Nefes Alamıyorum Gibi...

yasmin89

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
2.395
238
363
Arkadaşlar selam,

Son 2 gündür bu sıkıntıyı çekiyorum , 2 - 3 aydır yoktu ondan öncede gene 10 gün falan çekmiştim bunu , sanki aldığım nefes bana yetmiyor gibi bir his oluyor , akciğerim tam dolmuyor sanki , zorla üst üste nefes almaya çalışıyorum , birde zorla esneyerek nefes almaya çalışıyorum gibi yaparak ancak tatmin etcek nefesi alıyorum ve rahatlıyorum , ondan 5 10 dk sonra gene aynı şey oluyor gene akciğerlerim dolmuyor gibi falan oluyor , çok araştırdım ama bişey bulamadım , benim gibi şeyler yaşayan var mı merak ediyorum , yada sebebini bilen birisi ...

merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum..nefesim daralıyor ve esneyerek nefes almaya çalışıyorum.. bu durum bazen 10 dkda bir bazen daha sık oluyor.. ben sarkoidoz hastasıyım hastalığın atak dönemlerinde genelde nefes darlığı çekiyorum ama esneyerek nefes almaya çalışma yeni bir durum.. aynı zamanda atak dönemlerinde ayağımda ağrılı şişlikler oluşuyor.. umarım sizinkide bu şekilde hastalıktan dolayı oluşan durum değildir.. bazen stres durumlarındada nefes darlığı görülebiliyor .. ciddi anlamda yaşam kalitesi düşüyor insanın yol yürüyemiyorsunuz,merdiven çıkamıyorsunuz ve sürekli uyku hali.. benim hastalığımın seyri bu şekilde.. umarım sizinki ciddi bir durum değildir geçmiş olsun

önce bir göğüs hastalıklarına gitmelisin.eger patolojik birşey cıkmazsa seni psikiyatriye yönlendirir. panik atak olabilir

öncelikle sanada geçmiş olsun canım , ilgilenip detaylı cevap verdiğin için teşekkür ederim , benim öyle ayağımda şişlik olmadı hiç , uykuya gelince çok severim ne zaman uzansam nerdeyse uyurum yada uyucak gibi olurum , sanırım doktora gitsem iyi olucak...

önce bir göğüs hastalıklarına gitmelisin.eger patolojik birşey cıkmazsa seni psikiyatriye yönlendirir. panik atak olabilir

teşekkürler canım yanıt verdiin için , doktora gidicem en yakın zamanda

Büyük ihtimalle psikolojik, panik bozuklukla bağlantılı bir anksiyete durumu olabilir. Önce fizyolojik olarak araştırsınlar, bir şey çıkmazsa psikiyatriste gidersiniz.

geçmiş olsun canım mart ayından beri aynı problemi yaşıyorum ve doktora gittim. ilk önce dahiliye uzmanına gittim. röntgen, bi dolu kan testi, ekg, eko istedi benden hepsinin sonucunda kalp kapağımda aralık olduğu söyledi ve ben gerçekten çok telaşlandım 2 hafta sonra kardiyoloji uzmanına gittim "evet kalp kapağında aralık var ama bu olası bir şey doğuştan da olabilir dedi ve nefesimi hiç bir şekilde eekilemeyeceğini kalbimde bir şey olmadığını söyledi.
sonra bir süre rahat nefes aldım ama 1 aydır dayanılcak gibi değil. sürekli esniyorum. kendimi esnemeye zorluyorum ki nefes alayım. pazartesi günü kulak burun boğaz doktoruna gideceğim şüphelendiğim 2 şey var. ya burunda kemik eğriliği var ya da panik atak başlangıcı. çok arastırdım bu mevzuyu. burnunda kemik olanlar da nefes almada bizim gibi zorluk çekiyormuş.

doktora gittikten sonra sonucu bildiririm burada. sen de bildirirsen sevinirim. Allah şifa versin canım. çok çok geçmiş olsun tekrar

Canım aynı sorunlar hepsi birebir bende de var. ama bende gitmeye korkuyorum hala, sanırım burnumla ilgili olabilir. tuntili Sen gitttin mi doktora ne dedi ?

aynı sorunları bir buçuk aydır yaşıyorum bende...ve doktorla hiç bi ilgisi yok aksine doktorlar hiç bişe bulamadı.afakan kalkması denen bi durum nefesimi çeviremiyorum..sürkli esneyerek nefes alma ihtiyacı duyuyorum.ve artık kendimi bu şklde zorlmaktan baaş agrısı en buyuk sıkıntım oldu.sizler çözüm buldunuzmu merak ettim..ve korkudan kaynaklanan bişeymiş bu afakan kalkması..bana söylenen bi bitkiyle tedavi etme aşamasındayım inş iyi sonuç verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…