• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

negatif tüp bebek sonucuna kv kişisinin tepkisi

tüp bebek transferi yaptırdım sonuç malesef negatif. eşim de uygun bir dille sen söyle annemlere dedi. aradık kv. böyle böyle oldu dedim. diyor ki ablan (görümcem) çimento torbaları taşıyor onunki düşmüyor seninki nasıl tutunmamış. gülüyor kendi kendine. olsun oğlumun canı sağolsun diyor. senin üzerine çok düştü diyor ki bir kere gelip evde beni ziyaret etmedi. eşim de 2 günden sonra doktor normal yaşantına dönebilirsin dedi diye yemek, bulaşık bütün işi bana yükledi. bir kere kuruyemiş getirdi yatağıma kırk kere başıma kaktı. zaten canım burnuma gelmiş sonuç negatif kaç aylık emeğim çöp olmuş diye üzülüyorum oğlumun canı sağolsun ne demek ya. bütün ilaçları kullanan benim. ev işiyle nolucak ben onu işten bile saymıyorum diyor gelmiş bir de sanki bir tas yemek getirmiş gibi.
Bacim sen bosaman gereken adama cocuk yapmaya niye calisiyosun.

bu aileden kopmaya bak bence cocuktan ziyade bazen diyorum ki allah biliyorda mı vermiyor şu kvnin leşliğine bak

tüp bebek transferi yaptırdım sonuç malesef negatif. eşim de uygun bir dille sen söyle annemlere dedi. aradık kv. böyle böyle oldu dedim. diyor ki ablan (görümcem) çimento torbaları taşıyor onunki düşmüyor seninki nasıl tutunmamış. gülüyor kendi kendine. olsun oğlumun canı sağolsun diyor. senin üzerine çok düştü diyor ki bir kere gelip evde beni ziyaret etmedi. eşim de 2 günden sonra doktor normal yaşantına dönebilirsin dedi diye yemek, bulaşık bütün işi bana yükledi. bir kere kuruyemiş getirdi yatağıma kırk kere başıma kaktı. zaten canım burnuma gelmiş sonuç negatif kaç aylık emeğim çöp olmuş diye üzülüyorum oğlumun canı sağolsun ne demek ya. bütün ilaçları kullanan benim. ev işiyle nolucak ben onu işten bile saymıyorum diyor gelmiş bir de sanki bir tas yemek getirmiş gibi.
Bir tup bebek hastası olarak sana sadece şunu diyorum kuzum ne esin ne anasi ne de anasının çimento torbası taşıyan danasi senden daha değerli değil madem tutmasi bir daha dene olan sana oluyor iğneler hormonlar ilaclar asla kendini yıpratma evi bok mi götürüyor bırak götürsün yapma hoc bise yemek mi disardan ye soyle para mı vermedi bozdur ziynetini yeter ki sen iyi hisset anladın mı ben de senin yaşadıklarını yaşadım hemde çok daha fazlası diyebilirim ama diyorum ne salakmışım kendimi ezdirmjsim bokumu yesinler ben den değerli değiller suan Allah korusun sana bise olsa inan bana hiç biri bakmaz 2 gun

ben de ona cevap yazdım, sen baba olmadan önce iyi bir eş olmayı dene belki o zaman olur dedim. bir gün gel kafan dağılsın diye beni gezmeye mi götürdün dedin. vakit buldukça kv yanına kaçtı hafta sonları. bana kısır dedi tedaviden önce de. şimdi bunları yzınca ben hiçbirini demedim yapmadım boşanmada bunları delil olarak mı kullanacaksın söylediklerinin hepsini inkar ediyorum diyor.

Boşanmayı dillendiren, anasının güdümünde ve sizi insan yerine koymayan bir adamdan tüp bebekle zorlayarak hamile kalmaya çalışmak da neyin kafası ise artık; dert üstüne dert seviyorsunuz herhalde.

Ama sizin gibileri bilirim, bdvde az okumadık türevlerinizi.
Böyle foseptik çukuru gibi evliliklerinizde, güç bela inatla doğurur, sonra da "Çocuğum var nasıl boşanayım? Çocuğum için." der ömrünüzü yersiniz. Çocuk olunca düzelecek sandığınız evliliğiniz iyice lağıma döner, içinde garibim çocuğunuzu da harcarsınız. Şu anki tartışmanız, öfkeniz geçecek, yine size dışkı gibi davranan bu kocanın koynuna girip sevişeceksiniz. Yazıyorum buraya. Bizler de boşa nefes tükettiğimizle kalacağız.

Bizim eşimle bir ortak görüşümüz vardır; olur da çocuk sahibi olmaya karar verir ve denemeye başlarsak kimseye bundan bahsetmeyeceğiz. Ki olması gereken bu çok çok özel bir şey.
aynı şekilde diyelim olmadı ve tedavi görmemiz gerekti; yine ailelerimiz dahil kimseye söylemeyeceğiz çünkü çocuk planlamak da,yapmak da,tedavi olmak da yalnızca çiftleri ilgilendiren bir şey.
türk toplumunda anlam veremediğim en büyük sıkıntılardan biri de budur. Cinsellik konuşmaya gelince sus,ayıp, uluorta konuşulmaz bilmem ne derler ama evli çiftlere ne zaman çocuk düşünüyorsun, olmuyor mu,aman yap bir tane, ikinciyi de geçe bırakma gibi bir sürü özel yorum yapılır. E çocuk da el ele tutuşarak yapılmıyor, kişinin sex hayatı ne kadar özelse çocuk meselesi de eşit derecede özeldir. Keşke en başında siz de bu sınırı koysaydınız. Şimdi yapılmaması gereken yorumlara maruz kalmazdınız. Size tavsiyem hiç değilse bundan sonrasında bu konuda sınırınızı korumanız ve yazdıklarımdan bağımsız olarak eşiniz ve evliliğinizi de gözden geçirmeniz.

Cahil insanların dedikleriyle kendini üzersen bu zincir hiç bitmez. Yarın çocuk doğar görümcen için 'ablanın çocuğu yürü bu niye yürümedi' der. O konuştu bu niye konuşmadı, bak bu daha güzel boyama yapıyor vs vs vs bitmeezzzzzzz.
susturmayı bileceksin ve takılmayacaksın. 2 kelime bak.

Sizin boşanmadan önce başka sorunlarınız var anlaşılan o ki;
bu sorunları çözmeden çocuk sahibi olmayı istemek doğru mudur? Belki çocuğunuzun olmaması şuan için bir lütuftur birde böyle düşünün isterim.
Akabinde çok özel değilse çocuğun olmamasının sorunu eştemidir siz de midir buda eş ve ailesinin tepkisini neye dayandırdığını öğrenmek adına sorduğum bir sorudur.
Sanki karşı tarafta sorunun kendisinden kaynaklandığını bilen eş bunu saklamak adına size yüklenip sizin daha önceki sorunlarınız ile bu konuyu bastırmaya çalışmış gibi
Üçüncü durum ise eşinizin sorunları saydığı bir mesajı durduk yere atması çok mantıklı gibi gelmedi, önden yaşanan bir sürtüşme yada sizin onu tahrik edici konuşmalarınızın bir sonucu olmuş olabilir mi?
Eğer öyle bir tutar dalı yok ise bu eş kişisinden çocuk yapmak çok sağlıklımıdır ?

Cok uzuldum insallah en kısa zamanda yavrunuza kavusursunuz.
Ben olsam kimseye daha sonrasinda açıklama yapmamak adına bu sureci kimseye anlatmazdim.

Kv bunları dedide sen cevabını vermedinmi sustunmu.Aynı sureclerden bende gectim bide ustune dusuk oldu. Ben canımın acısıyla ugrasirken biri gelip benimle boyle konusma cesaretini gostercek pisman ederim onu, bi daha benimle konusmadan once 10 kere dusunur.
Bu surecte sana destek olmayan adam, cocuk dogunca senden herseyi dort dortluk beklicek. Yorumlara bakınca seni suclu gordum.baba olmayi haketmeyen birine tup bebek neden. Cok zor surecler es destegi cok onemli.bide sana kısır muamelesi yapmis.bosanmak yerinw hala onu cogaltmaya ugrasiyosun

Ay resmen ben delirdim ateş çıktı beynimden. Nasıl insan bunlar yaaa. Sen önce kızın niye çimento torbası taşıyor dön onu sorgula. Ben olsam benimle böyle konuşan kadının yüzüne bakmam

Tam tahmin ettiğim gibi eş kişisi sizden kurtulmanın yolunu arıyor gibi, çünkü sizi kusurlu görüyor. Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız çünkü sizi gerçekten siz olduğunuz için sevmemiş..

Bir dahaki denemeniz pozitif sonuçlanırsa hamileliğiniz dört beş ayı doldurana kadar haber vermeyin kayınvalidenize. Tabi önce eşiniz gerçekten birlikte çocuk sahibi olunabilecek biri mi onu düşünmeniz lazım. Geçmiş olsun.

Yanlis anlamadiysam, esinizin ailesine siz niye durumu bildiriyorsunuz ki? Rapor verir gibi. Zaten stresli bir is. Yaptiginiz tedaviyi sonuclarini bile soylemeyin bence Allah nasip eder hamile kalirsaniz ogrenirler.

Back