• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerde yanlış yapıyorum

aslcns

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2023
12
4
1
29
Merhabalar :) 5aylık kızım var hiç bir oyuncak ilgisini çekmiyor arkamı dönüp gidemiyorum sürekli beni al gezdir kucağında diyor ağlamıyor ama al al diye ııı ııı ııı diye ses çıkarıp duruyor artık beynime yerleşti bu ses oyun oynamaya çalışıyorum çabalıyorum ama nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum sizce nasıl davranmalıyım

Ay nasıl iyi anladım seni arkadaşım :)

O oynamasa da sen koy, kısa süre de olsa teşvik et. Zamanla alışacak. Zamanla uzayacak o süre. Koy arabasına çık dışarı hava alsın, evde o ıı ıı sesini dinlemekten iyiydir.

Ay nasıl iyi anladım seni arkadaşım :)

O oynamasa da sen koy, kısa süre de olsa teşvik et. Zamanla alışacak. Zamanla uzayacak o süre. Koy arabasına çık dışarı hava alsın, evde o ıı ıı sesini dinlemekten iyiydir.
İnan yapıyorum ama yok denemeler sanki hep boşa nasıl alıyorum kucağa ondan mutlusu yok gerçekten ağlamak tamam yorucu ama o ııı ııı sesi insanın gerçekten psikolojini bozuyor

Ahaha bu benim kızım. Altı aylık olacak yakında , çareyi biz de onunla oynamakta bulduk yoksa sıkılıyor küçük hanım. Bir de günde iki defa bebek arabası ile çıkıyoruz , kucakta olursa bu bebekler ne zaman dönecek , ne zaman tummy time yapacak değil mi ?

Ahaha bu benim kızım. Altı aylık olacak yakında , çareyi biz de onunla oynamakta bulduk yoksa sıkılıyor küçük hanım. Bir de günde iki defa bebek arabası ile çıkıyoruz , kucakta olursa bu bebekler ne zaman dönecek , ne zaman tummy time yapacak değil mi ?
Kesinlikle öyle o kadar haklısınız ki yüz üstü olmuyor sırt üstü olmuyor bizimki bıraksanız yürüyecek sürekli kafasını kaldırmaya çalışıyor işte bende artık uzanıyorum yanına oynuyorum düşünün oyuncaktan çok benim parmaklarım ilgisini çekiyor :)

İnan yapıyorum ama yok denemeler sanki hep boşa nasıl alıyorum kucağa ondan mutlusu yok gerçekten ağlamak tamam yorucu ama o ııı ııı sesi insanın gerçekten psikolojini bozuyor
Çok iyi anlıyorum. Benim ki de öyleydi. Hala da ha bazı günler öyle. Boşa değil emin olun. Bugun yarın değil ama eylülde kasımda muhakkak uzayacak bu süreler, sadece sabır lazım. Dediğim gibi o sesten çok sıkıltığınızda koyun bebek arabasına çıkartın dışarı. Biliyorum o ses nasıl beyinini oyuyor insanın :(

Ahaha bu benim kızım. Altı aylık olacak yakında , çareyi biz de onunla oynamakta bulduk yoksa sıkılıyor küçük hanım. Bir de günde iki defa bebek arabası ile çıkıyoruz , kucakta olursa bu bebekler ne zaman dönecek , ne zaman tummy
Çok iyi anlıyorum. Benim ki de öyleydi. Hala da ha bazı günler öyle. Boşa değil emin olun. Bugun yarın değil ama eylülde kasımda muhakkak uzayacak bu süreler, sadece sabır lazım. Dediğim gibi o sesten çok sıkıltığınızda koyun bebek arabasına çıkartın dışarı. Biliyorum o ses nasıl beyinini oyuyor insanın :KK43:
öyle gerçekten daha fazla çıkarmaya çalışmalıyım belki de teşekkür ediyorum kolaylıklar hepimize :)
time yapacak değil mi ?
Kesinlikle öyle o kadar haklısınız ki yüz üstü olmuyor sırt üstü olmuyor bizimki bıraksanız yürüyecek sürekli kafasını kaldırmaya çalışıyor işte bende artık uzanıyorum yanına oynuyorum düşünün oyuncaktan çok benim parmaklarım ilgisini çekiyorÇok iyi anlıyorum. Benim ki de öyleydi. Hala da ha bazı günler öyle. Boşa değil emin olun. Bugun

Kesinlikle öyle o kadar haklısınız ki yüz üstü olmuyor sırt üstü olmuyor bizimki bıraksanız yürüyecek sürekli kafasını kaldırmaya çalışıyor işte bende artık uzanıyorum yanına oynuyorum düşünün oyuncaktan çok benim parmaklarım ilgisini çekiyor :)
Bız careyı bebek arabası üzerinde tummy time yapmakta bulduk , yavaş yavaş süre uzadı . Etrafı görmek izlemek hoşuna gidiyor tavsiye ederim bir de su oyuncaktan aldık ise yarıyor

Eklentiler

• CF3D7987-37F5-4CD1-8D84-60C71C833AC9.jpeg
    CF3D7987-37F5-4CD1-8D84-60C71C833AC9.jpeg
    87,7 KB · Görüntüleme: 34
Kangurular varya onlardan al bebeği içine koy hem sen işini yaparsın hem onunla vakit geçirirsin hem de ağlamasını engellersin

bizde de vardı bir tane artık biraz daha büyüdü :) hep al beni taşı beni diye ağlardı, eğlendirilmek isterdi, benim parmaklarımla oynardı 😃 biraz dönmeye başlayınca oyuncaklara da merakı arttı, alıp eline inceliyor az az, kendi kendine de vakit geçirebiliyor. sizinkine de 1-2 ay daha vakit tanıyın, bebekler değişip duruyorlar merak etmeyin. ama öyle 1 saat bırakırım kendi oyalanır olmayabilir, kendinizi hazırlayın 😅

Kangurular varya onlardan al bebeği içine koy hem sen işini yaparsın hem onunla vakit geçirirsin hem de ağlamasını engellersin
Artık zaman geçtikçe büyüdükçe hep öyle yapamam ki bilmem yani belki iyi olabilir ama denemek lazım tabiki

Artık zaman geçtikçe büyüdükçe hep öyle yapamam ki bilmem yani belki iyi olabilir ama denemek lazım tabiki
O şu an hayata adapte olmak istiyor sizinle güvende hissediyor onun istediği şey gezmek değil sizinle hayata adapte olmak ❤️

O şu an hayata adapte olmak istiyor sizinle güvende hissediyor onun istediği şey gezmek değil sizinle hayata adapte olmak ❤️
Haklısınız farkındayım herşey onun ilgisini çekiyor biliyorum ama bazen inanın onun 10dk durması banada çok iyi geliyor ama işte canı sağ olsun diyorum ama bir yardım da aramıyor değilim 😊

Haklısınız farkındayım herşey onun ilgisini çekiyor biliyorum ama bazen inanın onun 10dk durması banada çok iyi geliyor ama işte canı sağ olsun diyorum ama bir yardım da aramıyor değilim 😊
O kadar haklısın ki bu konu da çamaşır sepetleri ya da banyo küveti varsa içine minder koyup gittiğin yere götürebilirsin yemek yapıyorsan ona da plastik tabak kaşık verebilirsin

O kadar haklısın ki bu konu da çamaşır sepetleri ya da banyo küveti varsa içine minder koyup gittiğin yere götürebilirsin yemek yapıyorsan ona da plastik tabak kaşık verebilirsin
Pusete koyuyordum artık ona da güvenmiyorum çünkü dönüyor düşer diye bide sığmıyor artık hep yanımda bulunuyor hanımefendi zaten ayrı bir dk duramaz 😂 yeterki ağzına götürecek bişey olsun damakları çok kaşınıyor tabağı da yer 😂

Merhabalar :) 5aylık kızım var hiç bir oyuncak ilgisini çekmiyor arkamı dönüp gidemiyorum sürekli beni al gezdir kucağında diyor ağlamıyor ama al al diye ııı ııı ııı diye ses çıkarıp duruyor artık beynime yerleşti bu ses oyun oynamaya çalışıyorum çabalıyorum ama nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum sizce nasıl davranmalıyım
Umarım büyüdükce değişir ama benim ilk çocuğum böyleydi asla kendi kendine durmazdi. Kanguruya koyar iş yapardım, yürüyüş, market falan. Yerdeyse de muhakkak biri onunla birebir oynayacak. Yürümeye başlayınca biraz rahat ettim. Ama öyle aman aman değil. Şu an 5 yaşında hâlâ da kendi vakit geçirmekten çok hoşlanmaz, bizimle birşeyler yapmak ister. Ben tüm bebeleri çocukları böyle sanıyordum. İkinci çocuğum doğunca anladım öyle olmadığını 😂 o mesela doğduğundan beri kendi oynar, oyalanir.

Bu benim kızım 🤭 bizde 5 buçuk aylığız aynı durumdayız. Ben emzik emmedigi için böyle olduğunu düşünüyorum. Sizinki emzik emiyor mu acaba. Ben oyuncaklarla oynuyorum o beni izliyor mutlu oluyor. Oyuncak değil de renkli mendiller çok dikkatini çekiyor benim kızımın. Oyuncak diye kisitlamayin yani dikkatini çeken bir bez parçası bile kurtarıcı bu durumlarda. Diş dönemi olabilir. Sonuçta onlarda dünyaya daha alışmış değiller. Bırakın ev işlerini falan miniklerin

Miniklerin keyfi ne isterse onu yapıyoruz sonuçta. Doktorum demişti ki çocukla inatlasilmaz kazanan hep onlar olur 😂😂🤭🤭

Umarım büyüdükce değişir ama benim ilk çocuğum böyleydi asla kendi kendine durmazdi. Kanguruya koyar iş yapardım, yürüyüş, market falan. Yerdeyse de muhakkak biri onunla birebir oynayacak. Yürümeye başlayınca biraz rahat ettim. Ama öyle aman aman değil. Şu an 5 yaşında hâlâ da kendi vakit geçirmekten çok hoşlanmaz, bizimle birşeyler yapmak ister. Ben tüm bebeleri çocukları böyle sanıyordum. İkinci çocuğum doğunca anladım öyle olmadığını 😂 o mesela doğduğundan beri kendi oynar, oyalanir.
Bende bazen diyorum gerçekten hepsi bir olmuyor doğru söylüyorsunuz ilgi delisi kızım dıyorum ona ama nasıl büyüteceksin diyorum kendi kendime zaman çok hızlı geçiyor evet ama bi o kadar da zorlu 😊

Back