Nefret ettim Karadeniz'den!!

benim bildiğim 15 ya da 21 saatin üstündeki dersler ek derse giriyor.hayrına değil yani
sesinizi çıkartın verin dilekçenizi hakkınızı arayın
bu arada ben de giresunluyum karadenizle bağdaştırmanız pek hoş olmadı ama yine iyi niyetli ve sıkıntıdan öyle yazdığınızı umuyorum

Yani yeni toy bir öğretmen değilseniz gittiğiniz her okulda bunu yaşıyorsanız o zaman tepkinizi koymalisiniz.
O bransinizla ilgili toplantılara her yıl zümre başkanları gitmeli.Biraz cazgirlik yapacaksınız ki böyle angarya işlerden kurtulabilin.
Gerekirse MEB'E şikayet edeceksiniz.

Araları okursanız, Giresun ve Ordu'yu ayrı tuttum zaten
Hayrına kısmı sadece haftada 1 saat, ki ben sene başında 31 saat çok dedim ama bana ücretli öğretmen istemeyelim, alakasız bölümlerden mezun insanlar gelebiliyor, biz size kolaylık sağlarız dediler. Çok mutlu olmuştum ücretli istemiyorlar bilinçli insanlar diye (çünkü daha önce iktisat mezun gördüm Sosyal bilgiler dersine giren, ekonomi mezunu gördüm İngilizce dersine giren). Ama ben artık hastaneye bile gidemiyorum. Gitmek için yine derse girmemem gerekiyor, o zaman da çocukların dersi boş geçiyor.
Hastalıktan kurtulmak ve çocukların ilerlemesi seçiminde ben hep çocukları seçiyorum, ama olan bana oluyor.

Yok, daha önce hiç yaşamadım. Bu anlattıklarım sene başından beri sadece bu okulda yaşadıklarım. Mem'e şikayet edersem sorumlu tutacakları kişi müdür, ama o adamın suçu yok.

Kesinlikle katılıyorum dediklerinize, ama çalıştığı insanlar ne sert, ne sinirli.

Konu başlığını değiştirin bence. Ben de Adana'ya ilk kez gittiğimde,ağlayarak annemi arayıp "nefret ediyorum buradan" demiştim. Şu an keşke orada yaşasaydım diyorum. Fikirleriniz zamanla değişir. Hepimizin iş ortamı kötü emin olun. Karadeniz'i sadece çalıştığınız bölge olarak düşünmeyip, yaşadığınız ve yıllarınızı geçireceğiniz bir yer olarak görüp,sevmeye çalışın. İşten artan zamanlarınızda yaşadığınız yeri tanımaya çalışın,bol bol gezin.Kötü niyetli değilsiniz, sadece yazım şekliniz kırıcı olmuş.

O il Zonguldak mı diye düşünmedim değil. Ama her yerde var hocam sizi TEM’in ederim. Sendikanız varsa gidin danışın, size münasip bir dilekçe yazdırırlar. Yoksa kendiniz dilekçe yazıp silsile icabı evrak kayıt numarasını alarak takibini yapın. 3. Seçenek eşinizin nüfuzu varsa direkt kullanın, ayıp olur falan demeyin

Yarı Trabzon'lu bir insan olarak hemşericilik her yerde var diyorum, okullarımızda zaten doğru giden bir şey yok. Bu durum karşısında hakkınızı gerekli kurumlarda aramalısınız ancak kurumunuzda yapılan bir hatayı iki şehri tenzih ederek tüm bölge insanına mal edemezsiniz, bu haksızlık. Bir öğretmene insan ayrıştırmayı hiç yakıştıramadım.

Gercekten bolgeyle alakasi yok. Daha onceden benzer sorunlari yasamamis olmaniz tamamen tesaduf. Annem babam 30ar sene ogretmenlik yapti, bursa sehir merkezinde hem de, boyle sorunlari hep vardi. Bir yil yoksa oh be derlerdi aksam yemeginde ertesi yil gene baslardi. Ama severek calistilar. Zaten severek yapmazsan cekilecek bir meslek degil bana gore. Allah yardimcisi olsun ogretmenlerin

Zaten buranın havasına, suyuna, meyvesine sebzesine dediğim bir şey yok. Burası hakkındaki olumsuz fikrim varsa, bunun sebebi "buralı" insanlardan "buralı olmadığım için" gördüğüm davranışlar. Bir de insanın gözüne soka soka yapıyorlar bunu. İnanın niyetim kötü olsa mobbing var der çekilirim, uğraşıp dursunlar.

Biliyor musunuz, var aslında. Üstelik hem müdürlükte hem bakanlıkta var. Ama neden böyle bir insan olayım ki ben? Sonuçta istediğim torpil değil, kayrılmak değil, herkese sağladıkları kolaylığın, hakların ucundan kıyısından bana da yapılması. Eğer tanıdık işini devreye sokarsam, şikayet ettiğim insanlardan bir farkım kalmayacak.

ben x şehirliyim diyelim.biri bana x'te yabancılara ayrımcılık yapılıyor dese ona hemen kızmak ,kendi memleketimi savunmak yerine ''acaba böyle davrananlar var mı?''diye düşünürüm.sonuçta benim şehrimde ben böyle bir muameleye maruz kalmam,yabancılar maruz kalır.o yüzden burada direkt savunmaya geçen karadenizlileri görünce (sonuçta bir şehirdeki tüm insanları kendi memleketinden diye savunmak abes) konu sahibine hak vermeye başladım.

2 şehri ayırmamın elbette sebebi var. Ama çok özele girecek, bu sebeple rahat ve açık şekilde yazamıyorum.
Sadece böyle yazıyorsam bir kaynağı/sebebi olduğunu bilin yeter.

Öyle mi diyorsunuz, ah inşallah ya. 3. bölgemiz bu, ilk defa böyle şeyler yaşıyorum.
Kesinlikle haklısınız, asla sevilmeden yapılacak bir meslek değil. Mesela bu hafta bana gaz verip, haftayı bitirmeme yardım eden şey, pazartesi ilk 2 saatte dersim olan sınıfta öğrenciler arasında pazar akşamı şöyle bir konuşma geçmiş: (whatsapp yazışması)
-Pazartesi ilk 2 saat ne?
-Kavun hocanın dersi.
-O zaman gelirim.
Şu 3 satır bana 31 saat dersi bitirtti.

Bu sıkıntınızı koskoca bolgeye nasil mal ettiniz gercekten anlayamadim. Şu okul şu ilce falan deseniz bir nebze daha anlardim. Adaleti saglayamayan bir okula denk gelmişsiniz sadece o.

İyi de müdürün tutumunda bir sorun yok ki. Nöbet en boş güne verilir zaten. Başka bir yerden olmakla alakasını hiç çözemedim. Yok ilk dersim boş olsun yok son dersim boş olsun bunlar lüks istekler .Başkasına yapılıyor ama dediniz. Orda haklısınız . Madem siz de eşinizle birlikte müdürün yanına gidin ve bu şartlardan dolayı oluşan mağduriyetinizi bir de eşinizle anlatın . Bu arada okula sonradan gelenlere evet kötü sınıflar veriliyor ama bunun da Karadenizli olmakla alakasını yok,insan olmakla var...

Bu sıkıntınızı koskoca bolgeye nasil mal ettiniz gercekten anlayamadim. Şu okul şu ilce falan deseniz bir nebze daha anlardim. Adaleti saglayamayan bir okula denk gelmişsiniz sadece o.
Hepi topu 6 sayfacık yazı, en baştan bir okuyup, araya da dahil ettiğim bilgileri de okursanız, belki o bir nebzeyi de anlarsınız. Olmaz mı?

Zaten o istenmeyen sınıflar konusu için, "buna da normal dedim" gibi bir şey yazmıştım sanırım. Bu çooook normal, her yerde olur, biliyorum. Aklınızda sadece bu kaldıysa, diğer dert ettiklerime dikkat etmemişsiniz diye anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…