Nerde polikistik over mı?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Az önce instagramda izlediğim bir yayında ergenlikten sonra kilo aldım normal mi diye sordum?Polikistik over olabilir dedi.Gerçekten önceden inceciktim(polikistik over olan var mı çok üzgünüm.Sebebin bu olabileceği hiç aklıma gelmezdi...

Lütfen konu açmamdan rahatsızlık duyanlar konumdan çıkabilir mi?Ben konu açınca size bildirim gelmiyor ama siz yorum yapınca bana geliyor bir zahmet lütfen.

Son düzenleme:
Soyleyince kiziyosun ama her şeye de konu acilmaz be arkadasim.. Dertleşmeye geldin desek koyulmus bi teshis bile yok ortada..
Internete yazsan saglik sitelerinde daha fazla bilgi bulursun sordugun soruyla ilgili..

Bdv' de dün morsever konu açtı.
Bdv' de bugün morsever konu açtı.
Bdv' de yarın morsever konu açacak.

İnternetteki bilgiler daha çok korkutuyor beni
Her kadin duzenli olarak kontrole gitmelidir zaten, kist var mi yok mu, hormonlar ne durumda, senede en az 2 defa gitmek yararlı olur.. Sen de gidip bi kan ver, bi hormon testi yaptir, bi ultrason cekilsin, doktorun dediklerine gore bakarsin duruma..
Dert edecek şey mi ariyosun nedir..

Pessss.....
daha teşis bile konmamış yahu,neyin moral bozukluğu? :) çok yiyorsundur ondan kilo almışsındır. Emin olmak istiyorsan dra git de teşis koysun.
Asıl ergenlikten önce çok yerdim bir kışta 20 kilo almıştım o zaman

Niye kendi kendinize teşhis koyuyorsunuz? Kilo vermek istiyorsaniz diyetisyene gidin bir zahmet. Gerekli kan tahlillerini o ister zaten. Sonra da jinekologa gidin, o da pko olup olmadığını söyler. Burada size yardımcı olabilecek kimse yok.
Kilo almanın tek sebebi pko olmadığı gibi, pko tek belirtisi de kilo almak değildir.

Yavrum Dr a git ya.
Hele bı teşhis konsun. Sonra gel ilgili topikte yazis.
Olmayan şeyleri ne dert edindin böyle.

Ben evlenesiye kadar Degerlerim normalken evlendiğim 2. Aydan itibaren 58 kilodan 76 kiloya çıktım 1 yıl içinde ve doktora gittiğimde Pko Dedi.Kilo almaya elverişliymişim ve çok çok tatlı çikolata yerdim.Annem de aynı şekilde kilolu ve genetikmiş bu.Çok kilon var mı bilmiyorum ama kilo almamaya dikkat et.

165 cm 76 kiloyum şuan zayıflamaya çalışıyorum

165 cm 76 kiloyum şuan zayıflamaya çalışıyorum
Evet aynı boydayız.Adetlerim düzensizdi benim o kiloda şuan 58 kiloya düştüm ben ve adetlerim düzene girdi.Pko da etkisini kaybetti şükür.Mutlaka kilo verin ideal kiloyu çok aşmışsınız bu kiloda çocuk düşünmeyin bence de.Eşiniz istiyordu sanırım ama.İstemiyorsanız da Tv de doktorlar diyor ki ileride istediğiniz Zaman olmama riskine karşın şimdiden testlerinizi yaptırıp öyle korunun,diye siz de bence öyle yapın.

Canım kilo almak illa polikistik olarak adlandırılmaz. Bazı bünyeler ergenlikten sonra çabuk kilo almaya meyilli olur. Ayrıca evlenen çoğu kadın ciddi kilo alıyor evlendikten sonra. Bende aldım.
Pko olduğunu doktor görebilir ancak, biz ne desek havada kalır.

Benimde son birkaç aydır adetleriö düzensiz sağlıklı besleniyorum son bir aydır egzersiz yapmaya başlayacağım aslında 3-5 sene 63 kiloydum geçmişte hatırladığım en düşük kilo 53 ve ergenlikten önceydi sanırım kısa zamanda doktora gideceğim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…