Şöyle söyleyim, sinirliliği, empati kuraMAma yeteneği, aynı dilden konuşamamamız, aramızdaki yüksek derecede eğitim farkı "biz aynı dünyaların insanı değiliz" durumunu tetikliyor.
En basiti, tartısırken ben sorunumu açıklıyorum detaylarına kadar. Bana verdiği cevap şu: "Sen kimden akıl alıyorsun, sen havalandın yine, sen şöylesin, böylesin." Gelip neden böyle bir tartışmaya girdiğini, bu fikre kapıldığını sormama reğmen arabesk bir şekilde benle tartışmaya giriyor. Açıklama şöyle dursun normal zamanlı konuşamıyor bile.
Arkadaşlarımşa gayet entellektüel sohbet ediyoruz. Atıyorum şu bilgisayar markası şöyle bi anlaşma yapmış, şöyleymiş böyleşmiz falan diyoruz. "O da bilgisayar mı, peh" diyor. Arkadaşlarım garip garip bana bakıyor. Soruyorlar, "hangi özellikleri yönünden markanın eksik olduğunu düşünüyorsun?" cevap şu: "Ya bırak, ben iyi biliyorum. Bilgisayar bile değil o."
Bu konuşma tarzı ne ya? Sonra iki saat düzeltiyorum aslında sunu demek istedi diye. Geliyoruz bulusmadan, bir daha arkadaslarınla görüşmeyeceğim, kendini begenmişler falan diyo. Pardon? orda kendini begenmişlik yapan tek kişi vardı, acaba kim?
Ya onu gectim heryerde herkesle o haksız olmasına ragmen tartısıyoruz. Xray den geciyor, cebinde telefon unutmus, vay efendim güvenlik neden ona bir daha gec demiş. İKİ saat orada durup bagırıyor, insanları işinden cıkarmakla tehdit ediyor falanlar filanlar. İşte o sahneler ve sonrasında beni rezil ettiği için ve o insanlara saygısızlık yaptıgı için agzını burnunu kırasım geliyor. Hayatımda hiçbir insandan nefret etmedim ya. Bildiğiniz Recep İvedik..
He, ayrılma konusmaları yapıyorum. Bizim recep ivedik başlıyor, "aşkım, kendimi düzelticem. Okuyacagım, üniversiteye gideceğim. Zaman ver, hersey senin için. bizim için. ben cahil kalmka ister miyim, hayatımda şu oldu, bu oldu biliyorsun. Ama bitecek bu dönemler" nutkuna. Sadece iki hafta dayanıyor dünyanın en kibar insanı olma durumu.
Sonra tekrardan bana ve cevresindeki tüm insanlara kaba davranısları baslıyor. Küfürlü konusmalar, şakayla bana vurmalar, r'leri üstüne basarak kabadayı konusmaları, mahalle serserilikleri. Aman ne cok doluyum