• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir herkesin öğretmenle derdi??

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.425
35.496
1.123
39
Çok sinirliyim,kızgınım,üzgünüm...
Nasıl kötü ,basit bir mesleğimi var bizim böyle???Niye elinden hiçbir iş gelmeyen,eğitimsiz ,cahil insanlar bile öğretmeni eleştiryor?Nİye zamanında öğretmen olmayan adamlar kadrolara alındı diye şimdi ceremesini biz çekiyoruz?
Ben işimi hakkıyla yapabilmek için onca emek veriyorum,okulumun kapısından bir gün besmelesiz girmedim.Bİr gün de işe giderken 'Allahım kul hakkından,haksız kazançtan koru' demeden çıkmadım evden.Her anım öğrencilerimin sorunlarıyla geçti.Kıyafeti olmayana,ayakkabısı,kitabı olmayana hep yardım ettim gizliden gizliye.annsinin görmediğini ben gördüm,bilmediği dertleri ben sordum:43:
Ama neden kimseye yaranamıyoruz?ne bekliyorlar da yapamıyoruz?
Bakıyorum,bir derdim var bölümünde bile hep bizden bahsediliyor.kendini bilmez ergenler konu açıyor,koca koca insanlar da onları destekliyor.Öğretmen olmayan bir Allahın kulu da demiyor yanılıyorsun,bak senin anladığın gibi değildir mesele diye.
Nasıl bir çekememezlik,nasıl bir kindir bu?

ülkedeki eğitim sisteminden kaynaklanıyor bence. sadece şimdiki değil eskilerden beri. birtürlü eğitim oturtulamadı bu ülkede. bence sorun başta burda.öğretmen bu ülkede hiç bir zaman sayılmadı gerçek anlamda.hep hakir görüldü. bende öğretmenim ve üzülüyorum. veliler öğrenciler bizi takmıyor. hep sistemin hataları bunlar.

esra'cım canım sakin ol...
çok kızdırmışlar belli ki seni
öğretmenlik mesleğini bu denli ayağa düşüren ne yazık ki uygulanan yanlış politikalar
sözleşmeli ogretmenlik diye abuk subuk birşey çıkarttılar, kötü deneyimler yaşandı
öğretmenin saygınlıgı yok edildi

geçen bir öğretmen arkadaşım da aynı dertten muzdaripti
öğrenciye en ufak bir ses yükselmesi durumunda ertesi gün hemen velisi müdüre hatta m.eğitim md.lüğüne şikayete gidiyor diye
eskiden böyle miydi?
valla babamızdan çok öğretmenden korkardır:19:

Merhabalar bende bu şubatta göreve başlayan bir öğretmenim...Şunu anladım ki biz nasıl doktoru mühendisi mimarı öğretmeni yetiştiriyorsak, diğerlerini de hırsızıda suçluyuda biz yetştiriyoruz. öğretmenlerimiz yüzünden öğretmenliğe bu kadar tepki var.. Çok sevilen yere göğe sığdırılamayan öğretmenler var.. Benim şimdi ki okulumda öğrenciler hiç sallamıyorlar öğretmenleri ve benide.. ben de çok sinirleniyorum bağırıyorum.. Ama ilk öğretmenleri disiplinli olsaydı öğrtmenin önemli oldugunu "bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü cocuklarına benimsetseydi öyle olmazdı.. ben branşçıyım bilmiyorum sizin ki nedir ama ben biraz sınıf öğretmenlerinde suc buluyorum.. he birde bu okulda okuyup 3. sınıfa giden ve 5. öğretmeni olan sınıflarımız var.. o zaman da öğretmenden cok sisteme geliyoruz...ücretlisiydi, sözleşmelisiydi derken cocuklar felegini sasırmıs :(

bir öğretmen olarak yazınızı tüylerim diken diken okudum
aynı şeylerden hatta daha fazlasından muzdaribim.
bahsettiğiniz konuyu tahmin edebiliyorum (gerçi mesel sadece burdaki konu değil de neyse) önce yazayım bende diye düşündüm sonra vazgeçmiştim. öğretmenleri öyle bir konuma düşürüyorlar ki kendimizi savunmak gibi bir duruma düşeceğimi düşünerek vazgeçmiştim.
bazı arkadaşlar eğitim sistemi filan yazmışlar ama mesele o da değil aslında artık kimsenin öğretmene saygısı kalmadı. söyleyecek çok şey var ama neyse.....
face book ta biri karikatür hazırlamış
"öğretmenin kral olduğu zamanda öğrenci, öğrencinin kral olduğu zamanda öğretmen olduk" diye gülüyorum ağlanacak halimize........................

bu konuda konuşulacak o kadar çok şey var ki...
belki şu anlamda biraz avantajlıym.işsizliğin yoğun olduğu küçük bir şehirde yaşıyorum.sırf bir mesleğim var diye saygı gördüğüm oluyor,yoksa kimsenin öğretmenliği ciddiye aldığı yok.
evet bu saygının kaybolmasına sebep olan da biziz.daha doğrusu aslında öğretmen olmayan,ama öğretmen kimliği kazandırılmaya çalışılan insanlar.
yine de hiç fark etmez.neden öğretmenlerin peygamber değil de birer insan olduğu gerçeğini kabullenmiyor bu millet?doktor hata yapar,yanlış ilaç verir,,hatta hastanın ölümüne sebep olur.ama yine de doktordur.öyle de olmalı.malesef hayat böyle.ama neden bizim için geçerli değil bunlar?yani niye biz hep mükemmel olmalıyız?
meslekte çok tecrübeli değilim,4. senem.ama çokfazla öğretmenle çalışma imkanı buldum bu sürede.şunu rahatlıkla söyleyebilirm;eğitim fakültesi mezunu her tanıdığım gerçekten işinin hakkını vermeye çalışıyor(benim çalıştığım bölgede en kıdemli arkadaşım 10 yıllık),çünkü olayın bilincinde.sistemdeki hatalardan es kaza öğretmen olmuşlardan da çok iyileri var.ama hepsi için aynı şeyi söylemem mümkün değil.
o kadar iyinin yanında elbette kötüleri olacaktır,her işte böyle bu.ama neden en çok damgayı biz yiyoruz anlamak mümkün değil.başımıza bakan diye getirilenlerden hiçbiri de sahip çıkmıyor zaten.böyle ortalıkt amilletin ağzında savrulup duruyoruz

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil.Velisi,öğrencisi,milli eğitimdeki memuru,milli eğitim bakanı,öğretmenlikten haberi olmayan yüzlercesi.....bize kim değer veriyor Allah aşkına? Ama şu bir gerçek ki öğretmenlerden bu suçlamaları hak eden,işini yapmayan,işini sevmeyen,branşından anlamayan,öğrenciyle nasıl konuşacağını bilmeyen o kadar çok kişi var ki.....Öyleleri yüzünden işini hakkıyla yapanlar da araya kaynıyor işte.Sadece eğitim sistemi de değil sorun.Kişilikler değişmiş sanki.Her sene öğrenci kalitesi biraz daha düşüyor,nedenini bir türlü anlamadım.Öğrenci her hakkı kendinde görüyor.Her şeyi yapabileceğini sanıyor.Biz öğretmenimizi ilerden görünce bile elimiz ayağımıza karışırken şimdi öğrenci öğretmeninin yüzüne rahatlıkla küfredebiliyor.Öğretmenin bir yaptırımı da yok yeni sistemde.Zaten çocukta da saygı,değer,sevgi,ahlak anlayışı,bir amaç kalmamış.İkisi buluşunca şimdiki öğrenci profili karşımıza çıkıyor.Şu konuşanlar çok değil,hadi 1 hafta bile değil,2 gün boyunca 40'ar dk.40 kişilik sınıfta lise talebelerinin dersine girsin,o zaman öğretmenlik kolay diyebilecekler mi çok merak ediyorum.Uzaktan davulun sesi hoş geliyor ama yakından içler acısı.Allah bize sabır,öğrencilere akıl,baştakilere de empati yeteneği versin...

6 yıllık bir öğretmen olarak kesinlikle her kelimenize hak vererek okudum yazınızı. ne çalışma saatimiz kaldı eleştirmedikleri ne de yaptığımız 3(!) ay tatil. ben bütün bunların sorumlusu olarak başımıza getirilen öğretmenlikten bihaber insanları ve tepeden inen kurallarını görüyorum. sınıfı geçirmek zorundasın, performans görevini yaptırmak zorundasın, 0 8 yılı hatta seneye 12 yılı ne yaparsa yapsın bir şekilde bitirecek. yeri geliyor sürekli devamsızı bile bırakamıyoruz sınıfta. öğrenci ve veliye bu kadar adaletsiz hak verilmişken kimin umrunda öğretmen. etraftaki camilere kurslara yurtlara koşa koşa yardım eden milletimiz okula gelince devletin okulu değil mi kardeşim niye yardım ediyoruz diye 1 tl için okula hesap sormaya gelebiliyor.... yazdıkça sinirleniyorum bu kadar yeter bence.

ben gerçek hayatı geçtım sanal hayatta bıle bılgı rıca ederken ımlaya dıkkat etmedım dıye eğitimcılığımı eleştırdıler:))

guluyorum ama ıstediğim konu çok önemlıydı ve bu derece gözu donmuşlere yapacak bışey yok tabı..

susuyor beklıyorum..umarım yaptıkları muameleye maruz kaldıklarında dank eder..

Kedi uzamanadığı ciğere .... meselesi..Eleştirenler benim bir günde yaptığım şeyi yapsın,karşıma geçsin öyle konuşsun..

Bağlı olduğumuz bakanlık ve bakan öğretmenine zerre değer vermezken başkalarından beklemek... olmaz be meslektaşlarım.Valla olmaz...

bize toplumdakı bu işkence artık doktora yöneldı..

yakında eğitimcılıkten dem vuranlar amelıyat yapmayada kalkarsa ben şaşmayacağım..onlar muhteşem otorıte nasılsa..benım aldığım eğitimi geçtım doktor da kimmiş canım onlar varken dimi ama:47:

6 yıllık bir öğretmen olarak kesinlikle her kelimenize hak vererek okudum yazınızı. ne çalışma saatimiz kaldı eleştirmedikleri ne de yaptığımız 3(!) ay tatil. ben bütün bunların sorumlusu olarak başımıza getirilen öğretmenlikten bihaber insanları ve tepeden inen kurallarını görüyorum. sınıfı geçirmek zorundasın, performans görevini yaptırmak zorundasın, 0 8 yılı hatta seneye 12 yılı ne yaparsa yapsın bir şekilde bitirecek. yeri geliyor sürekli devamsızı bile bırakamıyoruz sınıfta. öğrenci ve veliye bu kadar adaletsiz hak verilmişken kimin umrunda öğretmen. etraftaki camilere kurslara yurtlara koşa koşa yardım eden milletimiz okula gelince devletin okulu değil mi kardeşim niye yardım ediyoruz diye 1 tl için okula hesap sormaya gelebiliyor.... yazdıkça sinirleniyorum bu kadar yeter bence.

canım ben de 10 yıllık öğretmenim ve sözlerine sonuna kadar katılıyorum yaptırım gücümüz yok çobanlık ı yapıyoruz öğretmenlik mi belli değil sen ders vereceksin gideceksin fazlasınıa hakkın yok veli çğtertmeni idare öğretmeni suçlar günah keçisiyiz biz

Elimizi kolumuzu bağlamışlar, rahvan yürü diye diretiyorlar. Bizim 40 dakikalık mesaimiz, diğer devlet çalışanlarının bir haftalık mesaisine tekabül eder. Görüyoruz okula gelen hemşirelerin, diş doktorlarının halini arsızlıkları garanti altına alınmış çocukları görünce. Bu sistemde ne öğrenci yetişir, ne de öğretmen işini yapabilir. Öğrenciler canlarının istediği her şeyi yapıyorlar, canlarının istemediği hiçbir şeyi yapmıyorlar. Okulda haraç toplayan, ulu orta küfür eden, kavga çıkarmak için fırsat kollayan, ders zili çaldığı halde sınıfa girmeyen, kendisini uyaran nöbetçi öğretmene diklenen çocuklar var. Okula erile gerile gidiyoruz, acaba bugün neler göreceğiz, diye. İnsan önce yaptığı işten zevk alacak. İki öğretmen bir araya gelse, huzur kaçıran öğrenciyle ilgili konuşuyor. Öğretmenlik değil, kalabalık kontrolü yapıyoruz. Yaptığımız işi küçümseyenler, aldığımız parayı çok görenler buyursunlar, öğretmen olsunlar; engelleyen mi var? Kimse kolumuzdan tutup da, gel öğretmen ol, demedi. Dişimizle, tırnağımızla çabalayarak olduk. Herkes işini iş yerinde bırakır, öğretmen için belli mesai yoktur. Okula gider çalışır, eve gelir çalışır; kendisine zaman bile ayıramaz. Bu ülkede hafta sekiz gün dokuz öğretmen dövülür, bıçaklanır, öldürülür; öğretmenin sesi çıkmaz, bakan zaten bakmakla meşgul; mutfakta ne pişer nasıl pişer, hiç anlamaz. Bu ülkede kolay öğretmen olunmuyor. Sorun öğretmende değil; öğretmende görenin kafasında. Okulları 20 yıl önceki gibi zannediyorlar. Onun için de sürekli öğretmene yükleniyor. Öğretmene hiçbir katkı sağlamayan kurslarla onca insanın zamanı israf ediliyor. Sınıf yönetimiymiş, öğrenmeyi öğretmekmiş... miş miş miş... Eğer öğretmenler diğer meslek grupları gibi seslerini duyuramazlarsa, sistemden kaynaklanan sorunlara tepki veremezlerse, bu tür eleştirileri de, öğrencilerin bildiklerini okuyarak her türlü sorumsuzluk ve saygısızlık yapmalarını da hak ediyorlardır, demektir. Sesimizi duyuralım, derim.

Son düzenleme:
Öğretmenlikle kimsenin alıp veremediği olduğunu düşünmüyorum. Maalesef 5 parmağın 5'i de bir olmuyor. Her meslek grubunda olduğu gibi öğretmenlik yapanlar arasında da çürük elma çok ne yazık ki... Bir öğrenciyi dersten ve okuldan soğutan öğretmen de var öğrenciye dersi ve okulu sevdiren de...

Öğretmenlikle kimsenin alıp veremediği olduğunu düşünmüyorum. Maalesef 5 parmağın 5'i de bir olmuyor. Her meslek grubunda olduğu gibi öğretmenlik yapanlar arasında da çürük elma çok ne yazık ki... Bir öğrenciyi dersten ve okuldan soğutan öğretmen de var öğrenciye dersi ve okulu sevdiren de...

her meslekte bu 5 parmak hesabı mevcutken neden bır tek öğretmene yüklenıyorlar biliyor musunuz?

zamanında kımseye danışmadan yapılan alan dışı atamalar yüzünden..
başka meslekte olmayan ücretli öğretmenlık sıstemı yuzunden..hiç ücretli doktor ya da muhendıs vardı bakanlıklarda?? yok..
insanlar yenı yenı uyanıp bunun acısını benım öğretmenımden yok yere çıkarıyor..hedef şaşmış bu uyanışta..

bırde toplumumuz o kadar ben bılirimci zıhnıyetle dolu ki..başta o koltuklarda olanlar olmak üzere.. eğitimi erbabından çok herkes biliyor maşallah..

herkes eğitim konusunda kendınce aşık atıyor öğretmenle..ee saygıda yok öğretmene..ee bı de dayak..

bakanlıkta kendı halındeyse vay benım öğretmenıme..

diğer mesleklerde olmayıp bızde olan bu sorun aslında..

her meslekte bu 5 parmak hesabı mevcutken neden bır tek öğretmene yüklenıyorlar biliyor musunuz?

başka meslekte olmayan ücretli öğretmenlık sıstemı yuzunden..hiç ücretli doktor ya da muhendıs vardı bakanlıklarda?? yok..
insanlar yenı yenı uyanıp bunun acısını benım öğretmenımden yok yere çıkarıyor..hedef şaşmış bu uyanışta..

bırde toplumumuz o kadar ben bılirimci zıhnıyetle dolu ki..başta o koltuklarda olanlar olmak üzere.. eğitimi erbabından çok herkes biliyor maşallah..

herkes eğitim konusunda kendınce aşık atıyor öğretmenle..ee saygıda yok öğretmene..ee bı de dayak..

diğer mesleklerde olmayıp bızde sanki öğretmenın sorunu gıbı lanse edılecek hale getirilen süre gelmiş toplum sorunu bu aslında..

Netteki problemden dolayı mesaj defalarca yayınlanmış..geç farkettım duzeltemıyorum..kusura bakmayın:17:

Back