Nelerde tutumluyuz.....

ben de elektrik konusunda ve yemek dökme konusunda çok hassımdır
annem ufaktan beri açık ışık gördüğünde kızardı bize
biz öyle yetiştik yanı gereksiz bir ışık görsem hemen kapatırım tv olsun,bilgisayar olsun
açık bırakıp gitmemeye özen gösteririm.bir de yemekleri asla dökmeyi sevmiyorum
aç insanları düşündükta içime birşeyler oluyor..pilav mı arttı hemen yayla çorbası yaparım
salatadan artan domates soğanları yemege katarım.israf hiç hoş değil...
elektrik faturalarımızın her yıl 20 lirası takılı bırakılan
prizlerden doğan faturaymış.
fazla ekmek alındıysa ve ya evdekileri tüketemeyecek gibiysek hemen buzluğa atar annem
hem köfte içi yaparken kullanabilmek hem de olur yaçat kapı misafir gelse vs..çıkartınca taze gibi oluyor o ekmekler
ama para harcama konusunda pek tutumlu değilimdir bende..güzel bir ayakkabı mı gördüm ihtiyacım olmasa da alıyorum
yeme içme,harcama konusunda da öyle..

Son düzenleme:
Dikkat etmeye çalışırım ama pek başarılı olduğum söylenemez.
Alışverişe çıktığımda birinin beni durdurması gerekir.
Oğlumun isteklerine hayır diyemem.
ışyerindeki arkadaşlarımla çok sık yemeğe çıkarız.
Telefonda da çok konuşurum....
Neyse eve geldiğimde daha dinginim...
Yemek dökmem genelde...Kalanları mutlaka değerlendiririm.
Eski kıyafetleri bağış yaparım.
Suyu elektriği elimden geldiğince dikkatli kullanmaya çalışırım.

Bizde annem çamaşır yıkadıktan sonraki suyu annem Tül perde falan yıkanacaksa onları ıslatıp ilk kirlerini atmları için kullanıyor. Çamaşır makineside tam dolduğunda açılır.
Son durulama suyu biriktirilir elde yıkanacaklar ıslatılır ilk kirleri bu suyla giderilir.
Yada tuvalete gidiyor su.
Bulaşık makinesi kullanmıyoruz ama sabunlu bulaşıkları leğene koyarız su üstlerine geldikçe sabunlarını bırakırlar böylece sabunları götürmek için daha az su harcarız.
Yiyecekler çöpe gitmez bitene kadar yeriz.
Konserve almayız herşeyimiz ucuz bulundupununda alınıp dondurucuda depolanmıştır.
Işıklar hangi odalar doluysa orada yanar. Hatta bazen tv izliyorsak oturduğumuz yerin ışığını dahi açmıyoruz(annemin gözünü alıyormuş ışık bir nedeni de bu aslında:))
Annem gereksiz giysi falan almaz indirim varsa yada ucuzsa alır.
Dışarda yemek yemez annem .
Ama ben mlesefki yiyorum baya gidiyor sözlümle çıktığımda. Napalım aç gezemiyoruz
Bizde bukadar sanırım ama genede baya bir tasarruf sağlanıyor. Heeleki çamaşır makinesinin hegün açılmaması faturaya çok yansıyor.

bende diikkat etmeye calısıyorum tabikide.edebildigim kadar.
yemek arttıgında degerlendirmeye calısırım mutlaka ama yemessek er ya da gec atarım
elektrik konusunda ise prizlerin fişlerini cıkarmıyorum.tv olsun şarjlı süpürge olsun.kalıyor prizde ama dikkat edicem
kıyafette ise fazla almam.indirim varsa ancak öyle alırım.kocamda öyle.ama kızıma alırım

bende elimden geldiği kadar dikkat ederim...alışverişde bazen dozunu kaçırsamda bi şekilde dengeyi sağlarımaya çalışır oldum artık...
su ve ekmek,yemek atma olayı çok önemlidir bende...özellikle diş fırçalarken suyu boşa harcamam,ailemden de öyle gördüm ve o şekilde yetiştirildim kesinlikle bayat ekmek olayı yoktur bizde annem onları ya köftelik ekmek için rondodan geçirip dipfirize atar ya da kahvaltılık peynirli ekmek yapar fırında,yemekleri de israf etmeyiz yiyebileceğimiz kadar günlük yapmaya özen gösteririz eğerki kalmış olurda yenmesse çöp yerine sokğın belli yerlerine kedi köpeklerin yemesi için bırakırız tabi ekşimiş bayat olmasına dikkat etmek de önemli.
yazdan yine annem dipfirize çeşitli sebze ve meyveleri koyar kış için ,reçelde yazdan yapılır...lüzumsuz ışık yakma olayına da dikkat ederim işim bitince yanık bırakmamay çalışırm...benden bu kadar şimdilik...

mevsimlik yiyecekleri zamanları geçmeden alır difirize koyar kışın tüketirim.....hem yemekte çaşitlilik artıyor hemde olmayacak gıdalara para gitmiyor.

Hiçbi konuda tutumlu değilimdir..hele söz konusu giyim,kozmetik,yeme içme, gzemyse hiç tutumlu değillim...bu günlere bi daha mı gelicem canım...ben böyle mutluyummzemuszemus

evdeyken çoğu kez bebişimin poposunu yıkarım,ıslak mendil kolaylığına kaçmam.

aylık gıda alışverişi yapmayız...çünki sebze ve meyveler çabuk bozuluyo israf oluyo...o yüzden bittikçe kullanıcağım kadar alırız.

pc de otururken tv yi acık tutmam yada tam tersi...(eğer eşim izliyosa tabiki açık olur :)

gereksiz ışıkları hep söndürüz ...acık unutmamaya çalışırız

lavoboda el yüz yıkarken suyu az açarız ...öyle şar şar akıtmayız

ütü olsun...bulaşık olsun...çamalır makinası olsun...
bunları hep gece 22.00 den sonra çalıştırırım .daha az elektrik harcıyo...

giyim olarak bir modelin bikaç renginden almayız.
israfa çok dikkat ederiz
kullanmıycamız şeyelere gereksiz para vermeyiz.

sadece tek zafımız var abur cubur :)))) eee olsun okadarda ..aslında oda aşırı değil ama
seviyoruz çerezi çuruzukaydirigubbakcemile3

sadece su konusunda tasarrufluyum susuzluk en kötü şey çünkü

diğer konularda hiç tutumlu değilim maalesef. her alışverişten sonra bi daha aşırıya kaçmıcam desem de sonuç hep aynı

sadece oturuğumuz odanın lambasını açarım elektirik ve suyuma dikkat ederim
bulaşık ve çamaşır makinemi tam doldurup gece saat 10 dan sonra çalıştırırım elektirik daha ucuz olduğu için
yemeklerimi hep ölçüyle yaparım artmamasına dikkat ederim.
giyim konusunda oldukça tutumluyumdur asla aşırıya kaçmam hiçbir zaman çok pahalı ayakkabı ve kıyafetede yapışmam
evin ihtiyaçlarını ayda bir kere uygun bir marketten topluca yaparım.böylelikle ay içinde sürekli markete gidip fazla para harcamamış oluyorum
meyve ve sebzemi haftalık pazardan yeteri kadar taze taze alırım.örneğin yarım kilo fasulye bir kilo patlıcan gibi.eğer o hafta içinde yemeğini yapacaksam hesaplayıp alırım.çünkü hiçbir yiyeceği dökmeyi sevmiyorumlmaz:
şampuanı bende bittikten sonra iki üç defa çalkalayıp başımı yıkarımkaydirigubbakcemile3
yoğurdumu evde kendim yaparım böyle hem daha uyguna geliyo hemde daha güvenilir oluyo.
aklıma bunlar geldi şimdilikfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…