Nefret...

• Konu Sahibi Konu Sahibi kadn91
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kadn91

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2024
66
-252
1
33
Annem çok çektirdi bana doğumdan sonra ev taşıma sürecimiz oldu çok zorlanmıştık. Ne zaman zorlandığımı dile getirsem hep kızardı ... sızlanma bir tek senmi taşınıyorsun söylenme diye bende tek basıma olduğum için çok zorlandığımı söylüyordum oda beni hiç anlamıyordu sürekli aşağılıyordu çocuk yaparken banamı sordunuz derdi yapmasaydın falan şimdi otur kes sesini falan derdi hatta kız kardeşime ihtiyacım olduğum zamanlarda bile kardeşim teyzemin çocuğuna bakıyordu ben o kadar muhtaçken o kadar ağladığım zamanlar olmuştur ki hep içimden diyordumki ben burada bu zorlukları yaşarken kız kardeşim teyzemin cocuguna bakıyor diye nasıl bir haksızlık diyordum üstelik onun kayınvalidesi de yanındaydı kadın pek bakmıyordu tabi bıkmıştı artık. Allahtan kocam hep yanımdaydı bir sekilde hep yardımcı olmaya calısti oyle boyle derken bebemizi buyuttuk.Şimdi annemin kendi kızkardeşi benim yaşadığım durumun beterini yaşıyor ... İkinciye hamile ve adam evden çıkartmak için süre vermiş durumda.. üstelik plansız gebelik....şimdi bana diyor ki teyzen mahvoldu simdi ne yapacak bu saatten sonra cocukmu bakılır falanda falann..
Annem beni kendi kız kardeşimle bile düşman etti şimdi soruyorum adalet yerini bulmuş mudur ben o kadar ağlarken zor zamanlar yaşarken kimsenin beni anlamaması manevi destek bile olmaması...Kurban olduğum Rabbım...

Ne adaleti ? Anneniz doğru söylemiş, tamam zor zamanlarımızda aileden yardımcı olmasını bekleriz ama sonuç olarak dünyaya bir birey getirme kararını verirken bazı şeyleri de göz önüne almanız gerekiyordu. Bence kendinizi gereksiz yere dolduruyorsunuz, mesafe koyun geçin, üzerinde oturup düşünülecek ah vah edecek bir durum yok. Çekirdek ailenizle mutluysanız ne güzel, eşiniz de destekmiş zaten.

Ben de anneme ne zaman yakınsam susturur beni güçlü ol der. Ben de öyle olmaya çalışıyorum. Beklediğiniz desteği göremeyip kırılabilirsiniz ama başkalarının zor durumuna oh olsun benim ahım çıkıyor gözüyle bakmak çok hoş değil. Kibir bu... Ne güzel büyütmüşsünüz işte buna şükredin.

Son yıllarda sıfır beklenti içerisindeyim o yüzden hiç hayal kırıklığı yaşamıyorum.bide çevrem beni rahat bıraksa daha mutlu olurum.siz de deneyin sıfır beklenti çokça huzur

Yani sıfır beklenti daha iyi kimseden birsey beklememek lazım sonuçta sorumluluk sahibi insanlarız kimsenin aile de olsa mecburiyeti yok diye düşünüyorum.

Önceki konularınız olmasa; Sindrella ve üvey annesinin hikayesini anlatıyorsunuz sanacağız.

Hayır kötü niyetli değilim ama inanın çok haksızlıklara maruz bırakıldım
Hangi haksızlık ? Sizi sizin anlattığınız olaylara bakarak değerlendiriyoruz. Yazın tam ortasında 1 Temmuzda annenizin evine gidip, 1 aydan fazla eşiniz ve 3,5+ yaş kızınızla kalmıştınız. Dakka 1 gol 1 , gittiğiniz gün valizinizi yerleştirirken çocuk oyalansın diye çocuğunuzun eline kek verdiğinizi yazmıştınız. Çocuğun yerlere döktüğü kırıntılara kızmakta haksız mıydı anneniz ?

Sonraki günlerde banyo lavabosuna istifra ettiğinizi; annenizin temizlemeniz için sizi uyardığını söylemiştiniz. Kadın haksız mıydı ?

Bİr sonraki konunuzda ise bu defa istifra eden kızınızdı. Çocuk evin içinde istifra etmiş; anneniz çocuğa değil, dikkat etmediğiniz için size kızmıştı.

Alakası yok.

Sizin gibilerin diline düşmekten Allah korusun. Tek suçu berbat bir koca ile imtihan edilmek olan teyzenize kadar uzamış diliniz. Konularınıza baktım da, kimseye ahı tutacak şeyler yaşamamışsınız, yetişkin olamadan iki çocuk doğurmuşsunuz ama anneniz doğurmuş gibi davranıyorsunuz. Bi ah tutacaksa heralde annenizinki tutar.

Çok hoşuma gidiyor böyle konular, bu konular sayesinde gülüyorum
Anneler zor olabiliyor ama sizin anneniz klasik Türk annelerinden bence. Ah edilecek bir anne değil. Bir de anneye ah edip teyzeden çıkması da bence imkansız Ne alaka yani. Bir de birileri zorluk yaşayınca neden sevinir ki insan, aynı zorlukları kendisi de yaşamış olduğu halde…

Teyzenin yaşadıklarına oh demen hiç hoş değil, üstelik sorun annenken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…