Nedir bu velilerin sorunu

Çocuklara matematik türkçe vereceğimiz yerine merhamet insanlık dersi versek dünya kurtulur.....
Aynen oğlum resmen sınıftan nefret ediyor. Erkekler yine iyide kızlar gruplasip hemen gözlerine kestirdikleriyle uğraşıyor. Karaliyor diyor

Tavsiyem şu ki sınıfınızı değiştirin. Hoca degisse bile manyak veliler huzur vermeyecek gibi duruyor
Canım normalde ben değiştirecektim ama bu sefer de öğretmenden bilirler diye yapmadım. Bak öğretmen kötü ondan değiştirdi derler diye durdum. Oğluma da iki ay dişini sık seneye zaten burda değiliz diye söyledim. Öğretmene de ins seneye sizde kurtulursunuz hocam diye soylsöyl o da inş dua edin diyor

Ya bide geziye gidecekleri zaman eski sınıf annesi hemen ben çocuğumu gondermicem, bu öğretmene çocuğumu emanet etmem, bence sizde yollamayin felan diye kışkırtıyor iki üç tane yandasi da destekliyor hemen. Bu kadar kin ne diye besliyorlar,nedir bu öfke. Gonderemedikce iyice cirkinlesiyorlar

Keşke bir de öğretmene sorsalar bu veliden memnun musun diye. Sekiz aylık hamileyken okul geneli toplantıda bir veli üzerime yürüdü, insanlarda saygı falan kalmadı, insanlar bir çırpıda nasıl darmaduman edebiliyorlar birinin hayatını. Gerçekten zor bir meslek tabi hakkını verene. Öğretmene üzüldüm açıkçası.

Şu veli whatsapp grupları çok gereksiz.
Bizde evvelki sene yaşadık benzer bir durumu. Çok sevdiğimiz,güvendiğimiz öğretmen hakkında baya bir atıldı tutuldu.
Çocuklara su verilmiyormuş bile denildi.
Bende olmaz öyle şey demiştim ki öğretmeni sonradan kendi anlattı yemekten önce vermiyorum su,bu ara hepsi suyu lıkır lıkır içip yemek yemiyorlar chooky hanim,bende su vermiyorum aç kalmasınlar diye dedi.
Yani gayet makul açıklaması olan şeyler kadına sorulmadan abartıldı da abartıldı.
Haliyle gruptan ayrıldım.
Kızım zaten bana herşeyi anlatıyor dedim gectim ki öyleydi.
Paranoyak olur insan bu konuşulanlara takılırsa. En güzeli uzak durmak. Varsa bir sorun çocuktan size yansıyan,onu birebir konuşmak.

İki cocugum var ögretmeniyle sorunu hic olmadı ,evde birsey dese konusturmam o senin ögretmenin diye;Ögretmenlerimiz bizi hep tanıdı sevdi ,hatta birisi sizi koruyucu aile yapalım dedi .O kadar özveriyi kaldıramam ne de olsa kendi cocugumdan daha üstün davranmalıyım diye kabul edemedim .Biriyle sorun yasadı oglum ögretmen aileye kendi cocugunuzu düzeltin o cocugun kimseyle sorunu yok demiş .
Bu ögretmenlerden,doktorlardan ne isterler anlamam .Ailede cok sayıda oldugu icin biliyorum durumlarını .Milletce saygı sorunumuz var,önce saygı göster gerisi gelir .Baska hicbirseye gerek yok.
Saygı saygı saygı .

Oğlum 3. sınıfa gidiyor, bizim sınıfın velilerinde de birkaç tane bu tip insan var. Çocuklarına matematik, ingilizce vb. derslerde özel ders aldırıyorlar, sürekli öğretmeni şikayet ediyorlar hiçbir şey öğretmiyor çocuklar bilgisiz büyüyor diye. Bir tanesine peki diyelim ki öğretmen okulda bir şey öğretmiyor eve gelen özel öğretmende mi öğretmiyor niye çocuğunun bir şey bilmediğinden ya da öğretmenin öğretmediğinden sürekli şikayet ediyorsun. Her çocuk bir olmaz bazı çocuklar 1 kere de öğrenir bazıları 3-4 kere tekrarlamadan sonra öğrenir dedim. Örneğin benim oğlum yazmayı hiç sevmiyor matematik işlemi, fen, resim, kitap okuma bunlar tamam ama iş yazmaya geldi mi hiç yanaşmak istemiyor. Bende gidip bu konuyu öğretmeniyle konuştum ama öğretmeni suçlamadım çünkü problem oğlumdan kaynaklanıyor biliyorum. Ne yapmamız gerekir x bey bu durumda diye konuştuk. Okulda da aynı şekilde olduğunu söyledi tahmin edebiliyorum çünkü evde de aynı sıkıntıları yaşıyoruz dedim öğretmen ve bizim çabalarımız ve dayanışmalarımızla ilerleme kaydettik. Öğretmende bir sıkıntı yok ama veliler bunu anlamak istemiyorlar bazen.

Arkadaşlar mibem arayıp teşekkür notumu iletmistim. Müdüre iletilmiş,mudurde beni ve oglumu çağırmış. Öğretmenimiz aradı soyledi. Bende arkasında olacagimi söyledim. Adamcağız nasil sevindi. Oglumda öğretmenin arkasinda bakalım ne olacak.

Yazık ya kıyamam :/

Anlattığınız tarzda bir yeni nesil veli türedi, öğretmen değilim ama etrafımda görüyorum, nasıl bir psikoloji ise ana babalar çocuklarına gram laf söyletmiyor, çocuklar ana babadan gücü alınca her şeye hakkımız var sanıyor, her şey dengede olmalı ama nerde...Niye böyle bir nesil türedi onu hiç anlamış değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…