Nedir Bu "Çift Maaş" Takıntısı Anlamıyorum

bahçeli evi alınca oda sizinlemi oturucakmış artık. nedne bu kv ler bu evde size yeter ztn bide bizimkilere yardım ediyosunuz maaşınız çarçur oluyo dese nolu ryani nolur eksilirlermi

AA olur mu hic bizimkilere yardim ediyorsunuz desin. Esim sakin anneme söyleme yardim ettiğimizi kızar diyor ama ben inanmıyorum bilmediği ne.

Kendisi çok istemiş bahçeli ev ama olmamış. Heves ediyorum diyor bana da.
aaa! sizeneymiş onun ev hevesinden ? oğlun sana alsın o zaman bi bahçeli ev diyeydin şakayla karışık.. açık açık fikrini söylesen eşin alınır mı?

Ben anlamıyorum biz çalışan kadınlar eşlerimize kıyamadığımız için yemeyi mi bilmiyoruz acaba?
ben çalışıyorum ve kıyamıyorum ne eşimin ne kendi kazandığım parayı yemeye.. ama çalışmadığım , evde oturduğum zaman da kıyamıyodum. yemeyi bilmemek de değil ayrıca. bilip de yememek. yani yanlış cümle olmuş şu yazdığınız...

ben çalışıyorum ve kıyamıyorum ne eşimin ne kendi kazandığım parayı yemeye.. ama çalışmadığım , evde oturduğum zaman da kıyamıyodum. yemeyi bilmemek de değil ayrıca. bilip de yememek. yani yanlış cümle olmuş şu yazdığınız...

Cümle yanlış olabilir ama durum gayet açık ve seçik bu. Yemeyi bilip yememek yada yemeyi bilmemek her neyse.. Sonuçta bizim yapamadığımız bu eylemi millet çatır çatır yapıyor :KK14:

Merhaba hanımlar. Gerçekten anlamıyorum. Eşim de ben de çalıştığımız için etraftakiler bizi trilyoner falan zannediyor. Daha dun KV bu evinizi satın da bahçeli bir ev alin diyor bana. Anne bu evin daha 5 yıl kredi ödemesi var dedim. O bitince de eşim bir daha borçlanmak istemiyor burada yaşamaya devam ederiz diyor dedim. Hemen çift maassiniz biriktirmiyor musunuz diyor. Yok her ay eksideyiz dedim. İnanmaz inanmaz yüzüme bakıyor. Hay allahım ya. Sanki oğlunu bilmiyor. Hesap soruyor nereye ne harciyorsunuz diye. Bir tek ev krediniz var diyor. Arabanın masraflari yeme içme gezme hic yok sanki. Faturalar kendi kendine odeniyor. Bir de bizim kartla eşya aldırip ödemeyen görümce ve issiz olup yardim ettiğimiz kayınbiraderi saymiyorum bile. Bu kaç oluyor çift maaş lafı. Sinir oluyorum artik.
Hepsi aynı biz tek maas olmamiza rağmen 1400 ev borcu öduyoruz ve kp bize cift taksit odeyin evi dedi. eşimin maaşı iyiymiş diye. Sanki evin hiç ihtiyacı olmuyor sadece eve çalışacak eşim. Bizi olduğu gibi sizi de lüks içinde yaşıyor zannediyorlar sanırım.

Merhaba hanımlar. Gerçekten anlamıyorum. Eşim de ben de çalıştığımız için etraftakiler bizi trilyoner falan zannediyor. Daha dun KV bu evinizi satın da bahçeli bir ev alin diyor bana. Anne bu evin daha 5 yıl kredi ödemesi var dedim. O bitince de eşim bir daha borçlanmak istemiyor burada yaşamaya devam ederiz diyor dedim. Hemen çift maassiniz biriktirmiyor musunuz diyor. Yok her ay eksideyiz dedim. İnanmaz inanmaz yüzüme bakıyor. Hay allahım ya. Sanki oğlunu bilmiyor. Hesap soruyor nereye ne harciyorsunuz diye. Bir tek ev krediniz var diyor. Arabanın masraflari yeme içme gezme hic yok sanki. Faturalar kendi kendine odeniyor. Bir de bizim kartla eşya aldırip ödemeyen görümce ve issiz olup yardim ettiğimiz kayınbiraderi saymiyorum bile. Bu kaç oluyor çift maaş lafı. Sinir oluyorum artik.

Ayni bizdeki durum
Hos ben evlendikten sonra is yerim cok uzak oldugu icin cok sevdigim isimden ayrildim ve burdada istefigim gibi is bulamadim,esim her yeri istemedi vs vs
Bizde 2000 tl ev kredsi oduyoruz ve 1000 tl de dugun kredfisi var ama millet bizi trilyoner saniyor resmen
Esimin allahtan maasi iyi ama faturalar,mutfak,benzin,exstra harcamalar derken zor ywetiyor ama gel gorki milletin gozu esimin maasinda
Kv bile dedi agzi ile millet diyormus;eee oglun muhendis ,seni umreye yollasin,yok sana sunu alsin ,bunu alsin.ya olsa zaten esimden once ben yollarim umreye esdime soyletmem bile.bende dedim ki kv me ben becerikliyim,hamaratim millrtin 100 tlye aldigini aradtirip 20-30 tl aliyorum millet beni cok para yiten gelin saniyor.catlasinlar,patladinlar dedim .kv sustu hicbirsey demedi

En sinir olduğum laf...
Henüz öğrenciyim ve de bekarım kendim bu laflara henüz muhatap değilim ama anne-babamın çift maaş olmasından dolayı dönen laflara bir hayli aşinayım.
Laf var laf var. Ne iyi ettin X(annem) çalışmakla, şimdi emekli aylığını alıyorsun demek var, bir de geçim sıkıntısından bahsedilince aman X biz ne yapalım siz yine çift maaşsınız demek var.
Sanki evde yan gelip yattı diye veriyorlar o maaşı da boş boş konuşup duruyorsunuz diyeceğim bir gün kadının birine. Sen sıcacık evinde sıcacık yatağında yatarken bu kadın darbe döneminde 3 vardiya çalışıyormuş kadın başına onu gören yok tabi.
Bir de bir borç alınacak oldu mu ilk çalınan kapı olursunuz, hele ki memursanız kredi çektirmeye kalkarlar. Bizimkiler çok vermiş zamanında, şimdi 15-20 bin arası olan alacaklarını borçlular görmezden geldiği için kimseye bir şey ver-e-miyorlar.
Siz siz olun zaten ev krediniz varmış okuduğum kadarıyla kimseye - elzem durumları tenzih ederim - elden falan borç vermeyin o söyleye söyleye bitiremedikleri çift maaşınıza güvenerek...

canım çok alakasız olacak ama hatırladığım kadarıyla asker bekliyordun bi ara aynı topikteydik yanlış hatırlamıyorsam,, nasıl gidiyor askerlik :))

Cok ama cok kotu canim hatta fark ettiysen girmiyorum topige ceza aldi bizimki bende saymayi bile biraktiim sen naptin ?

aynı dert bizde de var,sanki çok zenginiz heran cebimizde paramız var, param yok diyince inanmıyorlar birde

Oooo görümceyi kayınbiraderi işin içine kattınız mı kötü gelin oluverirsiniz aman dikkat.
Bence laf vermeyin kv'nin ağzına. "Ev geçindirmek kolay mı, bitiveriyor" falan deyin geçiştirin.
Eğer çok zorlanıyorsanız da başkalarına yardım etmeyi kesin ama bunu eşiniz söylesin.
zeten kötü gelin ki kayınvalide bunları söyleyebiliyor hem kel hem fodul diğer oğluna yardım ettikleri halde

Sikma canini bosver, calisanlar zengin saniliyor. Bizim eve de cift maas giriyor, ben evlenirken perde yaptirmadim mesela pazardan almistim, gecen ay koctastan fon perde aldim, kayinvalidem geldi bunu gordu ayyy buna niye para verdiniz bende sunnetten kalma perde vardi hem ayni renk hem cicekli -sunnet dedigi de esimin sunnetti 25 yil once- dedi. Ben esimin yuzune baktim, o da biz bunu begendik dedi. Kaldi ki ben hesabimi bilirim carcur etmem ama bu bile sorun oldu :) Kazanirken yalniz kazaniyorsun harcarken herkes karisiyor :)

Bunların hepsi aynı fabrika ayarında seri üretimle gelmiş başımıza :KK70::KK70::KK70::KK70:

Cok ama cok kotu canim hatta fark ettiysen girmiyorum topige ceza aldi bizimki bende saymayi bile biraktiim sen naptin ?

üzüldüm canım, saydığın günleri tekrar saymak kötü tabi Allah yardımcınız olsun.... evet uzun zamandır girmeyince bi de seni burda görünce bi yazayım dedim :) ben beklemeye devam ediyorum atarsa 129 bekliyoruz işte bakalımmm..

evli de olsan bekar da olsan aynıııı insanlar hiç susmuyor.... eve paran geçmiyor nereye harcıyorsun bu parayı diyorlar.. çeyiz yapıyorum diyorum ne diyim :))

üzüldüm canım, saydığın günleri tekrar saymak kötü tabi Allah yardımcınız olsun.... evet uzun zamandır girmeyince bi de seni burda görünce bi yazayım dedim :) ben beklemeye devam ediyorum atarsa 129 bekliyoruz işte bakalımmm..

Allah kavustursun :)
Uslu uslu yapamiyor ki cok kizdim saymiyorum artik saymiycamda belki son 1 haftayi sayabilirim :)

X