Nedir bu?

Bence bu korku hemen hemen herkesin başına gelen bişey. Bende de var. 2 yıl kadardır. İlk zamanlar çok şiddetli oluyodu. Hemen hemen her gece yokluyodu.
Psikologa gittiğimde saçma bi şekilde çözümü kendimin bulabileceğini söylemişti. E ozaman senin "psikolog" olmandaki amaç ne cins karı

Bir arkadaşımda bana panik atak olabileceğimi söylemişti. Burda da söyleyen arkadaşlar olmuş.

Çok mu fazla stres altındasınız? Ya da ilgisiz kaldınız. Kötü şeylerde yaşamış olabilirsiniz bu korkuyu tetiklicek. Bi yakınınızın ölümü. Ya da ölüm haberleri,muhabbeti vs.

Kendi kendinizi bu korku geldiği zaman rahatlatmaya çalışın. Bu sadece bir korku ve sadece anlık gelen bir his vs gibi. O an kafanızı dağıtmaya çalışın. Açın telefonu sevdiklerinizin sesini duyun. Sevdiklerinizle vakit geçirin mesela.
Ve en önemlisi iyi bir psikologa görünün.

Onlara direkt psikolojik demeden mideme kramp giriyo vs diyerek dahiliyeye görünüp orada bu korku ve kaygılarından bahsetsen de oradan seni sevketseler yani o zaman bişey diyemezler sanırım. Olmaz mı bu şekilde desen?
olabilir aslında canım nefesim kesilir gibi olduğunda gitmek çok istedim aslında ama kendimi rahatlatmaya çalıştım hep sağolsun bir arkadaşım var destek oldu bana yalnız bırakmadı bu şekilde biraz biraz rahatlayabildim.Ama bu dediğini yapmam lazım.

Nefes alis verisini engelliyomu?
Bayilir gibi oluyomusun?

Bu şekilde söylersen çakmazlar, doktora göründüğünde de bu durumundan bahsedersen o direkt sevk eder böylece onlar da anlamamış olur sen de bu eziyetten kurtulursun en azından vcanım. Yani kendimi senin yerine koyduğumda böyle yapardım diye düşünüyorum. Dilerim en kısa zamanda kurtulur ve sağlığına kavuşursun canım

bende çocukluğumdan beri vardı sevdiklerini kaybetme korkusu ölüm korkusu.Eşim askere gitti yalnız kalınca sanırım arttı.Onun ölümünden korkmuştum ilk başlarda şu son bir haftadır da ölmekten korkuyorum.Evet sevdiklerimin sesini duyunca rahatlıyorum ama bir süre sonra eski halime geri dönünüyorum

çok sağol canım ilgin için tavsiyelerin için gerçekten konuşmak paylaşmak rahatlatıyor insanı Allah razı olsun

Bu korkunuzun sebebi yine sevdikleriniz olabilir mi? Onlardan ayrılıcak olmak. Ya da onların siz olmadan yapamayacağını düşünmeniz gibi?
Hepimiz elbet birgün öleceğiz,burada sonsuza kadar kalan yok. Bu yüzden verilen ömrünüzü sevdiklerinizle en iyi şekilde geçirmeye çalışın.
Bakın seslerini duymak iyi geliyormuş. Bunun gibi şeyler. Daha sık görüşün mesela. Onları mutlu edicek şeyler yapın. Gibi gibi.

Destek almayı unutmayın ama :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İnşallah en kısa sürede atlatırsınız bu korkuyu..

İnşallah canım İnşallah atlatırım...Evet dediğin gibi sadece ölmek değil onlardan ayrı kalmak ya da onları kaybetmek düşündükçe kötü oluyorum.

evet.Nefesim göğsümde sıkışıyor gibi hissediyorum.daha derin almaya çalıştığımda da tükendiğimi...

Kardesimdede ayni sorun var.
panik atagin farkli turleri vardir.
Agorafobi de bi benzer turudur.
Kardesim psygologa gitti ve su an cok cok iyi.
Eger nefes ritmin bozulursa kendini kontrol etmeye calis.
Nefes alis verisine odaklan ve duzeltmeye calis.
Acik hava cok iyi geliyor, kapiyi pencereyi acman lazim bu durumda.
Evdekileri bilgilendir bu konuda.
Ataklari onlemeye calis ama geldigindede tecrube olarak kullan.
Boylece bi dahakini onlemis olursun.
Kardesim cok bayilirdi bi aralar, ambulans felan cagirdik hatta bi kez kapiya.
Ama stress yapma sakin, duzelebilirsin.

İnşallah canım gerçekten zor birşey.İnsanlara anlatmak da zor.Çünkü herkes hissetmiyor.Onlar gülerken ölümü düşünmek gerçekten yıkıcı.Evet öleceğiz biliyorum ama ben erken istemiyorum sevdiklerimle doya doya yaşadıktan sonra olmasını istiyorum.Her an burnunda hissetmek gerçekten korkunç bir his.Uzaklaşmak için elimden geleni yapıyorum.Desteğiniz için teşekkürler.Gerçekten çok yardımcı oldunuz bana.En azından rahatım şu an rahat hissediyorum.

Evet anliyorum seni canim. Bende o insanlardandim basta.
Kardesime sen asiri streslisin butun sorun bu diyodum elinde olmadigini bilmiyordum.
Ama zamanla anladim.
Kardesim sorunun ne oldugunu ogrendiginde internetten arastirdi ve ayni sorunu yasayanlari buldu.
Vidyolar var bunun hakkinda, hepsindede ayni sorun var.
KArdesime cok iyi gelmisti tek olmadigini bilmek.
Kesinlikle tavsiye ederim.
Kardesimde soyle bi cumle kurardi: ' o vakit nefesim tamamen kesiliyor korkuyorum ölücegimi saniyorum, biliyorum gecen seferde aynisini yasadigimi ama yinede belki bu sefer gercekten sondayim diye dusunuyorum'.
Kendini kontrol et.
Gecicegine inandir kendini.
Negatifleri at ve positif dusun.
Var sayalimki öldün, bu kotu biseymi? diger insanlarda gelicek elbet birgun yanina.
Asla yanliz kalmiyacaksin.Sevdiklerinden ayrilmayacaksinki. Hic ozlem cekmiyeceksin. Cunku onlar gelene kadr sen uyuyor olacaksin.

Rica ederim ne mutlu yardimim dokunduysa
¨Hersey guzel olucak¨ bunu dusunun hep

Tipta panik atak derler .. ama ben vesvese diyorum bence guzel bir abdest alin namaz kilin kuran okuyun. Dua edin guzel seyler hadisler okuyun onlara uyun. Aynu bu dediginizi bebde yasadim ve tek kurtulus noktam bunlarla ilgilenmek oldu ic huzur ve ahiretimiz icin elbette yaratli. Allah yardimcin olsun

Canım bende kılarım namazımı geciktirmemek için de uğraşıyorum ama o an hissedince gerçekten kötü oluyor insan.O anı yaşamak korkutuyor

sağol canım sağol inanın biraz daha güç aldım kendi kendime söz veriyorum bunu yenicem ben...

Kızlar psikiyatriye gittim...Doktorla konuşurken ağlama krizim tuttu ve tam olarak derdimi anlatamadım...doktor bir ilaç verdi ondan da memnun değilim...psikologa gitmeye karar verdim...yalnız bu ilacı içince ayak parmaklarımın istemim dışında hareket ettiğini fark ettim...psikolojik mi ilaçla ilgili olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…