• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz Makyajı Neden renkli gözler beğenilir?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kokoshatun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)
K

kokoshatun

Ziyaretçi
arkadaşlar çok dikkat ettim çoğunluk hep renkli gözü beğeniyor neden acaba çok merak ediyorum. bi arkadaşım var güzel değil ama gözleri renkli diye güzel olarak sayılıyor anlamıyorum ben bu işi neden beğenilir ki ben de beğenirim ama her renkli gözü değil ama insanların kafasında sabit bi fikir olmuş renkli gözlü insan güzeldir renkli göz güzeldir neden böyle düşünürler?

Bence çok saçma
tamam ben yeşil gözlüyüm ama en sevdiğim mavi makyaj gözüme hiç yakışmıyor
göz yapısı çok önemli bence
yoksa yeşilmiş maviymiş kahverengiymiş farketmiyor
türkan şoray'da kahverengi gözlü ama maşallah a.s

Az olan her zaman gözdedir.Renkli gözler,doğal sarı saçlar,uzun boylar,ince düzgün fizikliler....Etrafımıza baktığımızda bu gibi özelliklere sahip olanlar az.Az olan da kıymetli,farklı oluyor işte.Hayatın kanunu...:kahve:

Türklerde daha az rastlandığı için. sarışınların bol olduğu ülkelerde esmerler dikkat çekiyor.

ben her renkli gözü beğenmem. kaş-göz yapısı, göz rengi ve bakışlara göre beğenim oluşur.
favorim bayanlarda ela göz, erkeklerde kahverengidir...
erkekte renkli göz dezavantajdır benim için.

renkli gözler daha dikat çekici cnm ondan sanırım...kıyafettede öyledir mesela siyah kahve dikat çekmes ama mavi yeşil baktırır:)amaa her renkli göz gerçekten güzel olmuyor..itici olanda var..güzel olanda..ama benim en begendigim renkler siyah ve elaaaaa

Ben de açık renk gözlüyüm ama illa açık renk gözler güzel olur diye bir kanun olduğuna inanmıyorum..Önemli olan göz kaş yapısının estetiği ve bakışlardaki anlamdır...Yoksa gözün yeşil olmuş ama göz şeklin patlak bakışların manasız ..O zaman nerde kalır gözün yeşili....sositososito

valla bence renkli gözlü insanlar az değil oldukça fazla ya da hepsi benim etrafımda=) bencede bakış göz yapısı felan çok önemli ama kendim şahit oldum gözlerin hiç bi manası yok ve pörtlek ama beğendiler yuhh dedimm fikirler ne kadar sabitleşmiş ama gerçi erkekler ne kadar geniş düşünceli olabilirler ki hep aynı şeyler hep aynı fikirler...

evet süslü03 çok haklısın. sırf renkli gözlü diye ne insanlara çok güzel/ yakışıklı deniyor ben de kavrayamıyorum bunu. saçma.

tabikiii renkli gözler daha az :smiley-cool:

bi otobüse bindiğinizi düşünün sayılıdır renkli gözleri olan

hee ama bu demek değildirki bütün renklilerin gözleri güzel

mesela ben renkli gözü hiç sevmem ama çevremdekiler benim gözlerime bayılıyorlar nedense :asigim:

ama renklerin de guzel olmasi gerek mesela benim bir ogretmenimin gozleri yesil ama oyle guzel yesil degil baykus gibi hic iyi degil.yesil renk farkli oluyor zaten zumrut yesili,bataklik yesili vs.
ama bir yerde birsey okumustum normal goz rengi kahverengiymis.gozleri diger renklerde olanlarin vucutlarinda birsey yetmiyormus galiba ve bu genetikmis.annenin gozu mavi mesela cocugunki de oyle o zaman anneden o genetik olarak cocuguna gecmistir.boyleydi galiba pek hatirlamiyorum.ama ilk kez gozlerimin kahverengi olduguna sevinmistim

kara kaş ,kara göz de bir başka ama:)))

Renkli göz aslında yanlışlık eseri

Bilim insanları, renkli gözün görme sinirlerini oluşturan genlerdeki bozulmadan kaynaklandığını belirledi.
Avustralyalı uzmanlar 4.000’den fazla insan üzerinde yaptıkları araştırmada, göz rengindeki değişikliklerin tek nükleotid polimorfomizmalardaki (SNP) ufak yanlışlıktan meydana geldiğini ortaya çıkardı. ınsan DNA’sının tek bir dizisini oluşturan harflerdeki varyasyonlar olan SNP’ler, genetik dizideki mutasyonları ifade ediyor. Bu mutasyonlar, insanların birbirlerinden farklılaşmasını sağlıyor.

SNP’ler OCA2 kodlu genle araların yakın bir ilişki var. Bu gen vücutta saç, deri ve göz rengi gibi detayları ayarlayan proteinleri üretiyor. OCA2 genindeki mutasyonların en bilineni saçların bembeyaz olmasına neden olan albinoluk.

MUTASYON RENGı BELıRLıYOR
Avustralya’daki Queensland Üniversitesi uzmanları ikizler, kardeşleri ve ebeveynleri üzerinde yaptıkları deneylerde göz rengini kesinkes belirleyen özel bir genin bulunmadığı sonucuna vardı.

Her insanda SNP’den iki kopya var, ancak her insanda farklı kombinasyonlara giriyor ve sonuçta bu kombinasyonlar kahverengi yerine mavi yeşil gibi göz renklerini belirliyor. OCA2 geni mutasyona uğradığında SNP’ler üzerinden pigmentasyonda kayıp yaşanıyor.

MAVı GÖZLER
Araştırmayı yürüten Richard Sturm, OCA2 genine bağlı 3 adet SNP tespit etti, bunların mavi rengi yarattığı tahmin ediliyor. Sturm, söz konusu SNP’lerin mavi gözün direkt sağlayıcısı olmadığını, ancak bunu tetikleyen en önemli faktörle direkt ilişkili olabileceğini belirtiyor.

YEŞıL GÖZLER
OCA2 genindeki mutasyonlar genin ürettiği protein miktarını belirliyor, Sturm’a göre, kahverengi gözlü insanlarda bu proteinlerden daha çok olurken, mavi gözlülerde daha az bulunuyor. Yeşil gözler için ise DNA dizisinde tek bir harfin değişmesi yeterli. Yeşil gözlü insanlarda, proteini oluşturan amino asit sayısında değişiklik oluyor.

Bilim insanları OCA2’deki mutasyonların, diğer bir deyişle DNA dizisindeki varyasyonların göz rengi üzerindeki etkisinin yüzde 74’üne denk düştüğünü belirtiyor. Kısaca renkli gözü yaratan süreçlerin yüzde 26’sı hala soru işareti.

Not: Avustralya’daki Queensland Tıbbı Araştırmalar Enstitüsü ve Queensland Üniversitesi’nin ortak araştırması American Journal of Human Genetics dergisinde yayımlandı

tabikiii renkli gözler daha az :smiley-cool:

bi otobüse bindiğinizi düşünün sayılıdır renkli gözleri olan

hee ama bu demek değildirki bütün renklilerin gözleri güzel

mesela ben renkli gözü hiç sevmem ama çevremdekiler benim gözlerime bayılıyorlar nedense :asigim:

Bence sen renkli gözü çok seviyorsun ve göz rengini de çok seviyorsun..Öyle olmasa yeşilgözlü melek diye almazdın nickini ve çevremdekiler gözlerime bayılıyorlar diye gururla söylemezdin...kaydirigubbakcemile3 gamyoncuiremsu

Otobüs olayı deyince Türkiye standartları için diyorsun sanırım...Yabancı ülkelerde açık renk göz çok daha fazla..Oralarda da koyu renk gözler çok revaçta....a.s

rengi ne olursa olsun şekli güzel olsun bacım.....

rengi çok güzel arkadaşlarım vardı üniversitede kimse ayy çok güzel demiyordu ....

bi de dediğiniz gibi ülkeden ülkeye değişiyor.. burda da eskiden osmanlıda şişman etlü butlu kadınlar makbuldu neden ? az olduğu için... şimid ise zayıflar neden? çünlü o da az... renkli gözler de böyle az olduğundan dikkat çekiyor.. fakat erkekler yine de beğenirken göz şekline bakıyorlar gülüşüne yüz mimiklerinee.....

gözü güzel gösteren hangi renk olduğu değil bakıslardır
kaş ve göz yapısıdır yerimseniben

en güzel göz zeytin göz ya da kırmızı göz:1rolleyes:

Hehe kırmızı mı? Bence en güzeli mor göz =)

Açık yeşil,açık mavi rengindeki gözler çok da güzel değil ama koyumavi koyu yeşil süper oluyor valla.Hele göz şekli de güzelse süperrr

Back