• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereden bulabilirim?

Prometteur

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2015
1.969
13.249
208
Evde üzüm pekmezi yapmak istiyorum. Tarifte şeften dinlediğim kadarıyla Nevşehir de bulunuyormuş. Pekmez toprağının satıldığı bir yer gören var mı İstanbul içinde? Maalesef tanıdık yok getirtebileceğim. İnternettende satın almayı sevmiyorum. Sizin pekmez pH ını yükseltmek için kullandığınız bir yöntem var mı?

Son düzenleme:
Ne arıyorsunuz anlamadım.

Pekmez toprağı da ne ki? Bildiğimiz pekmez ile bir alakası mı var?

Ph yüklestmek için alkali beslenmek, ph 'ı yüksek su içmek gerekir diye biliyorum.

Ph yüklestmek için alkali beslenmek, ph 'ı yüksek su içmek gerekir diye biliyorum.
Evde yapılan pekmez için. Üzümden yapıyordu tarifte pH asidik olduğu için toprakla dengeledi onu sordum.

Keşke konuyu sonuna kadar okusaydınız pekmez pH ını yükseltmek için öneride istemiştim. :)

Dur bize yardıma gelen abla daha geçen dün bahsetti bu pekmez toprağından. Kendileri yapmışlar. Pazartesi gelsin sorayım.

Evde üzüm pekmezi yapmak istiyorum. Tarifte şeften dinlediğim kadarıyla Nevşehir de bulunuyormuş. Pekmez toprağının satıldığı bir yer gören var mı İstanbul içinde? Maalesef tanıdık yok getirtebileceğim. İnternettende satın almayı sevmiyorum. Sizin pekmez pH ını yükseltmek için kullandığınız bir yöntem var mı?

Pekmez her yerde yapılıyor, toprak kullanılıyor ama herkes kullanmıyor sanırım. Başka yerden bi tarife baksanız nefis yemek tarifleri sitesine mesela

Pekmez kili bulmanız gerekiyor.Aktarlara sorun mutlaka vardır.Yoksa köylü tanıdığınız varsa onlardan rica edebilirsiniz.Tarif istemediniz sanırım.Umarım bulursunuz.

Pekmez her yerde yapılıyor, toprak kullanılıyor ama herkes kullanmıyor sanırım. Başka yerden bi tarife baksanız nefis yemek tarifleri sitesine mesela

Şimdi bakayım oraya da. Kıvamını çok beğendim bunun o yüzden sordum. Teşekkürler öneri için :KK58:

Pekmez kili bulmanız gerekiyor.Aktarlara sorun mutlaka vardır.Yoksa köylü tanıdığınız varsa onlardan rica edebilirsiniz.Tarif istemediniz sanırım.Umarım bulursunuz.

Yok tarif istemedim. Pekmez kiliydi evet. Tanıdıklarımızın eşleri belki oralıdır diye ümit ediyorum bir de o şekilde sorucam :) Teşekkür ederim.

Bizim koyde kendi yapardi cogu kisi pekmezi. Sadece Nevsehir'de bulunmuyor yani :)
Canım ya şef bu yapımı Nevşehir de gördü ya da orada çok bol satılıyor. Nevşehirin aktarlarında bulabilirsiniz dediğine göre orada yaygın. Ama pek tabii bir çok ilde vardır :)

Back
X