- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Ama bu tariflerin hepsi çok güzelHangisini deneyeceğim Birde diyetteyim
Paylaşımlar çok güzel canım sağol
Canım çok teşekkür ederim begenmene çok sevindim seninde topigindeyim sürekli senin paylaşımlarında süper takipteyim tatlımbende diyetteyim yavaş yavaş denenir birşeycikler olmaz ben fazla tüketmiyorum annemlere kilo aldırıyorum hepsini şimdilerde yapmadım zaten canım önceki denedigim tariflerim bitmedi az başındayım diyordum ama annemle neler döktürmüşüzde haberim yokmuş bitmiyorlar
Maaşallah canım hepside çok güzel denemesi gereken tarifler
Teşekkürederim canım annem sağolsun o olmasa bu cesaret deneme azmi onun sayesinde ona borçluyum annemin kızıyım diyelim daha bu yaşta bukadar hevesli olmamın nedeniDenersin memnun kalırsın inşallah tariflerden benim damak zevkime göz zevkime hitap ettiler hep inşallah sende güzel sonuçlar alırsın canım
SEBZELİ BİBER DOLMASI SALATASI
malzemeler:
4 adet büyük dolmalık biber
2 adet patlıcan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
hazırlanması:
Biberleri ve diğer sebzeleri güzelce yıkıyoruz.
Biberleri alt kısmı epey çukur olacak şekilde ikiye kesiyoruz.
Tabak gibi olan tarafını kenara alıp,üst kısmının çekirdeklerini ayırıp küçük küpler halinde doğruyoruz.
Diğer sebzeleri de küpler şeklinde doğrayıp fırın tepsisine alıp üzerine zeytinyağı gezdirip tuz serpiştiriyoruz.
Biberlerin alt kısımlarını da zeytinyağı ile ovalayıp ayrıca küçük bir tepsiye koyuyoruz.
Tepsileri uygun olacak şekilde fırına yerleştirip, yüksek derecede sebzeleri kızartıyoruz.
Yoğurdun içerisine sarımsak ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Kızaran sebzeleri fırından çıkartıp, büyük biber parçalarını servis tabağına alıp,içerisini sebzelerle doldurup üzerine sarımsaklı yoğurt koyup servis yapıyoruz
Eki Görüntüle 687184
bu tam benlik diyete uygun :)
Hemen gönderiyim sana kuzum sen yeterki iste kızartmalar benim vazgeçilmezim
senın ellerinden yerim vallahi canım ama kızartma olmas kiiii
Milföy kaseli patates salatası
Malzemeler:
İstenildiği kadar taze patates
Tereyağı
Konserve mısır
Taze soğan
Salatalık turşusu
Limon suyu
Dereotu
Maydonoz
Taze nane yaprakları
Sumak
Tuz
Üzeri için mayonez, maydonoz
Kase için milföy hamuru, küçük cam ya da ısıya dayanıklı kaseler
Yapılışı:
Malzeme miktarı vermedim, isteyen damak tadına göre istediği şekilde hazırlayabilir. Kabukları soyulmuş patatesler, sıcakken çatal veya ezici yardımı ile ezilir. İçine tereyağı konur(2 tatlı kaşığı kadar koydum). İyice karıştırılıp ezilir, soğuması beklenir. Yeşillikler ince kıyılır, turşu minik minik doğranır, baharat ve diğer malzemeler arzu edilen miktarlarda eklenir. Hazırlanan karışım buzdolabında bekletilir.
Fırın 180 dereceye ısıtılır. Isıya dayanıklı küçük cam kaselerin dış ve arka kısımları yağlanır. Milföyler her bir kaseye giydirilir. Kenar fazlalıkları döner bıçakla kesilir. Isınmış fırında üzerine bir şey sürmeden pişirilir. Piştikten sonra soğumaları beklenir ve dikkatlice kaselerden ayırılır. Her bir milföy kasesine patatesli karışımdan konur. Üzerine bir sıkma torbasına doldurulan mayonez sıkılır. Maydonoz yaprakları ile süslenir. Salatayı milföyle yerken börek tadı, mayonez ile yerken de kumpir tadı alıyorsunuz, mutlaka mayonez ile yemenizi öneririm.
Eki Görüntüle 687413 Eki Görüntüle 687414
Eki Görüntüle 687416
Ben bir patates canavarıyım sanırım doymuyorum doyamıyorum patatese
bayıldımm amaaa kesin yapmalıyımm
saoll nehirnil