Oğlum 3. sınıfa gidiyor, bizim sınıfın velilerinde de birkaç tane bu tip insan var. Çocuklarına matematik, ingilizce vb. derslerde özel ders aldırıyorlar, sürekli öğretmeni şikayet ediyorlar hiçbir şey öğretmiyor çocuklar bilgisiz büyüyor diye. Bir tanesine peki diyelim ki öğretmen okulda bir şey öğretmiyor eve gelen özel öğretmende mi öğretmiyor niye çocuğunun bir şey bilmediğinden ya da öğretmenin öğretmediğinden sürekli şikayet ediyorsun. Her çocuk bir olmaz bazı çocuklar 1 kere de öğrenir bazıları 3-4 kere tekrarlamadan sonra öğrenir dedim. Örneğin benim oğlum yazmayı hiç sevmiyor matematik işlemi, fen, resim, kitap okuma bunlar tamam ama iş yazmaya geldi mi hiç yanaşmak istemiyor. Bende gidip bu konuyu öğretmeniyle konuştum ama öğretmeni suçlamadım çünkü problem oğlumdan kaynaklanıyor biliyorum. Ne yapmamız gerekir x bey bu durumda diye konuştuk. Okulda da aynı şekilde olduğunu söyledi tahmin edebiliyorum çünkü evde de aynı sıkıntıları yaşıyoruz dedim öğretmen ve bizim çabalarımız ve dayanışmalarımızla ilerleme kaydettik. Öğretmende bir sıkıntı yok ama veliler bunu anlamak istemiyorlar bazen.