görüşmek istiyorum aslında ama ben kaynanamlarla yaşıyorum bu sorundan ona bahsedemiyorum ve malesef onların haberi olmadan gidemem çünkü eşim askerdeBir psikologla görüş bence.
benim korkum sadece ölmek değil çocuklarım ne olacak? bunu düşünmekBu dünyadan korkulmalı,ölümden değil..
Evet hayatım ciddi anlamda sıkıntılı geçiyor.Yaşadığım herşey bana ölümü hatırlatıyorpanikatak belirtileri gibi geldi ama mutlaka bir doktora görünmelisin çünkü hayatını etkilemeye başlamış canım
PANİK ATAK NEDİR? HASTA PANİK ATAK SIRASINDA NASILDIR?Evet hayatım ciddi anlamda sıkıntılı geçiyor.Yaşadığım herşey bana ölümü hatırlatıyor
PANİK ATAK NEDİR? HASTA PANİK dahv SIRASINDA NASILDIR?
Panik atak endişe, korku, (ölüm korkusu gibi) sıkıntı duygularını içinde bulunduran, nöbetler şeklinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Psikolojik sorunlarla ya da bazı hastalıklarla birlikte görülebilir. Hasta ani bir nöbette tamamen korku içindedir. Öleceğini, kalbinde bir sorun olduğunu, kalp krizi geçireceğini düşünür. Atak 10 dakika içinde en şiddetli halini alır. Hasta panik içinde doktora başvurur. Bayılacağını, çok kötü şeyler olacağını düşünür. Yarım saat kadar sonra atak geçmeye başlar. Kişi kendini çok yorgun ve bitkin hisseder. Hiç bir şey yapmak istemez. Tahammülü kalmamıştır, yalnız kalmak istemez. Birinin yanında kendini güvende hisseder.
PANİK ATAĞIN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Panik atağın 13 tane belirtisi vardır. Bunlardan en az 4 tanesi varsa panik ataklı olma ihtimali fazladır.
- Çarpıntı, kalbin sert ve fırlayacakmış gibi atması,
- Terleme (ateş basması, üşüme),
- Titreme,
- Nefes almada güçlük, boğulma korkusu, tıkanma,
- Baş dönmesi, bayılacağını düşünme,
- Bulantı, geğirme, karın ağrısı çekme,
- Nefesi kesilmek, aldığı havanın yetmediğini düşünerek derin nefes alma,
- Göğüs sıkışması, ağrı,
- Kendini hissedememe,kendine yabancılaşma, algılama güçlüğü (depersonalizasyon),
- Çevrenin gerçek olmadığını düşünme (derealizasyon),
- Ölmekten korkmak,
- Çıldıracağını düşünmek, başkasına zarar verme korkusu,
- Vücutta uyuşma, karıncalanma.
Bu belirtilerin hepsi var bendePANİK ATAK NEDİR? HASTA PANİK ATAK SIRASINDA NASILDIR?
Panik atak endişe, korku, (ölüm korkusu gibi) sıkıntı duygularını içinde bulunduran, nöbetler şeklinde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Psikolojik sorunlarla ya da bazı hastalıklarla birlikte görülebilir. Hasta ani bir nöbette tamamen korku içindedir. Öleceğini, kalbinde bir sorun olduğunu, kalp krizi geçireceğini düşünür. Atak 10 dakika içinde en şiddetli halini alır. Hasta panik içinde doktora başvurur. Bayılacağını, çok kötü şeyler olacağını düşünür. Yarım saat kadar sonra atak geçmeye başlar. Kişi kendini çok yorgun ve bitkin hisseder. Hiç bir şey yapmak istemez. Tahammülü kalmamıştır, yalnız kalmak istemez. Birinin yanında kendini güvende hisseder.
PANİK ATAĞIN BELİRTİLERİ NELERDİR?
Panik atağın 13 tane belirtisi vardır. Bunlardan en az 4 tanesi varsa panik ataklı olma ihtimali fazladır.
- Çarpıntı, kalbin sert ve fırlayacakmış gibi atması,
- Terleme (ateş basması, üşüme),
- Titreme,
- Nefes almada güçlük, boğulma korkusu, tıkanma,
- Baş dönmesi, bayılacağını düşünme,
- Bulantı, geğirme, karın ağrısı çekme,
- Nefesi kesilmek, aldığı havanın yetmediğini düşünerek derin nefes alma,
- Göğüs sıkışması, ağrı,
- Kendini hissedememe,kendine yabancılaşma, algılama güçlüğü (depersonalizasyon),
- Çevrenin gerçek olmadığını düşünme (derealizasyon),
- Ölmekten korkmak,
- Çıldıracağını düşünmek, başkasına zarar verme korkusu,
- Vücutta uyuşma, karıncalanma.
"Aklıma geldikçe yoğun bir karın ağrısı titreme geliyor." diye de belirtmiş ölüm korkusunun yanında kaygı da yaşayınca en yakın ihtimal bu geldi canım. Elbette en doğrusu bir doktora danışmasıBana hiç panik atak gibi gelmedi ama,pek bilgim yoktur bu konularda.panik atakta fiziksel belirtiler çok belirgin oluyor
O zaman yine söylüyorum mutlaka doktora gitmelisin canım yani benim bir arkadaşımda da var ve profesyonel destek alarak hafifletebildiBu belirtilerin hepsi var bende
Eşimin gelmesini beklemem gerekecek.Çünkü kaynanamlar psikolojik rahatsızlık diye birşeye inanmıyorlar.Eşime anlattım gerçi o da herkes ölecek saçmalama dedi.Yani insanlara anlatamıyorum derdimi.Bu şey içime düştüğünde nefes alamıyorum.Yalnız kalmaktan korkuyorum.Sabaha kadar televizyon açık uyuyorum.Gerçekten kötüyümO zaman yine söylüyorum mutlaka doktora gitmelisin canım yani benim bir arkadaşımda da var ve profesyonel destek alarak hafifletebildi
Bunu düşündüm.Kendimi ölümün bu hayattan başka bir hayata bir geçiş,boyut değiştirme olduğuna inandırmak için uğraştım.Biraz rahatladım evet ama bunu hissetmek farklı birşey.Bunu kimse hemen yaşamak istemez.Ben bunu her an olacakmış gibi geliyor.O an yaptığım şeyden zevk alamıyorum.Midem bulanıyor aklıma gelince karnım ağrıyor ve daha birçok şey.Hepimiz olmuycezmi birgun?
Oyle dusun
Onlara direkt psikolojik demeden mideme kramp giriyo vs diyerek dahiliyeye görünüp orada bu korku ve kaygılarından bahsetsen de oradan seni sevketseler yani o zaman bişey diyemezler sanırım. Olmaz mı bu şekilde desen?Eşimin gelmesini beklemem gerekecek.Çünkü kaynanamlar psikolojik rahatsızlık diye birşeye inanmıyorlar.Eşime anlattım gerçi o da herkes ölecek saçmalama dedi.Yani insanlara anlatamıyorum derdimi.Bu şey içime düştüğünde nefes alamıyorum.Yalnız kalmaktan korkuyorum.Sabaha kadar televizyon açık uyuyorum.Gerçekten kötüyüm