Nefes sorunu

ELNISMUR

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2021
450
554
İyi günler yaklaşık 2 yıldır nefes sorunum var derin nefes alamıyorum bazen kriz geliyor ölüyorum sanıyorum. Özellikle Çok yemek yediğim zaman sinir stres olduğum zaman yoruldugum zaman daha çok oluyor. Gitmediğim doktor kalmadı ciğer mide kalp her yerime baktırdım. Bütün Doktorlar psikolojik diyorlar. Psikologa gittim o da fayda etmedi.
Benim gibi olanlar var mı ?

Nefes aldığımı düşününce bende de oluyor unutana kadar.
Bir de mesela kahve+çay ya da kola-kahve içtiğim günler çok oluyordu karıştırınca çarpıntı yapıyordu sanırım.
Ben nefes almamı zorlayan şeylerden uzak durarak çözüm buldum.

Yemek yerken derin nefes alma isteği ama o derin nefesin yetmemesi? Bahsettiğiniz şey bu ise bende de var. Kesinlikle psikolojik. Boğuluyormuş hissi geliyorsa şuna kendinizi inandırın. Ben nefes alabiliyorum. Bu his psikolojik ve geçici. Nefes almamı engelleyen hiçbir şey yok. Az sonra geçecek.

Nefes aldığımı düşününce bende de oluyor unutana kadar.
Bir de mesela kahve+çay ya da kola-kahve içtiğim günler çok oluyordu karıştırınca çarpıntı yapıyordu sanırım.
Ben nefes almamı zorlayan şeylerden uzak durarak çözüm buldum.
Benim dusunsemde dusunmesemde sürekli gidiyor.Hayatim alt üst oldu

İyi günler yaklaşık 2 yıldır nefes sorunum var derin nefes alamıyorum bazen kriz geliyor ölüyorum sanıyorum. Özellikle Çok yemek yediğim zaman sinir stres olduğum zaman yoruldugum zaman daha çok oluyor. Gitmediğim doktor kalmadı ciğer mide kalp her yerime baktırdım. Bütün Doktorlar psikolojik diyorlar. Psikologa gittim o da fayda etmedi.
Psikiyatrist deneyin panik bozukluğunuz olabilir fiziksel bir sorun bulunmadıysa.

Bir tane mi psikologa gittiniz. Yoksa bir kaç tane deneyip öyle mi vazgeçtiniz. Acaba yemeği çok mu hızlı yiyorsunuz nefes nefese kalıyorsunuz. Burnunuzda et olabilir mi ?

Nefes alamadığını hissettiğin zaman farkında olmadan daha fazla ve düzensiz nefes alırsın. Panik yüzünden.
O zaman daha fazla oksijen almış olursun. Bu da nefes alamama hissini arttırır.
Bir kese kağıdının ağzını büzerek üç beş kere kese kağıdının içine nefes alıp vermeyi dene. soluduğun oksijen miktarını azaltacağı için daha çabuk normale dönersin.

Gittim ilaç verdi.Ama çok ağır ilaçlar sersemlestiriyor, kullanamadim.Bebekte istediğim için zararli
Siz ilk önce tedavinizi olun sonra bebek düşünün Dr söylersiniz bebek düşünüyoruz diye panik atak belirtileri gibi geldi bilgisi daha fazla olan yazar

Psikolojik diyorlarsa psikolojiktir muhtemelen. Psikiyatriye randevu alıp bir görünseniz? Ben de panik atak vardı nefes almakta çok zorlanıyordum, nefes egzersizleri işe yarıyor. Kese kağıdıyla günde 15,20 kez egzersiz yapıyorsun ağzını burnumu kapatıp. Terapi alırsınız belki.

Ben varım🤣
Defalarca göğüs hastalıklarına gittim. Sorun sinirsel
Adı da nevrotik solunummuş🤣
Daralınca hepten hıhıhıhı oluyorum. Çaresi yok. Darkandırtmıycaz kendimizi.

Bir tane mi psikologa gittiniz. Yoksa bir kaç tane deneyip öyle mi vazgeçtiniz. Acaba yemeği çok mu hızlı yiyorsunuz nefes nefese kalıyorsunuz. Burnunuzda et olabilir mi ?
Evet yemeği hızlı yiyorum ama onla ilgili değil psikolojik diyor doktor

Nefes alamadığını hissettiğin zaman farkında olmadan daha fazla ve düzensiz nefes alırsın. Panik yüzünden.
O zaman daha fazla oksijen almış olursun. Bu da nefes alamama hissini arttırır.
Bir kese kağıdının ağzını büzerek üç beş kere kese kağıdının içine nefes alıp vermeyi dene. soluduğun oksijen miktarını azaltacağı için daha çabuk normale dönersin.
Denicem saol

İçinden 3’e kadar sayarak yavaş yavaş burnundan nefes al ama göğsünü değil, karnını şişirerek. Çok az tut nefesini ve 3’e kadar sayarak ağzından yavaş yavaş ver. Psikolojik nefes açlığı çekiyorsun, bahsettiğim yöntem seni rahatlatmaya yardımcı olur. 🙏 aklını oyaladıkça da geçer, stres yapmamaya çalış ❤️

X