Nefret ettim Karadeniz'den!!

Çok haklısınız, ben daha o esnaf vs olayına girmedim bile. Buralıysanız hayat güzel, değilseniz maalesef. Ev ararken bile bu var, parasını ödeyeceğim kardeşim sonuçta diyemiyorsun, çünkü buna bakmıyorlar. 4-5 sene sabredip, kısmetse hemen tayin isteyeceğiz.

İşte bu durum karadenizlilere özel değil. Doğulu doğuluyu kayırıyor, egeli Egeliyi kayırıyor bu mantığa göre.

Konuya gelen yorumlar iki çeşit

1- “her okulda var” ama siz önceki “okulda yoktu”ya takılmışsınız.

2- “Karadeniz ne alaka” ama siz “karadenizlileri kayırıyorlar”a takılmışsınız.

Tabi Türkçe sizin alanınız olmadığı için şimdi ne desek boş.

Siz benden edin, ben buradan. Sizin bana zararınız yok, benim de size ve buraya yok. Ama buralı olan 3 insanın bana kasıtlı zararı var.

Sadece karadenizde degil, doguda guneydoguda ic anadoluda ve ozellikle de kucuk yerlerde var bu maalesef.
Oraliysan sirtin yere gelmez, saglamsindir.
Cunku illa ki bir dayin bir amcan vardir araya sokacagin.
Ama disaridan birisiysen "sen gelmissin bilmem nerden burada da yalnizsin aliriz aklini" diyebilecek kadar kustahlasabilirler.
Hakkinizi sonuna kadar arayin kesinlikle sonuna kadar.
Bu arada konu sahibinin karadeniz demesine bu kadar tepki gostermeyin. Kadin karadeniz insaniyla ilgili hakaret etmemia neticede. Evet ne yazik ki birbirini tutup disaridan geleni ezen insanlar olabiliyor.

1. Önceki okulda yoktuya takılmadım, her okulda var denilince önceki okullarımda yoktu dedim.
2. Karadeniz'deyim, Karadenizli insanlar bana böyle yapıyor, ama bunları Karadenizli olanlara yapmıyor. Daha ne kadar Karadeniz ile ilgisi olabilir?

Ben daha açık size nasıl anlatılır bilemedim.

Bölge ile ne alakası var?
Hem de bir eğitimciden böyle saçma bir genelleme yapılması durumumuzun hakikaten vahim olduğunu kanıtlıyor.
Kolay gelsin size.
Tabii ki çok haklısınız ama mevcut coğrafya insanların karakterlerini de etkiliyor.Karadeniz zor bir coğrafya,Karadenizli insanlar genellikle sert olurlar ve çabuk sinirlenirler.Konuyu tam okumadım ama konu sahibinin anlatmaya çalıştığı şey bu sanırım.

Sayın Hocam
yazmışsınızda yazmışsınız. Karadenizle yaşadıklarınızı neden bağdaştırıyorsunuz. İlk atandığınız bir çok yerde bunları yaşayabilirdiniz.

İdealist ve şükür ki günumuzün şartlarına göre atanabilmiş taze bilgilere sahip öğretmenimizin serzenişleri bana biraz garip geldi.

Siz benden edin, ben buradan. Sizin bana zararınız yok, benim de size ve buraya yok. Ama buralı olan 3 insanın bana kasıtlı zararı var.
Oralı burali ne fark eder sen doğu, bati guney vs heryerde olabilirsin bu insanlar ülkeyi birak dünyanın heryerinde var ama kusura bakmayın siz bu kafayla "eğitimci "olamassiniz.Siz nerelisiniz acaba gerçekten merak ettim uzaylı falanmisiniz....

Dedem bir laf söylerdi aklima gelmedi söyle aciklayayim.
Karadenizli her daim memleketlisini savunur kayirir. Yeni eski olayi degil karadenizli olsaydiniz sizinde istediginiz olurdu.

Gecen sene mülakat puaninda kendi memleketlim atansin diye 80 alan ögretmene 95 puan verenlerde karadenizden cikmadi mi?
Arastirin isterseniz. Insallah sorununuzu cözersiniz Iyi aksamlar.

İlk atandığım yer değil, eşim de tayinci olduğu için zaten her gittiğimiz yerde ben yeni oluyorum, istersem 40 yıllık öğretmen olayım bu durum değişmeyecek; her yerde en yeni ben. İnanın böyle durumla ilk karşılaşmam, şaşkın ve kırgınım. Kırgınlığım zamanla kızgınlığa döndü.

Şimdiye kadar branşımla alakalı 5 toplantı oldu, hep tek ben gönderildim. Giderim onda gram sıkıntı yok, ama o toplantılar hep okul saati içindeydi, benim sınıflarım hep geri kaldı. İl dışı gezi oldu, yine ben gittim, sınıfım yine geri kaldı, başka ilçeye gezi oldu elbette ben gittim, yine geri kalan bir başka sınıfım. Yemin ediyorum size 6. sınıflarımdan biri "Öğretmenim siz bizim dersimize girmek istemiyor musunuz? Sürekli yoksunuz" dedi. Küçücük çocuk bunlar, öğretmenin işi çıkmıştır diye düşünmüyor, bu şekilde fikre kapılıyorlar.

İnsallah alisirsiniz ne deyim. Ben alisamayip kacmistim :)

Kibarlığım size uzaylı imajı verdi ise ne acı. Ancak rica ederim "olamassiniz" yazan biri beni ya da becerimi yargılamadan önce bir dursun. İnsan kayırmamak, adalet istemek uzaylılıkla eş olmuş; ne acı.

Aaah ah, dedeciğim çok erken yaşta rahmetli oldu, keşke ömrü yetseydi de tecrübelerinden faydalansaydım.
Mülakat zaten başı başına yanlış bir şey, atanmaya çalışan herrrrrkese Allah yardım etsin, puanlayacaklara da vicdan ve empati duygusu versin. Çok teşekkür ederim.

Ooo güzel Türkçe, alırım bi dal

Siz istiyor tayin? Gezdiğiniz her bölgeden nefret edeceksiniz gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…