• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden !neden! Neden

psikoloj

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
4
0
36
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Benim tam olarak neyim var , bilemiyorum. İlişki içerisinde bulunduğum sevgilimin yakın arkadaşları beni pek sevmiyorlar sanırım. Normalde, onlara sempati ile yaklaşıp güldürmeye bile çalıştığım oluyor. Sevgilime değer verdiğim için onları da mutlu etmek oluyor amacım. Normalde de insanlar beni pek sevmez, aralarına çok sokmaz. Sanki ben 'vebalı' imişim gibi davranırlar. Kendimi dışlanmış hisseder ve bu yuzden de en sonunda ben de kendımı onlardan alabildiğine uzaklaşırım. Öz eleştirilerim bolca vardır . Nerede ne yapıyor da bu insanların benden uzaklaşmasını sağlıyorum dıye ! Ama yok ! Bulamıyorum ve bulamadıkça da daha da üzülüyorum ve onlardan soğuyorum. Ve ilişki içerisinde normalde çok kaprisli bir kızım . Sevgilim bu konuda muzdarıp bıle olsa, hep arar ,sorar ve istediğimi yapar;ama bunlar bana yetmez , daha çok ilgi ve alaka ısterım. Peşimden koşsun isterim. Bu sekılde de hepsınden ayrılırım ve bana gerı dönerler.Mesele şu ki : acaba benim rahatsızlıgımın kökeni bu şımarık tavırlarımın altında yatan , çocuklugumun zayıf, cılız ve 'sevgisiz ' 'değersizlik' hiss mi? Ayrıca, insanlar neden beni sevmiyor bunu da anlamış değilim. Kimse mukemmel değil , sunu yap , bunu yap, belkı senı severler demeyın lütfen! Emin olun, elimden gelenı yapıyorum ; ama sonunda ben de pes edıyorum ve onlardan uzaklasıyorum. Mesela, yeni bir ortama gırdıgım zaman hep ılgı ve alaka ıstıyorum . Herkes benle ılgılensın ıstıyorum ; ama , maalesef , hıçbırı ılgılenmez. Sizce benım proplemim nedir? 'aşağılık kompleksım' mı var? İnanın , çok uzuluyorum bu duruma artık. İnsanlar ıle ıyı anlasmak ve dost olmak ıstıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim tam olarak neyim var , bilemiyorum. İlişki içerisinde bulunduğum sevgilimin yakın arkadaşları beni pek sevmiyorlar sanırım. Normalde, onlara sempati ile yaklaşıp güldürmeye bile çalıştığım oluyor. Sevgilime değer verdiğim için onları da mutlu etmek oluyor amacım. Normalde de insanlar beni pek sevmez, aralarına çok sokmaz. Sanki ben 'vebalı' imişim gibi davranırlar. Kendimi dışlanmış hisseder ve bu yuzden de en sonunda ben de kendımı onlardan alabildiğine uzaklaşırım. Öz eleştirilerim bolca vardır . Nerede ne yapıyor da bu insanların benden uzaklaşmasını sağlıyorum dıye ! Ama yok ! Bulamıyorum ve bulamadıkça da daha da üzülüyorum ve onlardan soğuyorum. Ve ilişki içerisinde normalde çok kaprisli bir kızım . Sevgilim bu konuda muzdarıp bıle olsa, hep arar ,sorar ve istediğimi yapar;ama bunlar bana yetmez , daha çok ilgi ve alaka ısterım. Peşimden koşsun isterim. Bu sekılde de hepsınden ayrılırım ve bana gerı dönerler.Mesele şu ki : acaba benim rahatsızlıgımın kökeni bu şımarık tavırlarımın altında yatan , çocuklugumun zayıf, cılız ve 'sevgisiz ' 'değersizlik' hiss mi? Ayrıca, insanlar neden beni sevmiyor bunu da anlamış değilim. Kimse mukemmel değil , sunu yap , bunu yap, belkı senı severler demeyın lütfen! Emin olun, elimden gelenı yapıyorum ; ama sonunda ben de pes edıyorum ve onlardan uzaklasıyorum. Mesela, yeni bir ortama gırdıgım zaman hep ılgı ve alaka ıstıyorum . Herkes benle ılgılensın ıstıyorum ; ama , maalesef , hıçbırı ılgılenmez. Sizce benım proplemim nedir? 'aşağılık kompleksım' mı var? İnanın , çok uzuluyorum bu duruma artık. İnsanlar ıle ıyı anlasmak ve dost olmak ıstıyorum.

olurmu emin ol arkdş olmak dost olmak o kdr da zor deil ..sanırım karşına çıkan kişilr soğuk kıskanç kibirli insnalr ki senin sıcak samimiyetini anlamıyorlrsa bırak. zatn bu devirde çokta samimi olmak iyi değil kendmden bilirim.samimi olup aldatılacğına arkdn vurulacağına seni kullaancklarına olam daha iyi..yani o kdr da yaklaşmlara gerk yok yani..bende senn gibiyim nişanlıyım ve nişanlıma her defasnda kapıyı göstryrm oda ağlıyo nasıl çekiyo beni anlamıyorum.allahın lütfu herlde bi taraf alttan alam zorunda sanırım biz çok şımartılıyrz bundn güvenimz tam..kimsenins evgisine de ihtiyaç duyma boşver ben hala değer veriyorum malesf kullanılıyrm aptalım galiba tkrr arıyo kız arkdşm snra tekrr yardım ediyrm derdine ortak oluyrm oysa daha önce yaptıklrımı hiçe saymış ve beni ildiğini sölemşti onunda psikolojisi bozk neyse..eminim iyi anlaşırsın biraz takıntılrndn uzaklaş boşvr hayat senn istediğin gibi olmayablr sen konrollü davran abzn bu kaprisli tavırlr la bile insnaları uzaklaştırblrsn sevgiln olrk özellkle onun dozunu kaçırma yalnz nabzına göre şerbet evr..olurmu mantıklıda düşün birz...benle olablrsn dost kuzum boşvr takma..:10:

AY_girl , çok teşekkür ederım sana. Bu konudan oldukça müzdaripim gerçekten. Lütfen , bu konuyu dışarıdan okuyup ve iyice analiz yapabilen ve psikolojiden fazlası ile anlayan kısı/kişilerin yorumlarına ve tavsiyelerine olabildiğine ihtiyacım var. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim...

kötü bi durum . bence fazla ilgi bekleme fazlasını bekledigin için azımsıyosun. kendi haline akışına bırak hayatı eminim kıymetini anlıcaklardır

Bu konu ile ilgili; samimi , reel ve ciddi görüşlerinize gerçekten çok ihtiyacım var arkadaşlar. N' olur , bu konuda bilgilerinizi , karşıdan bakan/okuyan biri olarak bana birkaç yorumda bulunun. Bu yazımı çok samimi bir dil ile aktardım . Boş muhabbet olsun diye değil! Bazılarına komik gelebilir ; ama benim bayagı kafamı taktığım ve çok üzüldüğüm bir psikolojik bir durum. Hepinizin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun

Bu konu ile ilgili; samimi , reel ve ciddi görüşlerinize gerçekten çok ihtiyacım var arkadaşlar. N' olur , bu konuda bilgilerinizi , karşıdan bakan/okuyan biri olarak bana birkaç yorumda bulunun. Bu yazımı çok samimi bir dil ile aktardım . Boş muhabbet olsun diye değil! Bazılarına komik gelebilir ; ama benim bayagı kafamı taktığım ve çok üzüldüğüm bir psikolojik bir durum. Hepinizin yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler. Allah hepinizden razı olsun

ben de insanlarla geçinemiyorum,sevgililikte de başarılı değilim,evlide değilim,yalnızım...hayatı yorumlama şeklim,davranış biçimim gelenekselden biraz farklı...hem yalnız kalmak istiyorum hem de neden yalnızlığa kaldım diye üzülüyorum ama kesin olan şuki çözümsüzüm,sadece kendimle kalarak yaşıyorum hayatı,hem başkalarına muhtaç olmamak hoşuma gidiyor hem kalabalıklardakilere özeniyorum...aslında uzman bir açıklama lazım...bu yapı tüm hayatımı olumsuz anlamda etkiledi.siz bu davranış ve ruh halinden memnun değilseniz,birde uzman yardımı almayı deneyin...ben almadım,değişmedim.:26:

Merhaba Arkadaşlar,

bir psikolog olarak öncelikle çok şanslı bi insan olduğunu söylemeliyim. senin gibi durumun farkında olan, içgörü kazanmış çok insan yok. bir psikologa danışmaya başlarsan çok kısa bir sürede bu sıkıntından kurtulabilirsin sen. İhmal etme en kısa zamanda alanında iyi bir psikologtan randevu al. sevgiler..

Yanardağ , samimi itirafın için teşeşkkür ederim. Nervous-AngeL, tavsiyen için teşekkür ederim; ama ben uzman almadan bu olayı halledemez miyim?

Canım yazını okudum.Ben hep neye inanırım biliyor musun insanın mutlu olmasında kendini iyi hissetmesinde çevrenin rolü çok büyüktür.bazı insanlar küçük bir hata yaparsın o çevrendeki kişiler sana öyle bir davranır ki çok mutsuz olursun.bazıları da büyük bir hatana rağmen anlayışlı davranışlarıyla senn kendini iyi hissetmeni sağlar.Hiç ama hiç üzülme belli ki senin kıymetini bilememişler bülbülün dilinden bülbül anlar kargalar ne anlasın (: Hiç canını sıkma ilgiyi sevgiyi tabiki herkes ister, özellikle de yeni girdiğin ortamda tabiki. Sevilmeyi beğenilmeyi de herkes ister.psikolojiden öyle profesyonel anlamda anlamam ama sadece benmle ilgilensinler hep ben hep ben sadece ben diye uğraşan insanlar bence problemli sende bir problem olduğunu zannetmiyorum üzülmesen keşke..<3

Back