Karadenizli olmagip karadenizde yasamaya bir sekilde mecbur kalmissaniz gercekten zor durumdasiniz. Bizim turk insani karadeniz sevdalisidir. Simdi seni de beni de topa tutarlar ama bu boyle arkadasim. Karadenizliler (cogunluktan bahsediyorum istisnalar tabiki vardir) disardan gelene gercekten iyi davranmiyorlar. 1,5 yil trabzonda okumak zorunda kalmistim da aklima geldikce hala ürperirim. Bu kadar bencil, bu kadar dıştan gelenı dışlayan, bu kadar kendilerini övmeyi seven baska bir kesim olamaz. O bir buçuk yılda bir tane bile karadenizli olup da dışardan gelene iyi davrananini gormedim. Esnafi sömürmeye calisir. Dolmuscusu son yolcusun diye gidecegin yere kadar goturmez yolun ortasinda birakir. Universitedeki hocalari bile karadenizli ogrenci ile disardan gelen ogrenciyi ayri tutar. Söz de cok canayakindirlar, sozde cok iyilik severdirler. Ama kendilerine karsi. Seni cok iyi anliyorum. Karadeniz konusunda malesef benim de tecrubelerim cok kötü. Asla yasamak istemeyecegim yerlerin basinda geliyor. Mutlaka mutlu anilarla ayrilanlarda olmustur. Ama ben de durum bu.