Nedir bakimli olmak

Mesela ben patlican moru veya kizil viyole sac rengini cok begenirim...cok da yakisir ama yapamiyorum...bakmak gerekiyor cunku o saca...3 haftada bir boya aman aman...
Boyle birsey demek istedi bence...alingalik olmus biraz

Mesela platine yakın sarı saç, hatta tüm tondaki sarı saç renkleri de dahil esmer veya buğday tenli bir kadında makyajsızken çirkin duruyor.
Doğal olmana imkan yok o saçlarla.
Onu kast etmiştir.

Gayet bakımlı bir kadınım, %90 fonsuz, masasiz cikmam, ama sac kestirecegimde kuafore mutlaka yikayip cikabilecegim bir model yapalim derim. Cunku o kalan %10 luk zaman diliminde hunili gibi gorunmek istemem.
Adam da bunu demek istemis bence, sürekli fon, masa olmazsa katalogdaki gibi gorunmeyecegini söylemeye calismis, becerememis...

abartı tepki vermişsin. bakım derken düzenli model kesimi ve düzenli fön kasdetmiştir. bana da demişti biri ben umursamadan kestirmistim. sonra anladım evet cidden düzenli bakım gerekiyodu ve saç bende iğrenç emanet durdu. simdi küt kestiriyorum. üç yıldır aynı modeldeyim

Yaptığınız hareket çok çocukça. Adam haklı,bazı modeller ciddi bakım ister. Makyaj ister,fön ister,sürekli boya ister .. öyle kesmekle kalmaz o iş..

Gunluk acima kotami kuaforunuzde kullandim hadi bana hayirli olsun. Yazik adama kotu bir sey soylememis,her kuafor soyler bunu. Gecen ay sac kestirmeye ve manikure gittim,bu hale gelene kadar nerdeydin dedi kadin bana. Cok guldum ben de,o da guldu hatta. Ne var bunda anlamadim cok alingansiniz bence.

Bakimli olmak da temiz olmak ve kendine yakisani kullanmaktir
Edit ;imla

Son düzenleme:
Ayıp etmis onun ne haddine ki.bu model hep fön ister dese daha doğru olurdu.uslüp cok önemli.benimde bazı ukala kuaforlerle aram iyi degildir.

Sana bakımsızsın dememiş bu saç fönsüz , maskesiz , kremsiz vs. kullanılmaz demek istemiş.

Terbiyesizlik seninki olmus. Her model her saca hitap etmez. Bazen makyaj bazen giyim ister kuafor sonuna kadar hakli

Evet kısa saç bakım ister ilgi ister şekil vermek gerekir
Hele ki iddalı bir renkse makyajda ister

Kuaförün bunu demesi çok olağan
Bende danışıyorum kuaföre bunu istiyorum ama bana olur mu uyar mı diye bilir kişi yorumu alıyorum
Kuaförde direk bu yorumu yapmış ben kızamadım kendisine

Hanimlar merhaba.
Bu ikinci konum bdv ye actigim.beni gormekten size bikkinlik gelmesinide istemem ama fikirleriniz onemli yine benim icin.

Bu aksam her zaman gittigimden farkli olarak baska bir kuafore gittim. Oyle her zaman gittigimden farkli dedigime bakmayin senede 2-3 defa en fazla giderim saclarimi kestirmek icin.

Kiz kardesimin yanina gidicem sehir disina sacimi kestirip fonlu gidiyim istedim. Sac kesimlerine bakiyordum dergiden. Bir tanesini cok begendim kuafore gosterdim bundan yapabilir misiniz diye. Rengide kesimide hosuma gitmisti.ben yapmasina tabiki yaparim hanfendi ama bu sac icin bakimli olmak sart dedi.

Ne demek bu dedim. Bakim ister bu sac bakim dedi.beni tanimiyorsun nerden biliyorsunda uyarida bulunuyorsun terbiyesiz bir insansin sen dedim. Kalktim kuaforden kestirmedim saclarimi.

Sahiden nedir bu bakim? Sacim basim temiz giydigim kiyafetler temiz elim ayagim duzgun.nasil olmam gerekirki bakimli kadin sinifina gireyim ben?

Eklemeyi unuttum, bakim ve giyim kusam ister dedi
Surekli fon isteyen bir model olabilir. Fon oluncada ustune basina dikkat etnen gerek.

Kuaför sana her kuaförün tabiriyle yaklaşarak gayet normal birşey söylemiş. Ve sen abartmıssın. Ayıp etmişsin.

Ben senihakli buluyorum tamam kuafor dogru bisey soylemis olabilir ama soylerkenki uslubu terbiyesizce oldugu icin sinirlenmissiniz. Normal sartlar altinda efendi gibi soylese burda hicbirimiz alinmayiz tabiki.
Diger konuya gelince bence bakimli olmanin ilk sarti temizlik degil zaten temiz olmamiz lazim. Bunun disinda kiyafete ayakkabiya dikkat etmek, extra saclara cilde maske yapmak bakim yaglari surmek, elleri dudaklari yüzü surekli nemlendirmek, boyuyorsaniz saça duzenli olarak boya ve guzel bir kesim yaptirmak bakımdir bana gore.

Kuaför saçımı boyamadan önce bu renk fön ya da maşa ister dedi. Ama öncesinde de kendir bakmayı seviyosun demişti. Üslup önemli tabi, iyi yapmışsın konu sahibi hıh.

X