Rahim zarında perde vardı onu kesip genişlettiler. Bu arada geçmişte şunlar başıma geldi 2018 Aralık ayında yumurtalığıma baskı yapan 7,5 cm dermoid kist alındı benden. Bu işlem yapıldığında henüz evli değildim. Hatta dermoid kistim olduğunu böbrek taşı düşürürken çok tesadüf eseri ultrasonda gördüler apar topar ameliyata aldılar Yumurtalık zarar görmesin diye. neyse 2020 de evlendim 1 sene cocuk düsünmedim sonraki yıl korunmayı bıraktık ve benim kendiliğinden bir kimyasal gebeliğim oldu. hızlı başladı hızlı sona erdi... Sonra ben biraz araştırdım doktora da danışarak aşılama denedik tutmadı tabi oda.. dedik bu da gol değil insanın gerçekten o anlarda duyguları karmakarısık oluyor. Doktorumuz sabırlı olun yapılan testler (hormon testleri, hsg sonucu..)çok ta olmaması için sebep gözükmüyor hayatınızdan stresi çıkarın ancak bu süreçte sizin amh a düzenli bakalım dedi çünkü yaşım 35. Neyse ben dedim ben artık anne olmak istiyorum ve bu bir süreçse bu şansımı bir de tüp bebekte deneyelim. Yani süreci kendimce hızlandırmak istedim. Tamam dedik sürece girdik 13 yumurta toplandı 5. güne 6 tane 5aa kalite embriyo geldi. 5. güne embriyo giderken bana gene bi kan tahlili yapıldı taze transfer olup olamayacağıma dair.. neyse dediki doktor taze transfer yapabiliriz istersen vücudun buna müsait gözüküyor... biz zaten tez canlıyız dedik yapalım 5. gün ben transfer oldum... ama tabi bu da gol olmadı... Taze transferin başarısı dondurulmuşa nazaran daha azmış onu farkettim. Ancak o heyecanla bizim gözümüz hiç bisey görmedi.Biz dedik tamam ya geliyo bu sefer koyduk çocuğu.. Ama o yumurta toplama için sürecte vücuda cok yükleme yapıldığından rahimi dinlendirmekte kisinin kendisini yumurta toplamadan sonra 1-2 ay dinlenmeye almasının daha faydalı olduğu düşüncesindeyim.Bizim acele işe şeytan karışmış oldu. Martta olan başarısız denememiz sonrası dedim kızım tamam bi acı yaşadın ama dünyanın sonu değil bi silkelen kendine gel. Canım ne istiyorsa onu yapmaya başladım eşim sağolsun çok destek oldu. Biraz dedim dinlenelim kafamızı boşaltalım donmus 4 emrbriyo daha var. Doktorumuz dedi tutma şansını güçlendirmek adına olabilecek risk faktörlerini minimize etmek adına bi histereskopi yapmakta fayda var tamam dedim onuda yapalım. keşke dememek için tüm tuşlara bastık anlayacağınız... Embriyolar 2 -2 olacak şekilde donduruldu. Dondurulmuş olarak gene çift embriyo transferi yapılacak . Eskiden 2018 de falan.. hamilelik doğum düsüncesi biraz korkuturdu. Şimdi hiç korkmuyorum nasıl hevesle istiyorum belli değil... eşime de dedim dermoid kist ameliyarı oldum, hsg çekildi tüplere bakıldı, yumurta toplandı, histereskopi çekildi yani habire kurbanlık koyun gibi sorgulamadan evlat sahibi olabilmek adına bıçak altına yatıyorum bi yerde elbet denk gelecek insallah bakalım... :) Bu kadar uzun yazma sebebim sizi merak edip forum yazılarınızı okudum ciddi anlamda moral motivasyonunuzun kırıldığı bir noktada burada yazmaya başlamışsınız hikayemi paylaşmak istedim henüz başaramadım bende ama umudum var... umudunuzu kaybetmeyin, sevgiyle kalın. :)