• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Negatiflik saçan görümce

Kıza üzüldüm ya.
Daha genç olamadan gün teyzesi olmuş.

Görümce gibi gibi görmeyip bir ablalık yapıp el atsanız da kızcağız genç kız olduğunu hatırlasa.
Kocakarıların içinde kala kala içi geçmiş.
Biraz ablası, arkadaşı gibi davransanız size karşı negatifliği de kalmaz hem.
Aynen ben de çok üzüldüm. Onunla hayat üzerine konuşmak hedef belirlemesi lazım. Arkadaş olabilirseniz ne mutlu olur sizin icin de iyi olur

Aynen görmemezlikten gelin. Hatta cevap bile vermeyin, duymamış gibi yapın. Cevapsız bırakınca vazgeçecektir uğraşmaktan.

Kv ye her gittiğimde sinirlerim bozuluyor. Fikirlerimiz, kafa yapılarımız aynı değil. Olabilir normal buraya kadar he diyip geçiyorum ama buda yetmiyormuş... görümcem var 19 yaşında. Üniversiteyi kazanamadı bu yıl tekrar hazırlanıyor ama bu kız diğer gençler gibi değil böyle genelde evde takılan, geri kafalı, çok sığ düşünceli. Aynı kv me benziyor kendisi gibi yetiştirmiş kızınıda. Sürekli kv ile takılıyor zaten. Hiç arkadaşıyla falan bir yere çıktığını görmedim. Bu kız bana yaşına başına bakmadan sürekli laf sokuyor, sinir ediyor. Yaa sen niye köye gitmiyorsun, bak bir 5 sene sonra senle görüşürüz gideceksin. Ben bazı şeyleri yiyemem mesela bu hemen atlıyor aaa ama onlar çok güzel çok sağlıklı diye. Her ama her dediğime muhalefet oluyor. Altın günlerini falan çok seviyor böyle gidiyor koca kadınların arasında sürekli. Geçen gün de bana diyor ki sen niye pazara gitmiyorsun yaa olur mu öyle şey reçel kavanozları nasıl yapacaksın ki diyor. Bende yapmıyorum diyorum. İmalı imalı bakıyor bana. Bide anne abim bu çiçekleri sana almıştı dimi diyor, abi bana niye çikolata almadın eee tabi senin evin ayrı artık almazsın gibi laflar ediyor. Her hareketi o kadar belli ki... Yaptığım bir yanlışın farkına vardım ki ben onu her defasında çok ciddiye alıp uzun uzun da cevap veriyorum kendisine belkide bunu yapmamam gerekiyor. Bana bakış tarzı öyle gıcık ki. Beni çekemiyor sanki ilk günden beri. Abla abla diyor mütevazi gibi görünüyor ama alttan alttan beni gıcık etmeye çalışıyor. Akıl vermeye çalışıyor. Ondan inanılmaz negatif elektrik alıyorum tam böyle arkamdan konuşacak beni havalı kibirli bu gelin diye yalan yanlış anlatacak, ortalık karıştıran bir tip var onda. Bundan sonra onu hep görmemezlikten gelmeyi düşünüyorum. Sizce ?
Bence sen çok büyütüyorsun canım .19 yaşında kız diğer Kızlar gibi değil derken anlamadım ne yani sabah akşam o arkadaş bu arkadaş gezmesi daha mi hoş işte annesiyle oturuyor ne güzel.
Sen ona cevap verdikçe o da kendini bir şey zannedip sana daha çok yürüyor gerek yok demek ki o kızdan yaşın büyük ergen tavırları olması normal. Zaten eviniz ayrı gidince çok muhattap olmazsın huzursuzluğa hiç gerek yok ki .cogu zaman laf olsun torba dolsun tarzında konuşması sanırım hiç ciddiye almamak gerek 🤷‍♀️

Kıza üzüldüm ya.
Daha genç olamadan gün teyzesi olmuş.

Görümce gibi gibi görmeyip bir ablalık yapıp el atsanız da kızcağız genç kız olduğunu hatırlasa.
Kocakarıların içinde kala kala içi geçmiş.
Biraz ablası, arkadaşı gibi davransanız size karşı negatifliği de kalmaz hem.
O zaman da kaynana kızımı yoldan çıkarıyor diye bilenir iyice huzursuzluk olur. Zaten görümcenin hali kaynana dan mütevellit. Görümce daha çocuk. Kaynana ve çetesi gelini arkadan çok çekiştiriyor belli. '' Süslü gelin Tembel gelin, tencereye iki elma koyup reçel bile yapamıyor marketten alıyor '' denmiş ki, görümcenin de ağzından reçel çıkmış ilk fırsatta. Cevriye teyze olmak istemiyorsa olmaz zaten. Kocaman kız olmuş, elin kızı mı tutup kolundan çekiştirecek?

Hiç takmiyormus sallanıyormus gibi dalgaya vurun bence. Gülerek cevap verin . Genelde Kaynanalar arkadan konuşup gelini cekistirince gorumceler geline bileniyo . Benim gorumcemi görseniz 7 yaşında ama kaynanadan beter her şeye laf söyler ben çocuktur dedim ablalık edeyim dedim ama önünü alamadim hem benden cikmadi hem her şeye karışmaya başladı . Şimdi bir şey mi desin hemen tersliyorum benden korkuyo artık . O da aynı sekilde sen de hiçbir şey yapmıyorsun , boş boş oturcagina şunu yap, ben gorumceyim siz yapcaksiniz falan der hatta eltime babam pilavına kuru dedi deyince Eltim annen yapar bı dahakini demiş. Görümcem de mecbursun yapicaksin demiş . Yani aileler küçükleri gazliyo kaynanadan hallice bir şey yapiyolar kendileri sahne arkasında kalıyor. Sizin hayatınıza mudahalesi yoksa çok sık gorusmuyorsaniz ablalık edin önce bi bakın belki duzelir baktınız aynı şekil devam ediyo tırnaklarınızı gösterin .

Çok saçma yorumlar yapılmış. Yok güne gitmesinde ne var, yok 19 yaşında çocukmuş... Ben de 19 yaşında oldum hiç de çocuk olunmuyor 19 yaşında. Güne gidiyorsa zaten nasıl çocuk olsun? Ben nefret ederim full dedikodu-kalori altın günlerinden. Yok reçel yapmıyor musun, yok köye gitmiyor musun... Ama kızcağızın böyle olmasının tek sorumlusu annesi. Dizinin dibinde olsun da bu kadar da değil. Gençliğini yaşayamıyor. Kimse her gün başka arkadaşıyla gezsin tozsun demiyor, normalce arkadaşları olsun, genç kızca şeyler yapsın. Kitap okusun, sinemaya gitsin eğlensin.

Çok saçma yorumlar yapılmış. Yok güne gitmesinde ne var, yok 19 yaşında çocukmuş... Ben de 19 yaşında oldum hiç de çocuk olunmuyor 19 yaşında. Güne gidiyorsa zaten nasıl çocuk olsun? Ben nefret ederim full dedikodu-kalori altın günlerinden. Yok reçel yapmıyor musun, yok köye gitmiyor musun... Ama kızcağızın böyle olmasının tek sorumlusu annesi. Dizinin dibinde olsun da bu kadar da değil. Gençliğini yaşayamıyor. Kimse her gün başka arkadaşıyla gezsin tozsun demiyor, normalce arkadaşları olsun, genç kızca şeyler yapsın. Kitap okusun, sinemaya gitsin eğlensin.
Sizin yorumunuz da gayet üslupsuz. Kimse size sorarak yorum yapmak zorunda değil. Saçma olup olmadığına karar verme mercisi de siz değilsiniz.

19 yaşındaki kizin böyle yaşamasına kızmak yerine üzüldüm ben.Gunlere gitmek kötü değil ama 19 yaşındaki kizin aktivitesi olmamalı,siz çok ciddiye almayın söylediklerini bence ,ben üzüldüm onun adına .Bazen insanlara çok kızınca, herkes kendi savaşını veriyor bir sekilde diye düşünmeye çalışıyorum .Yaşı hata yapmaya çok müsait ,iyi niyetli davranın ,yaptıklarını hoş görün dayanabildiginiz kadar ,size de iyi gelecek böyle düşünmek.

Haha benim görümcem de böyle .Benimki daha üst versiyonu .Yaş daha büyük .Ben sallamiyorum.Adam yerine koymuyorum artık.Cevap bile vermiyorum ya da aleni şekilde alay ediyorum .Siz de aynısını yapın.Sinir olmaya değmez..

Sizin yorumunuz da gayet üslupsuz. Kimse size sorarak yorum yapmak zorunda değil. Saçma olup olmadığına karar verme mercisi de siz değilsiniz.
Bana göre saçma olduğunu belirttim. Düşünce özgürlüğü. Size de benim düşüncem saçma gelmiş. Normal böyle şeyler, alınmayın bu kadar :)

O zaman da kaynana kızımı yoldan çıkarıyor diye bilenir iyice huzursuzluk olur. Zaten görümcenin hali kaynana dan mütevellit. Görümce daha çocuk. Kaynana ve çetesi gelini arkadan çok çekiştiriyor belli. '' Süslü gelin Tembel gelin, tencereye iki elma koyup reçel bile yapamıyor marketten alıyor '' denmiş ki, görümcenin de ağzından reçel çıkmış ilk fırsatta. Cevriye teyze olmak istemiyorsa olmaz zaten. Kocaman kız olmuş, elin kızı mı tutup kolundan çekiştirecek?
Görüşünüz için teşekkürler ama üzgünüm katılamıyorum.

Ayy. 35 yasindayim ve esimden ayrilmayi düsünüyorum. Bi an güldüm ama sonra düsündüm: Yani artik yeniden baslayamaz miyim? Baslamaya kalkisirsam hersey tepetaklak mi gidecek. Korktum simdi. Bosamasam mi herifi ya. :KK17:
Ayy onu sadece Vasfiye örneği için koydum içerik temsilidir yani 😂benim de moralim bozulmadı değil hani yerçekimi olayına estetik mı yaptirsam

sen hayatında hiç reçel mi yaptın diye sorsanız sesi kesilir
neden lafları yutuyorsunuz ki, siz de malı imalı konuşup laf sokun
bir fikir belirttiğinde cevap vermeyin duymamazlıktan gelin, önemsiz hissettirin
zaten bi süre sonra ağzını açamaz

Kv ye her gittiğimde sinirlerim bozuluyor. Fikirlerimiz, kafa yapılarımız aynı değil. Olabilir normal buraya kadar he diyip geçiyorum ama buda yetmiyormuş... görümcem var 19 yaşında. Üniversiteyi kazanamadı bu yıl tekrar hazırlanıyor ama bu kız diğer gençler gibi değil böyle genelde evde takılan, geri kafalı, çok sığ düşünceli. Aynı kv me benziyor kendisi gibi yetiştirmiş kızınıda. Sürekli kv ile takılıyor zaten. Hiç arkadaşıyla falan bir yere çıktığını görmedim. Bu kız bana yaşına başına bakmadan sürekli laf sokuyor, sinir ediyor. Yaa sen niye köye gitmiyorsun, bak bir 5 sene sonra senle görüşürüz gideceksin. Ben bazı şeyleri yiyemem mesela bu hemen atlıyor aaa ama onlar çok güzel çok sağlıklı diye. Her ama her dediğime muhalefet oluyor. Altın günlerini falan çok seviyor böyle gidiyor koca kadınların arasında sürekli. Geçen gün de bana diyor ki sen niye pazara gitmiyorsun yaa olur mu öyle şey reçel kavanozları nasıl yapacaksın ki diyor. Bende yapmıyorum diyorum. İmalı imalı bakıyor bana. Bide anne abim bu çiçekleri sana almıştı dimi diyor, abi bana niye çikolata almadın eee tabi senin evin ayrı artık almazsın gibi laflar ediyor. Her hareketi o kadar belli ki... Yaptığım bir yanlışın farkına vardım ki ben onu her defasında çok ciddiye alıp uzun uzun da cevap veriyorum kendisine belkide bunu yapmamam gerekiyor. Bana bakış tarzı öyle gıcık ki. Beni çekemiyor sanki ilk günden beri. Abla abla diyor mütevazi gibi görünüyor ama alttan alttan beni gıcık etmeye çalışıyor. Akıl vermeye çalışıyor. Ondan inanılmaz negatif elektrik alıyorum tam böyle arkamdan konuşacak beni havalı kibirli bu gelin diye yalan yanlış anlatacak, ortalık karıştıran bir tip var onda. Bundan sonra onu hep görmemezlikten gelmeyi düşünüyorum. Sizce ?
Kaynananız size söyleyemediklerini ona söyletiyo muhtemelen bir kavga cıkarsada onun yası küçük deyip işin içinden sıyrılcak.benzer modeli bende vardı kaynanam söyleyemediklerini görümceme söyletirdi bahaneside kızımın psikolojisi bozuk niye aldırıs ediyorsunuz derdi kılıfı hazırdı

Reçel yapmak pazara gitmek Cevriye teyzelik mi oluyor o ne demekse.kız yaşı gereği ergence konuşmuş,bazı tavırları rahatsız etmiş ama her şeyine bilenmişsin.gittiği günlere kadar.
19 yaşında birini bu kadar sorun edip burda aşağılayıcı laflarla linç etmekte bana enterasan geldi.pazara gidemeyecek kadar modern görümce düşmalığı yapacak kadar geleneksel bir harman olmuş.

Çok düz mantık yorum yapmışsınız. Size hayatınızda her şeye düz mantık bakmamanızı tavsiye ediyorum. Yazdıklarınız çok alakasız.

Yok artık anca bu kadar olur bende de var aynısından bir tane 🤣 sanırım ben çözdüm sorunu 🤭

Back