- 2 Ocak 2015
- 6.424
- 15.435
-
- Konu Sahibi kavun kokusu
Çok haklısınız, ben daha o esnaf vs olayına girmedim bile. Buralıysanız hayat güzel, değilseniz maalesef. Ev ararken bile bu var, parasını ödeyeceğim kardeşim sonuçta diyemiyorsun, çünkü buna bakmıyorlar. 4-5 sene sabredip, kısmetse hemen tayin isteyeceğiz.Karadenizli olmagip karadenizde yasamaya bir sekilde mecbur kalmissaniz gercekten zor durumdasiniz. Bizim turk insani karadeniz sevdalisidir. Simdi seni de beni de topa tutarlar ama bu boyle arkadasim. Karadenizliler (cogunluktan bahsediyorum istisnalar tabiki vardir) disardan gelene gercekten iyi davranmiyorlar. 1,5 yil trabzonda okumak zorunda kalmistim da aklima geldikce hala ürperirim. Bu kadar bencil, bu kadar dıştan gelenı dışlayan, bu kadar kendilerini övmeyi seven baska bir kesim olamaz. O bir buçuk yılda bir tane bile karadenizli olup da dışardan gelene iyi davrananini gormedim. Esnafi sömürmeye calisir. Dolmuscusu son yolcusun diye gidecegin yere kadar goturmez yolun ortasinda birakir. Universitedeki hocalari bile karadenizli ogrenci ile disardan gelen ogrenciyi ayri tutar. Söz de cok canayakindirlar, sozde cok iyilik severdirler. Ama kendilerine karsi. Seni cok iyi anliyorum. Karadeniz konusunda malesef benim de tecrubelerim cok kötü. Asla yasamak istemeyecegim yerlerin basinda geliyor. Mutlaka mutlu anilarla ayrilanlarda olmustur. Ama ben de durum bu.
İdarecilerin hepsinin buralı olduğunu yazdım diye biliyorum, kayırdıkları da buralı olan insanlar. Sürekli ağızlarında "biz bizi biliriz, biz bize yeteriz" lafı. Buralı mısınız diye sorduklarında hayır deyince asılan yüzleri... Karadeniz'den değil de Karadenizlilerden mi nefret etseydim acaba?
Siz benden edin, ben buradan. Sizin bana zararınız yok, benim de size ve buraya yok. Ama buralı olan 3 insanın bana kasıtlı zararı var.N
Iyi de ne alaka KARADENİZ daha başlığınizi okuduğumda bir iticilik geldi sizden konunuzun basliginizla ne alakasi var sözde "eğitimci "olacaksınız sözde "örnek "yazik basliginizdan dolayi bende sizden nefret ettim
Giresun ve Ordu'da bu durum yok, o kadarını söyleyebilirim.Ay ben de atama için Karadeniz i yazmayı düşünüyordum. Korktum şimdi.
1. Önceki okulda yoktuya takılmadım, her okulda var denilince önceki okullarımda yoktu dedim.İşte bu durum karadenizlilere özel değil. Doğulu doğuluyu kayırıyor, egeli Egeliyi kayırıyor bu mantığa göre.
Konuya gelen yorumlar iki çeşit
1- “her okulda var” ama siz önceki “okulda yoktu”ya takılmışsınız.
2- “Karadeniz ne alaka” ama siz “karadenizlileri kayırıyorlar”a takılmışsınız.
Tabi Türkçe sizin alanınız olmadığı için şimdi ne desek boş.
Tabii ki çok haklısınız ama mevcut coğrafya insanların karakterlerini de etkiliyor.Karadeniz zor bir coğrafya,Karadenizli insanlar genellikle sert olurlar ve çabuk sinirlenirler.Konuyu tam okumadım ama konu sahibinin anlatmaya çalıştığı şey bu sanırım.Bölge ile ne alakası var?
Hem de bir eğitimciden böyle saçma bir genelleme yapılması durumumuzun hakikaten vahim olduğunu kanıtlıyor.
Kolay gelsin size.
Aa iyi o zaman ben de o ikisini düşünüyodum zaten.Giresun ve Ordu'da bu durum yok, o kadarını söyleyebilirim.
Oralı burali ne fark eder sen doğu, bati guney vs heryerde olabilirsin bu insanlar ülkeyi birak dünyanın heryerinde var ama kusura bakmayın siz bu kafayla "eğitimci "olamassiniz.Siz nerelisiniz acaba gerçekten merak ettim uzaylı falanmisiniz....Siz benden edin, ben buradan. Sizin bana zararınız yok, benim de size ve buraya yok. Ama buralı olan 3 insanın bana kasıtlı zararı var.
İlk atandığım yer değil, eşim de tayinci olduğu için zaten her gittiğimiz yerde ben yeni oluyorum, istersem 40 yıllık öğretmen olayım bu durum değişmeyecek; her yerde en yeni ben. İnanın böyle durumla ilk karşılaşmam, şaşkın ve kırgınım. Kırgınlığım zamanla kızgınlığa döndü.Sayın Hocam
yazmışsınızda yazmışsınız. Karadenizle yaşadıklarınızı neden bağdaştırıyorsunuz. İlk atandığınız bir çok yerde bunları yaşayabilirdiniz.
İdealist ve şükür ki günumuzün şartlarına göre atanabilmiş taze bilgilere sahip öğretmenimizin serzenişleri bana biraz garip geldi.
İnsallah alisirsiniz ne deyim. Ben alisamayip kacmistim :)Çok haklısınız, ben daha o esnaf vs olayına girmedim bile. Buralıysanız hayat güzel, değilseniz maalesef. Ev ararken bile bu var, parasını ödeyeceğim kardeşim sonuçta diyemiyorsun, çünkü buna bakmıyorlar. 4-5 sene sabredip, kısmetse hemen tayin isteyeceğiz.
Kibarlığım size uzaylı imajı verdi ise ne acı. Ancak rica ederim "olamassiniz" yazan biri beni ya da becerimi yargılamadan önce bir dursun. İnsan kayırmamak, adalet istemek uzaylılıkla eş olmuş; ne acı.Oralı burali ne fark eder sen doğu, bati guney vs heryerde olabilirsin bu insanlar ülkeyi birak dünyanın heryerinde var ama kusura bakmayın siz bu kafayla "eğitimci "olamassiniz.Siz nerelisiniz acaba gerçekten merak ettim uzaylı falanmisiniz....
Olumlu düşüneyim, artık alışamayız demeyeyim, ama görünen köy de kılavuz istemiyor hani. Kısmet, belki süre kısılır. Çok teşekkür ederim.İnsallah alisirsiniz ne deyim. Ben alisamayip kacmistim :)
Aaah ah, dedeciğim çok erken yaşta rahmetli oldu, keşke ömrü yetseydi de tecrübelerinden faydalansaydım.Dedem bir laf söylerdi aklima gelmedi söyle aciklayayim.
Karadenizli her daim memleketlisini savunur kayirir. Yeni eski olayi degil karadenizli olsaydiniz sizinde istediginiz olurdu.
Gecen sene mülakat puaninda kendi memleketlim atansin diye 80 alan ögretmene 95 puan verenlerde karadenizden cikmadi mi?
Arastirin isterseniz. Insallah sorununuzu cözersiniz Iyi aksamlar.
1. Önceki okulda yoktuya takılmadım, her okulda var denilince önceki okullarımda yoktu dedim.
2. Karadeniz'deyim, Karadenizli insanlar bana böyle yapıyor, ama bunları Karadenizli insanlara yapmıyor. Daha ne kadar Karadeniz ile ilgisi olabilir?
Ben daha açık size anlatılır bilemedim.