Neden r.filmi çekilmedi

cigdemmmbora

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
17
15
49
Hocam Merhaba,
Bir tüp bebek tedavisi, iki aşılama yapıldı.Son aşılamam 19.martta yapıldı. Tedavi başlangıcında FSH 28, LH 13 idi. Kist ve miyomum yok. Tek sorunum , yumurta rezervi. 4 yumurtam vardı ikisi gelişti, bir tane 1.kalite , 2 tranferi yapıldı.Sonuç negatif oldu.Sonrasında yumurtam iki aydır normal gelişiyor.İlaçsız takip ile iki aşılama yapıldı.Biri negatif diğerinin birinci günü bugün. Hocam, vücut nasıl normale dönüyor? Bunun nedeni ilaçlarmı? İkincisi rahim filmi çekilmedi , rahil kalınlığı aşılama öncesi 10 mm idi. Sürekli herşeyin normal olduğu sorun olmadığı söylendi.Neden çekilmedi merak ediyorum. çekilmesi gerekirmi? Ayrıca kan pıhtılaşmasını sorduğumda gebe olunduğunda yapılır tutunmaya etkisi yoktur dendi.Hiç bir tetkik yapılmadı.Ayrıca gebelik neden oluşmuyor, görünen bir sorun yoksa.Embriyo ile ilgili tetkikler bir tane olduğu için yapılamıyor sanırım .
Teşekkür ederimm.
 
Özür dileyerek konunuzu okuduğum için cevap verme gereği duydum.FSHınız 28 yani erken menopoz tehlikeniz var 1 tüp bebek ve 2 aşılama yapılmadan önce size nasıl rahim filmi çekilmez? akıl erdiremedim aşılamadan önce muhakkak çekilmesi lazım zaten tüpte sıkıntı varsa her işlem boşuna ki 28 FSH oldukça yüksek hemen doktoru merkezi herneyse değiştirin bence.Kusura bakmayın tekrardan kızdım yani doktorunuza
 
Merhabalar :FSH seviyesi, yumurtalık rezervinin iyi bir göstergesidir . Seviye yükselirse, yumurta sayı ve yumurtanın kalitesi düşük olacaktır. ( BAYAN YAŞI VE AMH DUZEYLERI DE ONEMLIDIR).

Öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca önemlidir. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır. Olumsuz tüp bebek denemesı varlıgı nedenı ile ;bay ve bayan genetık ,pıhtılasma testlerı,rahim -tüp fılmı cekılmesı , rahım ıcının degerlendırılmesı(histeroskopı) ,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Gebe kalmanız sızden yumurta almamıza ve rahım ıcıne saglıklı embrıo transferıne baglıdır. Fsh yükseklıgı nedenı ıle anoploıdı(hataya yatkın yumurtada artış) oranında artıs olabildiğinden saglıklı embrıo elde etmek ıcın array cgh -IVF(embriolara genetik tanı uygulama tekniği ile yapılan tüp bebek) işlemine ihtiyac vardır. Bu baglamda düşük yumurtalık rezervı olan hastalarımızda yeterli sayıda embrıo elde etmek için ( genetık tarama ıcın enaz6 kalıtelı embrıoya ıhtıyac vardır) tekrar eden tup bebek uygulamaları ıle embrıo dondurularak saklanıp bu embrıolara array cgh (genetık tarama) uygulanarak saglıklı embrıo rahım ıcıne transfer edılır.
Ancak sızin durumunuzda fsh duzeyınız oldukca yuksek oldugu için yumurta büyütememe ve embrıo elde etme aşamasına gelememe durumları soz konusu olabılır. Bu baglamda adetınızın 2. veya 3. gunu gelmenız halınde yapılacak usg ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul (yumurta kesecıklerı)varlıgına gore tedavıye baslanıp baslanamıyacagı veya antral folıkul varlıgına gore tedavıye baslar ısek gebelık oranı ve eve canlı bebek ıle gıtme oranı % kac olucagı sorularına yanıt bulacaksınız. Şayet muayene ve usg ıle baslamaya uygun ıse tekrar eden denemelerde embrıo saklanması yöntemı ıle ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem secımıne karar verılebılir.

Saglıklı embrıo elde edılmesı halınde transfer öncesı rahım iç zarını hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…