- 13 Temmuz 2017
- 545
- 918
Cocuklarim mutsuz degiller.bazen bencillik yapip neden ayrildik diye uzulmuyorlar diye sacmaliyorum.ama yokkkk.
Kizim acilip sacildi.daha nasil daha ne kdr acik giyinip pilsinkler makyajlar yapabilurim.cunku artik kimse bana karisamaz.karisirlarsa aneanneme giderim.
Iglum ise cocukluktan bu yana asir derecede bir yerlere gitmek, oyun oynamak ,eglenmek....hatta hep derdi yemek icnek olmasa hep oyun olsa...ana okulu ve irtaokul ogret.enleri dahi bana hep derlerdi bu co uk ne kdr oyunu seviyor.....asiri.hayat oyundan ibaret.her cocuk sever ama bu baska bir sey ....
Hangi çocuk annesi babası boşandıktan sonra kayıtsız kalıp eğlencesine devam edebilir ki?
Kızınız size karşı gelerek yaşadığı şeye isyan ediyor, tepki gösteriyor aslında.
Asilik yaparak, size bir nevi yaptığınızı ödetiyor. Bunu nasıl görmezsiniz?
Oğlunuz ise size çok yabancı davranıyormuş.
Bunlar sebepsiz değil. Bastırıp dile getiremedikleri fakat davranışsal olarak açığa çıkan tepkiler bunlar.
Kendinize bir iyilik yapın. İyi bir terapist bulun. Bu acizlik değil aksine hala bir umudunuz olduğunun göstergesi.
Terapi aldığınızı kimseye söylemek zorunda da değilsini, çocuklarınız dahil.
Çocuklara gelince kızınıza karşı çok eleştirel olmayın.
Yoksa bir süre sonra sıkılıp sizi görmezden gelmeye başlar.
Önce arayı düzeltin disiplini sonraya bırakın.
Onun dilinden konuşun
Meraklı olun fakat bitmek bilmeyen sorular sormayın. Kısa ve öz olun. Mutluluğunu paylaşın
Temaslı şakalar yapın kısacası samimiyet kurun.
Yavrum neden böyleyiz kızım niye yapıyosun gibi cümleler kurarsanız alacağınız cevap üüüüfff yeeeaaaa tarzı olur
Aşırı ilgi de özellikle ergen kişisini bunaltır ona çocuk muamelesi yapmayın, arkadaş olun.
Herşey düzelecek