Bence şişliklerinizin çoğu inene kadar kendi doktorunuz dışında diğerlerini dinlemeniz çok mantıklı değil sonuçta operasyonu gerçekleştiren o. Birde nazal döngü dediğimiz bir olay var. Burnumuz %100 nefes alabiliyorken bile bir delik daha az kullanılıyor ve bu delik sürekli değişiyor sağdan sola soldan sağa. Ama burun ameliyatı olduğumuzda içeride de şişlikler oluşuyor ve zaten sağlıklı hali az nefes alan delik tıkanıyor. Bizde sanıyoruz bir şeyler ters gitti ameliyatta :) Ama işte tam olarak burun içi şişlikleri inmeden buna yorum yapmak çok zor.
Benimde ameliyatım çok yeni. Son 3-4 gündür nefesim düzeliyor gibi olmuştu grip oldum biraz konkalar şişti içerideki. Şuan pek alamıyorum nefes iner umarım :)cevap için teşekkür ederim birde benim konkalarda küçültüldü ameliyatta onunla da ilgisi olabilir biraz daha beklemeliyim :/
Benimde ameliyatım çok yeni. Son 3-4 gündür nefesim düzeliyor gibi olmuştu grip oldum biraz konkalar şişti içerideki. Şuan pek alamıyorum nefes iner umarım :)
Açıkçası konka dediğimiz alana bir şey yapıldı mı bilmiyorum ben de bu problemlerle karşılaşınca yabancı forumlarda araştıra araştıra bilgi sahibi oldum konka nedir vb gibi şeyler hakkında. Ama doktorumun dediğine göre bir taraftaki eti yaktık birini de küçülttük demişti sanırım yanlış hatırlamıyorsam :)aynı şeyi yaşamışız resmen :!! Bende nezle atlattım peki sizin de konkalara müdahale oldu mu ?
Benim iki tarafta küçültüldü radyofrekansla baZen nefesim iyi bazen alırken yoruluyorum resmen sanki karnımı diyaframımı taşıyorum !Açıkçası konka dediğimiz alana bir şey yapıldı mı bilmiyorum ben de bu problemlerle karşılaşınca yabancı forumlarda araştıra araştıra bilgi sahibi oldum konka nedir vb gibi şeyler hakkında. Ama doktorumun dediğine göre bir taraftaki eti yaktık birini de küçülttük demişti sanırım yanlış hatırlamıyorsam :)
Okuduğum kadarı ile dış şişlikler devam ettikçe iç şişlikler de devam ediyor. O yüzden dışın çoğu çözülmedikçe içten de sonuç beklememek gerek gibi. Bir doktor tamponlar ilk çıktığında nefesiniz iyi ise iyileşince de o hale gelecektir yazmıştı. Çünkü ilk çıktığı an burun içi şiş olmuyor sonraki günler şişmeye başlıyor ama bazı arkadaşlara soruyorum ilk günden itibaren nefes problemi yaşamayanlar var. O yüzden çok anlam veremediğim bir konu.Benim iki tarafta küçültüldü radyofrekansla baZen nefesim iyi bazen alırken yoruluyorum resmen sanki karnımı diyaframımı taşıyorum !
Boşuna kendinizi üzmeyin zaten konkalara müdahale edildiyse sırf onun iyileşmesi kaç ay sürüyor içeride dikişler ödem yapıyor 3 ay bile zaten sağlıklı nefes için çok erken sizin göremediğiniz kabuklanmalar oluyor içerde ve nefesi engelliyor aman iyileşince sorun kalmazYaklaşık 2 ay önce ameliyat oldum görüntüsü şekli herseyi iyi gidiyor geçen hafta nezle oldum bulunduğum ilde doktora kbb gittim kızlar doktorda beğendi burnumu fakat içerde darlık görüyorum ödemden de olabilir geçmezse operasyon olabilir demez miay beynimden vuruldum. İlaç verdi eczaneye fln gittim eczacı bu spreyi mi yazdı size diye sordu ameliyat olduğunuzu biliyor mu dedi neyse kendi doktoruma ulaştım kullanma spreyi dedi Başka sprey verdi . Devlet hastanesine gittim aynı gün rahat etmedi içim oradaki dr sordum darlık meselesini yoo normal dedi ay nefesim öyle mükemmel değil açıkçası zamanla geçer deniliyor evet 6 aya kadar beklenmeli ama işte bir kere şüphe girince içine insanın acaba acaba ... benim için en başından beri içi fonksiyonel olarak iyi olmasıydı...
Okuduğum kadarı ile dış şişlikler devam ettikçe iç şişlikler de devam ediyor. O yüzden dışın çoğu çözülmedikçe içten de sonuç beklememek gerek gibi. Bir doktor tamponlar ilk çıktığında nefesiniz iyi ise iyileşince de o hale gelecektir yazmıştı. Çünkü ilk çıktığı an burun içi şiş olmuyor sonraki günler şişmeye başlıyor ama bazı arkadaşlara soruyorum ilk günden itibaren nefes problemi yaşamayanlar var. O yüzden çok anlam veremediğim bir konu.
Evet çok teşekkür ederim bu hiç aklıma gelmedi sizin gibi biri uyardı konkalardan olabilir diye teşekkür ederimBoşuna kendinizi üzmeyin zaten konkalara müdahale edildiyse sırf onun iyileşmesi kaç ay sürüyor içeride dikişler ödem yapıyor 3 ay bile zaten sağlıklı nefes için çok erken sizin göremediğiniz kabuklanmalar oluyor içerde ve nefesi engelliyor aman iyileşince sorun kalmaz
Doktor kendince yorum yapmış çünkü yapılan işlemleri doktorunuz bilir ki burun ameliyatında o kadar işlem var ki daha bilmediğimiz bu kadar ödem çok normal siz sadece bekleyin su an erkenEvet çok teşekkür ederim bu hiç aklıma gelmedi sizin gibi biri uyardı konkalardan olabilir diye teşekkür ederimkeşke gittiğim doktorda emin olmadığı tanısını kendisine saklasaydı da bu kadar üzülmeseydim birde küçük çocuğum var kaç gündür ona bile adapte olamadım inanın
Doktor kendince yorum yapmış çünkü yapılan işlemleri doktorunuz bilir ki burun ameliyatında o kadar işlem var ki daha bilmediğimiz bu kadar ödem çok normal siz sadece bekleyin su an erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?