NEFES DARLIĞIM VAR KORKUYORUM

papatyadpapatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2024
20
6
44
Herkese merhaba umarım derdime bir nebze de olsa çare bulurum sizlerle burada. Geçen yıl babam rahatsızlandı ve 1 aya kadar hastanede kaldı zaten 2 ay sonrada kaybettik . Hastanede babamın yanında refakatçi olarak kaldığım günlerde başladı nefes darlığım ve halâ devam ediyor. 1 yıldır nefes alamıyorum derin nefes almak istiyorum fakat çoğu zaman zorlanıyorum m Doktora gidemiyorum çünkü çok korkuyorum kötü bir şey duymaktan. Sigara da kullanıyorum sanırım bu yüzden. Son 1 yılda 25 kilo aldım kilodan sebepte olabilir mi diyorum eğer benim yaşadığım durumu yaşayan arkadaşlar varsa yazarsa çok sevinirim şuan kendimi ne kadar ifade edebildim bilmiyorum

Herkese merhaba umarım derdime bir nebze de olsa çare bulurum sizlerle burada. Geçen yıl babam rahatsızlandı ve 1 aya kadar hastanede kaldı zaten 2 ay sonrada kaybettik . Hastanede babamın yanında refakatçi olarak kaldığım günlerde başladı nefes darlığım ve halâ devam ediyor. 1 yıldır nefes alamıyorum derin nefes almak istiyorum fakat çoğu zaman zorlanıyorum m Doktora gidemiyorum çünkü çok korkuyorum kötü bir şey duymaktan. Sigara da kullanıyorum sanırım bu yüzden. Son 1 yılda 25 kilo aldım kilodan sebepte olabilir mi diyorum eğer benim yaşadığım durumu yaşayan arkadaşlar varsa yazarsa çok sevinirim şuan kendimi ne kadar ifade edebildim bilmiyorum
Merhaba bronşit yada astım olabilir sigara ile de daha kötü olmuş olabilirsiniz. Her hastalığın sebebi üzüntü astım hastası biri olarak söylüyorum üzüldüğümde gece nefesim daralıyor bence bi göğüs doktoruna gidin

Öncelikle doktora gitmekten korkmayın.Nefes darlığınin bir çok sebebi olabilir. Akciger,kalp,astim,fazla kilo,panik atak vs.Bende de aynı sorun var bir gün nefes alamayarak uyandım ve çok korktum
Evde kedi besliyorum,buna bağlı alerjik astım gelismis.Ilac kullanarak düzene giriyor
Öncelikle göğüs hastalıkları bölümüne gidip sebebini öğrenin.
Hastaneye gitmeyerek sorunlardan kurtulamazsiniz

Öncelikle doktora gitmekten korkmayın.Nefes darlığınin bir çok sebebi olabilir. Akciger,kalp,astim,fazla kilo,panik atak vs.Bende de aynı sorun var bir gün nefes alamayarak uyandım ve çok korktum
Evde kedi besliyorum,buna bağlı alerjik astım gelismis.Ilac kullanarak düzene giriyor
Merhaba bronşit yada astım olabilir sigara ile de daha kötü olmuş olabilirsiniz. Her hastalığın sebebi üzüntü astım hastası biri olarak söylüyorum üzüldüğümde gece nefesim daralıyor bence bi göğüs doktoruna gidin
Çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi astım bronşittir ama olmuyor işte bir gidebilsem keşke:KK43:

Bundan 3.5 yıl önce bir sırt ağrısı yaşadım covidden sonra gerçi işim gereği masa başında çalıştım yıllardır hukuk bürosunda birde evden çalışma oldu uzun süre sırt ağrım ondan diye düşündüm o sıra doktora gittim hem özel hem devlet tomografi emar bişey çıkmadı sadece emarda omurilikte eğrilik çıkmıştı en son 2 yıl önce Süreyya paşa Hastanesi'ne gittim orada tomografi de 3mm nodül göründü sigara içtiğim için 3 ayda bir kontrole çağırmıştı doktor ama işte sonra babamın rahatsızlığı korkularım derken gitmedim babama çok üzüldüm acaba o tetiklemiş olabilir mi diyorum kızım var 11 yaşında çok küçük daha bana birşey olursa ne yapar diye düşünüyorum hep o yüzden de doktora gitmeye korkuyorum çok. Biliyorum burada sonuç alamam ama belki cesaret gelir yada kafam rahatlar diye yazdım bu aralar birde öksürük başladı soğuk algınlığı sanırım onuda pekmez bal zencefille atlatmaya çalışıyorum hatmi çiçeği kürü ile bu arada tavsiyem herkese hatmi çiçeği kürü gerçekten işe yarıyor belki diğer arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim:)

Biliyorum haklısınız ama korkumu nasıl anlatsam bilemiyorum Allah korusun kötü birşey duyarsam diye ne yaparım bilmiyorum
Doktorlar öldürmez, hastalik öldürür.

Bunu kafaniza yazin ve 11 yasindaki kizinizla mutlu ve saglikli bi omur gecirmek icin doktora gidin.

Eşiniz ne yapiyor bu durum icin?

Yasadiginiz panik atak da olabilir. Ben de korktugum bir sey varsa onun belirtiaini cok yasiyorum.

Erken gitmek her zaman faydalidir. Belirsizlikte cok kotudur. Simdi bence randevu alin ve gidin.
1 senedir var diyorsunuz, baska belirtiniz var mi?
Mesele hastaliklarda genelde kilo verilir, o yuzden iyi dusunmeye calisin

Başınız sağolsun

Bence 1 yılda aldığınız 25 kg sebebiyle yaşıyorsunuz çünkü kısa sürede çok fazla kilo almışsınız. Madem hastane fobinizi yenip gidemiyorsunuz o halde diyet yapıp kiloları verin. Kendinizi de iyi hissedersiniz hem.

Doktorlar öldürmez, hastalik öldürür.

Bunu kafaniza yazin ve 11 yasindaki kizinizla mutlu ve saglikli bi omur gecirmek icin doktora gidin.

Eşiniz ne yapiyor bu durum icin?
Eşimden kızım 1.5 yaşındayken ayrıldım fakat sürekli görüşüyoruz hatta çok iyi arkadaş olduk diyebilirim o da doktora gitmemi söylüyor gittimde çok kez babamı kaybettikten sonra gidemedim birde tek çocuğum ben babam hayatta iken çok rahat korkmadan gittim doktora biliyordum ki kötü bişey duysam bile babam vardı atlatırdım ama şimdi hiç cesaretim kalmadı. Babamın vefatından sonra annemin yanına geldim kızımla annemle yaşıyoruz o da akciğer hastalığı yaşıyor önümüzdeki haftalarda ameliyatı var bilmiyorum psikolojik mi benim korkularım nefes darlığım anlamıyorum. Bazen diyorum ki psikolojik ağrı olur mu hiç mesela 1 yıldır sol kaburgam ağrıyor ara ara kollarım ağrıyor bazen inanın çok üzülüyorum o kadar özlüyorum ki eski sağlıklı mutlu günlerimi bu günlerime de şükür tabi ama eskiden hiç hastalık ölüm aklıma gelmezdi kusura bakmayın böyle uzun uzun yazdım ama

Doktora gidin.

Merhaba bronşit olabilirsiniz. Dediğiniz gibi kiloylada alakalı olabilir. Doktora gidin korkmayın. Beklettikçe daha fazla ilerler.

Yasadiginiz panik atak da olabilir. Ben de korktugum bir sey varsa onun belirtiaini cok yasiyorum.

Erken gitmek her zaman faydalidir. Belirsizlikte cok kotudur. Simdi bence randevu alin ve gidin.
1 senedir var diyorsunuz, baska belirtiniz var mi?
Mesele hastaliklarda genelde kilo verilir, o yuzden iyi dusunmeye calisin
Hayır kilo verme yok hatta diyet yapmaya bile korkuyorum hastalıktanmi diyetten mi diye anlayamam korkusuyla yedikçe yiyorum. İşte 1 haftadır öksürük vardı hatmi çiçeği zencefil bal azaldı öksürük bazende sol kaburgam ağrıyor regl olmama yakın oluyor dikkat ettim de. Sırt ağrım zaten 2021 den beri devam

Başınız sağolsun

Bence 1 yılda aldığınız 25 kg sebebiyle yaşıyorsunuz çünkü kısa sürede çok fazla kilo almışsınız. Madem hastane fobinizi yenip gidemiyorsunuz o halde diyet yapıp kiloları verin. Kendinizi de iyi hissedersiniz hem.
Çok teşekkür ederim. Ben dünya güzeli değilim ama güzel bakımlı zayıf biriydim 2 yıldır saçımı boyamiyorum kilo aldım saçımı banyodan banyoya tarıyorum ki her gün fönlüydü hiç 50 kilonun üstüne çıktığımı bilmem ama bu sırt ağrısı ile başladı korkularım babamı kaybettim derken durumum bu. Kilo vermeye de korkuyorum diyetten mi yoksa hastalıktan mı anlayamam diye

Çok teşekkür ederim. Ben dünya güzeli değilim ama güzel bakımlı zayıf biriydim 2 yıldır saçımı boyamiyorum kilo aldım saçımı banyodan banyoya tarıyorum ki her gün fönlüydü hiç 50 kilonun üstüne çıktığımı bilmem ama bu sırt ağrısı ile başladı korkularım babamı kaybettim derken durumum bu. Kilo vermeye de korkuyorum diyetten mi yoksa hastalıktan mı anlayamam diye
Aslında öncelikle psikiyatriyi düşünseniz sanki daha iyi olacak gibi duruyor.

Kızınız 11 yaşında, Allah çok güzel günlerini göstersin size.
İlerde sırtı ağrırsa, nefes darlığı olursa ne yapsın istersiniz ?

Hayatına, sağlığına sahip çıkmayı, korku hissetmenin normal olduğunu ama korkuları yönetebilmek gerektiğini sizden öğrenecek çocuğunuz.
"Annem 25 kilo almıştı, müthiş bir irade ile, çatır çatır verdi."
"Annem cevvaldir, bana ayaklarımın üzerinde durmayı, sağlığıma mutluluğuma sahip çıkmayı o öğretti"
İlerde bunları söylesin sizin hakkınızda.

Evlat sevmek sadece kucaklayıp, sevgi ve şefkatle sarmalamak değil, siz de bilirsiniz, rol model olmak da gerekiyor.
Sözlerinizden ziyade, davranışlarınızdan öğrenecek pek çok şeyi.

Bugün 1 Kasım 2024. Zaman kuş gibi uçup geçecek. 1 Kasım 2025 hop diye gelecek.
Her ay sadece 2 kilo vermeyi başarsanız, 1 Kasım 2025'te fıstık gibi olacaksınız yeniden.

Saçınızı güzelce bir kestirin, kırıkları falan iyice gitsin, bir bakım yaptırın.
Doktora gidin.

Hayır kilo verme yok hatta diyet yapmaya bile korkuyorum hastalıktanmi diyetten mi diye anlayamam korkusuyla yedikçe yiyorum. İşte 1 haftadır öksürük vardı hatmi çiçeği zencefil bal azaldı öksürük bazende sol kaburgam ağrıyor regl olmama yakın oluyor dikkat ettim de. Sırt ağrım zaten 2021 den beri devam
Yani ben de babami kaybettim . Hastaliklarinda dr a neredeyse hep ben gittim.
Ben de her ufak seyde bu yuzden panik oluyorum ve dr. A gidiyorum.

Ben onlem amacli gidiyorum. Siz zde en kisa sure de gidin dr .a . Bize de yazin.
Ben normal oldugunu dusunuyorum ama ne kadar bilebiliriz.

Allah acil şifalar versin
kızdım size elimde değil
3 mm nodül vardı diyorsunuz ve baktırmayıp ihmal ediyorsunuz
baktırmayarak ya daha kötü olursanız Allah korusun
biran önce gidin doktora lütfen

Bundan 3.5 yıl önce bir sırt ağrısı yaşadım covidden sonra gerçi işim gereği masa başında çalıştım yıllardır hukuk bürosunda birde evden çalışma oldu uzun süre sırt ağrım ondan diye düşündüm o sıra doktora gittim hem özel hem devlet tomografi emar bişey çıkmadı sadece emarda omurilikte eğrilik çıkmıştı en son 2 yıl önce Süreyya paşa Hastanesi'ne gittim orada tomografi de 3mm nodül göründü sigara içtiğim için 3 ayda bir kontrole çağırmıştı doktor ama işte sonra babamın rahatsızlığı korkularım derken gitmedim babama çok üzüldüm acaba o tetiklemiş olabilir mi diyorum kızım var 11 yaşında çok küçük daha bana birşey olursa ne yapar diye düşünüyorum hep o yüzden de doktora gitmeye korkuyorum çok. Biliyorum burada sonuç alamam ama belki cesaret gelir yada kafam rahatlar diye yazdım bu aralar birde öksürük başladı soğuk algınlığı sanırım onuda pekmez bal zencefille atlatmaya çalışıyorum hatmi çiçeği kürü ile bu arada tavsiyem herkese hatmi çiçeği kürü gerçekten işe yarıyor belki diğer arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim:)
Kızınızı düşünerek doktora gidin bronsit astim zatürre herşey olabilir Allah korusun diyelimki kötü bişey var evde durarak daha kötü bir duruma sokmayın kendinizi

X