kaliyor.. orduya gidemedim ama antep olmayacak.. belki yasadigim ülkenin baska sehrileri olur kafam cok karisik.. cok mutsuzum..

yorumun icin cok tesekkür ederim ama ben kendim egeli olmama ragmen Karadeniz insanini cok sicak bulur ve severim..

Back
X