• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nedir bu benimki?

n0b0dy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
295
20
118
Turkiye
slm kizlar,

bi sorunum var ama ne oldugunu tam olarak cozmus degilim, ilk Obsesif kompulsif oldugumu dusunmustum ama vikipediye bakinca o 8inden en az 4u olmasi gerekiyormus, bende sadece 3 tanesi vardi bunlarin:

1.Yapılan etkinliğin asıl amacını unutturacak derecede ayrıntılar, kurallar, listeler, sıralama, organize etme ya da program yapma ile uğraşır durur.
2.İşin bitirilmesini zorlaştıran bir mükemmelliyetçilik gösterir (örn. kendisine özgü aşırı katı ölçütler karşılanamadığı için bir tasarıyı tamamlayamaz.)
3.Boş zamanlarını değerlendirme etkinliklerinden ve arkadaslıklarından yoksun kalacak derecede kendisini iş ya da üretkenliğe adar (ekonomik gereksinmeleri ile açıklanamaz)
4.Ahlak, doğruluk ya da değerler gibi konularda vicdanının sesini aşırı dinler ve esneklik göstermez (kültürel ya da dinsel özdeşimi ile açıklanamaz)
5.Özel bir değeri olmasa bile eskimiş ya da değersiz şeyleri elden çıkartamaz
6.Başkaları, tam olarak kendisinin yaptığı gibi yapmayı kabul etmedikçe görev dağılımı yapmak ya da başkalarıyla birlikte çalışmak istemez.
7.Para harcama konusunda hem kendisine, hem de başkalarına karşı cimri davranır; para, gelecekte ortaya çıkabilecek felaketler için biriktirilmesi gereken bir şey olarak görülür.
8.Katı ve inatçıdır.

1, 4 ve 8 var bende.

yaptigim bazi seylerin yada cogu zaman bunlar sadece dusunce oluyo, biliyorum cok sacma oldugunu ama yinede dusunmeden takmadan yapamiyorum, ne kadar durdurmaya calissamda kendimi yapamiyorum. ve yaptigim seyler o kadar sacma ki, bildigim halde devam ediyorum takmaya, ve bu yuzden bi sorunum oldugunu dusunuyorum. bi ornek veriyim size mesela patronla yada daha ust mevkiide olmasi gerekmiyo bu kisinin, birisyle konusayim, o konusma bittikten sonra aklimda dusunurum hep a acaba yanlis biseymi dedim, o kisi beni daha az mi seviyo yada daha aptal mi goruyo gibi komplexlere girerim, ve o konusmayi kafamda bin kere geciririm, yakinlarimlada paylasirim beni rahatlatmalari icin ama cogu zaman sedece cok sacma dusunuyosun diyerek kendimi daha kotu hissetmeme sonuc verir.

mesela dun otobus karitmi kaybettim ve 1 aylik kart doldurmustum, taktim kafama gunumu ve etrafimdakilerin gununu berbat ettim oflayip poflayip, tamam herkes takar bunu ama 5dk takar 10 dk takar, butun gun aklindan cikmazmi insanin ya, yenisini alirsin gecer yani, ki o 1 aylik kartida geri veriyolar cunku sistemde var. parasinda falan degildim ben olayin, arkadasim veriyim ne kadar kaybettiysende sus artik dedi ama parasini takmiyorum, olan kotu seye aptalligima kizip butun gunumu berbat ettim.

ve bi semptom da sudur, baskalarina cok acirim, bu cogu zaman en yakinlarim hakkinda, kardesime, anneme, arkadasima, hep uzulurum yazik keske daha iyi hayatlari olsa falan diye, ama sonundada boyle dusundugum icin kendimin acinacak halde oldugumu dusunurum.

biseyi tekrar yapip durmam, o yuzden sanki kompulsiflik yok ama obsesifim bence, herseyi tekrar tekrar durmadan dusunurum. bazen acayip mutlu olurum, boyle icim icime sigmaz durup dururken, bazende aglayasim gelir mesela baskalarina acima durumu olurken falan. cok acayip bisi bu, ne yapiim bilmiyorum ama durdurmak istiyorum, lutfen yardim edin bu ne olabilir?

aynı bende öyleyim canım yaa..
eskiden daha fazlaydı bende..şimdi biraz kendimi düzeltmeye çaılşıyorum
ben psikoloktan öğrendm bu durumumu.lustral ilacı vermişti bana..
ama ilaç kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum,beyni uyuşturuyor diye
sen kendin karar verme güzelim bi doktora görün önce
ve bu takıntı hastalığı dünyada çok fazla insanda varmış

aklima geldikce yaziyorum,

baya bi unutkanim, dun ne yedigimi dedigimi hatirlamak baya efor ve zaman alir ki bazen biri hatirlatmadan hatirlayamam bile ve cildircak gibi olurum.

ve diger indanlarla ugrasmak zor gelir, yakinlarimdan baska, boyle milletle ilgilenmedigim seylerden laf olsun diye konusmaktan kacarim, pek yakin olmadigim is arkadaslarimla yemek yemek bile istemem. zor gelir hersey, bi tembel hissederim nadirende boyle bi sey gelir ustume birden herseyi yapiyim, ders calisim, spor yapiim falan diye ama cogu zaman zor gelir.

eger bi grupla yakinlarimin zoruyla ciksam yine eglenirim ve iyiki gelmisim derim ama basta hic gitmek istemem, bas agritacak sadece sanirim

tamtatam ne oldugunu soyledi peki psikolog

ilac almak istemiyorum, bi terapi varmis boyle kompulsif olunca mesela bi pis biseye elleyip ellerini yikamamayi falan ogretiomus sana, o ise yarradi belki ama benimkiler tek dusunce ve takinti!! takmiim diyorum olmuyo, sanki onlari iyice dusunursem cozucekmisim kendimi inandiricakmisin gibi geliyo bi sorun olmadigina beceriyorum ama yine geri geliyo bi zmn sonra ayni dusunceler.

ilac almadan halletmek istiyorum, ve diyolar ki kendini mesgul tut aklinda olmaz diye mesela mesgul tutuyorum 2 saat spor yapiyorum, e spordan sonra yine geri geliyo o dusunceler, hep aklimin arkasinda en sacma dusunceler

aklima geldikce yaziyorum,

baya bi unutkanim, dun ne yedigimi dedigimi hatirlamak baya efor ve zaman alir ki bazen biri hatirlatmadan hatirlayamam bile ve cildircak gibi olurum.

ve diger indanlarla ugrasmak zor gelir, yakinlarimdan baska, boyle milletle ilgilenmedigim seylerden laf olsun diye konusmaktan kacarim, pek yakin olmadigim is arkadaslarimla yemek yemek bile istemem. zor gelir hersey, bi tembel hissederim nadirende boyle bi sey gelir ustume birden herseyi yapiyim, ders calisim, spor yapiim falan diye ama cogu zaman zor gelir.

eger bi grupla yakinlarimin zoruyla ciksam yine eglenirim ve iyiki gelmisim derim ama basta hic gitmek istemem, bas agritacak sadece sanirim

bende bayağı bi unutkanım canım yaa..
inan helede çalışan biri için o kadar kötü bişey ki bu..
bazen acaba unutkan değilim de gerizekalımıyım diye soruyorum kendimee :43:

tamtatam ne oldugunu soyledi peki psikolog

ilac almak istemiyorum, bi terapi varmis boyle kompulsif olunca mesela bi pis biseye elleyip ellerini yikamamayi falan ogretiomus sana, o ise yarradi belki ama benimkiler tek dusunce ve takinti!! takmiim diyorum olmuyo, sanki onlari iyice dusunursem cozucekmisim kendimi inandiricakmisin gibi geliyo bi sorun olmadigina beceriyorum ama yine geri geliyo bi zmn sonra ayni dusunceler.

ilac almadan halletmek istiyorum, ve diyolar ki kendini mesgul tut aklinda olmaz diye mesela mesgul tutuyorum 2 saat spor yapiyorum, e spordan sonra yine geri geliyo o dusunceler, hep aklimin arkasinda en sacma dusunceler

takmayım dedikçe üstünden geçmeye çaılştıkça dahada çok takarsın bu çözüm değil mağlesef canım :50:
amaaann meşgul tutmak bilmiyorum çok çözüm değil bence..
o saçma düşüncelerin farkındasn ama engel olamıyorsun işte..
canım bundan taa 4/5 yıl önce gitmiştim ben..çok net hatrlamıyorum ama devlet hast. olunca ilacı yazıp gönderiyor zaten terapi vermiyor..
maddi durmun müsaitse terapi amaktan başka seçenek yok..yada ilaç
ben yarıda kestim ilacı kendi kendime hataydı biliyorum ama maddi olarakta özelde terapi alamazdım
hala takıntılarıma devam mağlesef :25:

bisi daha var, guvensizlik, etrafimda tanidigm cok bayan var evli erkeklerle beraberlik yasiyam, cok dediysem en az 6 kisi taniyorum, arkadaslarimin arkadaslari vs bana yakin kisiler degil, ve bu beni cok korkutuyo, 4 senelik bi iliskim var ve tanidigim en guvenilebilck adam olmasina ragmen hep yanimdayken bakiyorum baska kizlara bakiyomu, yanimda degilkende hep dusunuyorum acaba bi haberi olmadan gorsem benim yanimda baska mi harejket ediyo diye, hicbi zaman aldatma gibi bisey yasamadim, ve bu dusuncelerinde sacma oldugunu biliyorum amna bazi seyleri buyuturum ve onunla zamanimizi bazen mahvederim mesela, yanimizdan bi kadin gecse oda 1 saniyeligine baksa falan obsess eder dusunurum, cok sacma bunlar yaaa, herseyi etkiliyo bu takintilar!!

ve hep biseylerim calinacak sanirim, kafede oturuyosam telefonumu hep masanin ustunde elimin altinda tutarim, kac kap yapmalarindan korktugum icin..

takmayım dedikçe üstünden geçmeye çaılştıkça dahada çok takarsın bu çözüm değil mağlesef canım :50:
amaaann meşgul tutmak bilmiyorum çok çözüm değil bence..
o saçma düşüncelerin farkındasn ama engel olamıyorsun işte..
canım bundan taa 4/5 yıl önce gitmiştim ben..çok net hatrlamıyorum ama devlet hast. olunca ilacı yazıp gönderiyor zaten terapi vermiyor..
maddi durmun müsaitse terapi amaktan başka seçenek yok..yada ilaç
ben yarıda kestim ilacı kendi kendime hataydı biliyorum ama maddi olarakta özelde terapi alamazdım
hala takıntılarıma devam mağlesef :25:

ayni seyleri yasayan biriyle konusmak yardim ediyo biliyomusun cogu zaman, beni rahatlatmaya calisan yakinlarim, sadece dahada kotulestiriyo cok sacma seyleri takiyosun deyipte, anlamiyolar cunku, biliyorum sacma oldugunu, takmamaya calisiyorum zaten!!

beraber savasalim cnm, eminim yenebiliriz, hersey kafada bitiyo

bisi daha var, guvensizlik, etrafimda tanidigm cok bayan var evli erkeklerle beraberlik yasiyam, cok dediysem en az 6 kisi taniyorum, arkadaslarimin arkadaslari vs bana yakin kisiler degil, ve bu beni cok korkutuyo, 4 senelik bi iliskim var ve tanidigim en guvenilebilck adam olmasina ragmen hep yanimdayken bakiyorum baska kizlara bakiyomu, yanimda degilkende hep dusunuyorum acaba bi haberi olmadan gorsem benim yanimda baska mi harejket ediyo diye, hicbi zaman aldatma gibi bisey yasamadim, ve bu dusuncelerinde sacma oldugunu biliyorum amna bazi seyleri buyuturum ve onunla zamanimizi bazen mahvederim mesela, yanimizdan bi kadin gecse oda 1 saniyeligine baksa falan obsess eder dusunurum, cok sacma bunlar yaaa, herseyi etkiliyo bu takintilar!!

ve hep biseylerim calinacak sanirim, kafede oturuyosam telefonumu hep masanin ustunde elimin altinda tutarim, kac kap yapmalarindan korktugum icin..

aaayy canım aynen işte yaa..aynısı bendede vardı güvensizlik hala biraz var ama aştım sanırım..
en azından eşime yapmayırom..
çünkü bu herşeyden kötü bişey..
sakın erkek arkadaşına daha fazla belli etme güvenszlk olayını..
gerçekten sonuçlar kötü oluyor..herşeyi söyle ama kıskançlık ve güvensiz olduğunu belli etme..

çalınma konusundada hala öyleyim..
kredi kartım çalınırsa,telefonum param kaybolur vs vs. uzar gider yanlız değilsin mağlesef :ssz:

ayni seyleri yasayan biriyle konusmak yardim ediyo biliyomusun cogu zaman, beni rahatlatmaya calisan yakinlarim, sadece dahada kotulestiriyo cok sacma seyleri takiyosun deyipte, anlamiyolar cunku, biliyorum sacma oldugunu, takmamaya calisiyorum zaten!!

beraber savasalim cnm, eminim yenebiliriz, hersey kafada bitiyo

kesinlikle haklısın..
mesela "ne gbi durumlarda rahatlama oluyor,hangi zamanlarda üstesinden gelebliyorum" bu tarz şeyler paylaşılırsa..kesinlikle yardımcı olur

Back