Nedir bu velilerin sorunu

sasiba

Bir yanımız yaprak döker, bir yanımız bahar bahçe…
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2017
1.146
1.027
83
Slm kızlar bı takım sorunlarimi bilenler bilir ama bu sefer oglumun okuluyla ilgili. Bu sene burda yeniyiz ama karşı komşumuzun oğlu aynı sınıfta oğlumla (3.sinif) bu öğretmen üçüncü mu dorduncu mu artık bilemiyorum çok değişmiş. Bu arada ilçenin en iyi okulu diye nitelendiriyolar bence değil. Neyse öğretmen ders anlatmiyor diyor veliler,çocuklar anlamadi diye WhatsApp gruptan atıyorlar. Ogluma soruyorum,ben anladım diyor,hatta ben anlamadığım için bana anlatıyor düşünün artık. Dilekçe yazdılar ama herkesin yazması lazım demişler. Beni surekli arayıp sende yaz dediler. Yok kufur ediyor diye kötülediler. Acikcasi bende öğretmen bunlardan kurtulsun diye yazdim sonra pişman oldum. Siciline işlenecek diye. Bugun toplantı yaptık birebir görüşme oldu. Bugun bı kaç veli çocuğuma vurdu diye şikayete gelmis. Ama iki üç çocuk hariç kimse gormemis. Öğretmen bu kadar iftira da olmaz diye söylüyordu. Bir kaç iftira da benim ogluma atildigi için inandım. Veliler çocuğumu itti,yaraladi dediler ve tehdit edercesine konustular,orda koptum zaten cocuklari hayır x yapmadi. Carpistik, bilmeden oldu dediler. Daha sonra bir kız çocuğunun annesi iftira attı oğluma,o da başka çocuk ben yaptım dedi. Çocuğum oyle aklandi. Ama yeter artık bir daha olursa karakola giderim dedim. Yapicam da. Bu insanlar nasıl insanlar,hiç anlamıyorum. Hiç mi vicdan yok bunlar da. Ben de bugün milli eğitim şikayet hattını aradım ve öğretmen den memnuniyetimi dile getirdim. Diğer şikayetimi geri aldigimi söyledim. Onlar da takip kodunu istediler bende bilmediğim için veliyi aradim. Megerse dilekçeleri vermemiş elinde kanıt yok diye. Simdi bu olayı attılar ama dilekçeler geçersizmis,tek tek yazılacak dedi. Buna çok sevindim yazmicam. Bu kadar art niyetli insanlar nasıl bir araya toplanmış, anlamış değilim. Kusura bakmayın uzun oldu ama gerçekten sinir oldum.

Son gelişme; Müdürün yanına gittim teşekkür etti. Hocamıza destek oldugunuz için ve bizde arkasındayiz dedi. Sizin gibi velilerin olması bizi sevindirdi dedi. Araştırma sonucunda öğretmen hakli bulunmus.

Son düzenleme:
Nedir bu öğretmenlerin çilesi ya..
Milletin bakmaktan erindiği bi sürü çocukla uğraşıyorlar yine de yaranamıyorlar.
İşini hakkıyla yapan her öğretmen benim için baş tacıdır. Gerçekten iftiraysa çok çok ayıp. İnsanın ekmek kazandığı kapıda iftira görmesi çok kötü bişey.
Neden böyle yapıyorlar sizce?

Veliler biraz aklını başlarına toplasın
Öğretmenle böyle bir iliskideyken çocuklarına nasıl faydalı olacak
Canım adamcağız da aynısını söylüyor. Her gün böyle moralle nasıl ders verebilirim. Her gün birisi gelip motivasyonumu dusuruyor. Bir tek sorunlu ben miyim birazda siz ilgilenin diyor. Veliler sadece öğretmen yapsın diyorlar

Canım baska öğretmen istiyorlarmıs. İyi değilmiş. Halbuki çocukları kendim gordum,ogretmeni hiç dinlemiyorlar bile. Benim oğlum şımarık, hiperaktif ama x e kurban olayım. Bunların yanında o melek diyor düşün

Siz öğretmeninize güveniyorsanız Sonuna kadar arkasında durun.Kimsenin ortalığı kariştirmasına müsade etmeyin.
Sizin gibi hakkaniyetli Veli bulunmaz.
Bazı Veliler can sıkıntısından, işsizlikten neye saracaklarını şaşırıyorlar. Bakıyorlar öğretmenleri sabırlı, güler yüzlü,özguvenli bu seferde kıskançlıktan tuhaf hareketler sergiliyorlar

Ah ah bu konular açıldı mı hiç susasım gelmiyor, velilerin çoğu ben çocuğumu yetistirmeyeyim ama öğretmen kendi çocuğu gibi eğitim versin bana da evde onun dersleriyle uğraşmak düşmesin düşüncesiyle öğretmeni kendilerine adeta köle! yapmak için uğraşıyor. Allah o öğretmenin yardımcısı olsun, sen kaç yıl üniversitesini oku sınava gir puanını al atanmaya hak kazan kadrolu olarak okulda göreve başla, ama insanlıktan nasibini almamış veliler tarafından okuldan gönderilmeye çalış. Yazık gerçekten çok yazık

rezillik diz boyu ya allahım inşallah öğretmen haklıdır ve öğretmene hiç birşey olmaz. Çok sinirlendim

Arkadaşlar oglum geldi sordum sen gordun mu diye. O da anne öğretmene tuvalete gidebilir miyim dedi. Öğretmen sadece omzuna dokunup teneffüste git demis. Kızlarda omzuna vurdu canı yandı demişler. O da sırasına geçip ağlamış. Teneffüste yere düşmüş, gidip müdüre öğretmen yaptı demiş. Bunları duyunca gerçekten nasıl bir nesil yetişiyor inanamıyorum. Cocuk bile bu kadar kolay iftira atabiliyor.

Bu öğretmen de öyle sadece öğretmen değil. Müdür yardımcısı iken tekrardan lisans yapıp daha ileri gitmek için öğretmenliğe dönen insan.

İki çocuk okuttum. İlkokuldaki tanıdığım velilerden tiksindim. Ciddi anlamda eğetime zarar veriyorlar.
Dünyada birtek onların çocukları var, onların çocukları en zeki, onlarınki dünyanın 8. harikası.
Bir insana iftira atmak bu kadar kolay olmamalı.

Aile eğitimi çok önemli,çocuklara doğru davranışlar kazandıracağız diye öğretime yeterli zamanı ayıramıyoruz ne yazık ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…