neresi daha cazip?

iki yere de git ve 2şer hafta kal ona görede karar ver.yurtdışında yaşadım diyorsun sana tavsiyem rahat hareket edebileceğin bir yerde yaşa.zira ülkemizde mahalle baskısı diye bir kavram var.:KK12:

ordu benim komşu memleketim :KK3: açıkçası ben deniz olmayan yerde zor yaşarım gibi geliyor bana..alışılmışlık söz konusu.

yasadigim yerdede deniz yok, o yüzden denizin benim icin hic önemi yok, ve mahalle baskisini cok iyi biliyorum.. :KK16: bizim toplumun kafa degismedikce Yurt disindada yasarsan yasa, mahalle baskisindan, elalemin cenesinden kacamazsin.. :KK47:

kizlar ben ya antep yada orduya gidicem, sadece karar veremedim..

siz olsaniz nereyi secerdiniz??

neresi daha yasanilir? iki yerdede (kiz) kuzenim var okuyan.. ikiside kiraci, ikiside kabul ediyor beni, ev arkadasi olabiliriz diye.. hatta bu fikri onlar aklima yatirdilar..

Ordu...

çabuk sıkılırsın,dön dolaş aynı yer..

büyük sehıre yerleşseydin,ıst.izmir gıbı..

erken doncen yurtdışına gıbı geldi

aslinda nereye gidersen git, icindeki mutsuzluk hep seninle geliyor degilmi? sadece yeni bir yer demek, yeni umutlar, yeni hayaller demek.. umutsuzda, hayalsizde insan ölür, yasamak istiyorum ben yasamaya calisiyorum.. anladin mi beni? o_O:KK51:

ordu bana biraz daha yakin geliyor, haftaya ucuyorum türkiyeye bakalim yol neresi olacak.. inecegim yer izmir olacak, sonra memlekete ugrayip yola devam edicem.. :KK51:

şaka bi yana sevgilim antep'li ve yaşanacak bi şehir değil diyor
mezun oldu okudugumuz şehirde kaldı gitmedi bile antep'e
özellikle suriyelilerden sonra hiç cazip değil diyor
bi çok bayan arkadaşım var orda okuyan, yaşayan onlarda pek memnun değiller
ordu'da kuzenim öğretmen o seviyor oraları
bende ordu derim :KK31:

aslında istanbul izmir gibi yerlere gitsen daha iyi olabilir
iş imkanı fazla
küçük yerlerde iş bulmak ta zor olur bence

İstanbulluyum. Gaziantepi de gördüm güzel ama Orduya hayran kaldım çok güzel bir yer. Peki ne iş yapıcaksın , en son güneyde otelde çalışmak fikrin vardı

şaka bi yana sevgilim antep'li ve yaşanacak bi şehir değil diyor
mezun oldu okudugumuz şehirde kaldı gitmedi bile antep'e
özellikle suriyelilerden sonra hiç cazip değil diyor
bi çok bayan arkadaşım var orda okuyan, yaşayan onlarda pek memnun değiller
ordu'da kuzenim öğretmen o seviyor oraları
bende ordu derim :KK31:

senin yasadigin yer neresi? sormasi ayip olmasin :KK8:

aslında istanbul izmir gibi yerlere gitsen daha iyi olabilir
iş imkanı fazla
küçük yerlerde iş bulmak ta zor olur bence

istanbulu hic bilmiyorum sadece izmire aktarmali havaalaninda bulunmustum istanbulda..
izmir cok büyük.. ve tanidigim kimse yok izmirde.. benim icin önemli tanidik birisinin olmasi..

istanbulu hic bilmiyorum sadece izmire aktarmali havaalaninda bulunmustum istanbulda..
izmir cok büyük.. ve tanidigim kimse yok izmirde.. benim icin önemli tanidik birisinin olmasi..

neyse o zaman bi git bak bakalım ona göre karar verirsin zaten
istanbul çok güzel aslında ama tabi arkadaşın olmazsa sıkılabilirsin

Bence yaşam kriterleriniz belirleyip ona göre bir seçim yapın.
Sanırım iş de arayacaksınız bu yüzden iş imkanı fazla olan şehri tercih edebilirsiniz.
Sıcağa gelemiyorsanız Antep'i, yağışa gelemiyorsanız Ordu'yu silin.
Yani öncelikleriniz önemli.
Ne için Ordu, ne için Antep?

İstanbulluyum. Gaziantepi de gördüm güzel ama Orduya hayran kaldım çok güzel bir yer. Peki ne iş yapıcaksın , en son güneyde otelde çalışmak fikrin vardı

fark etmez, 15 yasindan beri calisiyorum, ne is olursa yaparim abi derler ya filmlerde, dizilerde, benimde elimden bir cok sey geliyor, yengec burcuyum, caliskanim, parayla aram iyidir, harcamasini bildigim gibi tutmasinida biliyorum..ac kalacagimi sanmiyorum yani.. :KK51:

Iki yeri de gördüm. Kesinlikle ordu. Antep'ten eksiği yok fazlası var. Ikisi de çok büyük gelişmiş şehirler değil. Daha büyük bir şehirde tercümanlık işi yapabilirdiniz belki.

Yolunu çizme çalışmalarına sevindim esmerimsin. Ben sana daha önce de söylemiştim yaşadığın ülkede şehir değiştir Türkiye'ye gelme diye. Ama madem ısrarlısın bence Ordu daha iyidir.

Back
X